Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Bullmamma

Hemma i en vecka (Nai Yang, Khao Lak)

Rekommendera Poster

Jahapp. Nu har jag och sonen varit hemma en vecka och allt börjar så smått återgå till det normala igen.

Vi for den 19/2 med Thai till Phuket. Tycker det funkade helt ok. Skönt att flyga direkt och med nattflyg. När vi kom fram så åkte vi till Nai Yang och stannade 3 nätter. Ett mysigt ställe. Bodde på Golddigger för 2100 thb utan frukost. Körde moppe för första gången i Thailand och det funkade kanon däruppe eftersom det är så lugnt. Hade aldrig gjort det annars.... Stranden i Nai Yang är  bra. Barnvänlig och inga vågor. Inga solsängar eller parasoller. En dag tog vi mopparna och åkte bort till stranden längst bort vid flygplatsen och kollade in när flygplanen landar. Det var en häftig upplevelse! Nåväl efter 3 dagar for vi vidare till Khao Lak och Bang Niang. Bodde på Fanari Courtyard för 3:e gången. Bra hotell, ok frukost, personalen kanontrevlig. Sängarna hårda som överallt annars.... hade faktiskt plockat med en luftmadrass som jag använde. Gick sådär.. Det har byggts en del i Bang Niang sedan sist (2013) men så är det ju på alla ställen. Om man går ner på stranden från vägen som går uppifrån mainroad och ner så är man tvungen att klättra ner på stenar.... detta är ju inte roligt.  Man får gå en bit norrut för att nå stranden enkelt. Där finns det även solsängar och parasoller. Vi brukade ligga alldeles vid Sudala. Där kostade det 80 thb inkl en vattenflaska / säng. Lite trist är det med alla murar dom byggt nedanför strandhotellen, men helt förståeligt. Tar man sej förbi dessa murar och går norrut så kan man gå och gå hur långt som helst och det är jättefint tycker jag i alla fall! Gick aldrig söderut denna gång. Been there done that.

Tog en taxi till White Sand beach en dag. Kostar 350 thb enkel väg. Denna gång orkade jag masa mej lite söderut på stranden till Coconut Beach. Väldigt mysigt där med.

En dag så åkte vi till Tachai Island för snorkling. Betalade 4400 thb för oss två. Sonen räknas som vuxen. Snorklingen sådär.

Ön jättefin. Stranden kanon. Inne vid stranden såg vi småhajar! Det var lite fränt. Men bättre snorkling har jag varit på.

Vi hyrde moppe dom sista dagarna och ångrar mej grymt att vi inte gjorde det från början! Man tar sej ju överallt med moppe.  Och billigt är det ju oxå. Vi åkte runt o kikade på lite allt möjligt och hittade till Memories bar. Där var det så mysigt så dit åkte vi nästa dag oxå. Roliga vågor! Jättetrevlig personal i baren/ restaurangen. Nästa gång ska jag bo där några nätter i deras bungalows. Hittade även ett litet vattenfall nånstans bortibak. Tror det hette Rainbow waterfall eller nåt sånt. 

En jätteskön semester har vi haft fast jag saknade förstås min gubbe. Vi flög hem den 7/3 från Phuket på kvällen med mellanlandning i Bangkok. Jamen ja just ja! Vilka "räbbor" det är som jobbar på flygplatsen.... holy jesus..  Blev något förvirrad när vi skulle byta plan i Bangkok. Trodde ju att man skulle kliva av bussen från flyget vid International, men nehejdå vi blev avsläppta vid domestic. Knepigt. Väl inne så var det en jäkla kö till rulltrapporna upp till våning ?? Där stog det 2 (!) personal som kollade pass och boardingkort till flera hundra resenärer innan man fick ta rulltrappan upp...... smart. Not!

Nu är det bara bita i det sura äppket och börja spara igen. Ska tillbaka igen. Detta var min 8:e resa och folk tycker väl man är knäpp som åker tillbaka men det finns så mycket att se och göra. Speciellt med moppe!

Mvh

Bullmamma

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det bra på Bang Niang i allmänhet?? Vi funderar på att åka dit,,

och vi är ute efter lungn o ro, fin strand o vatten,,

Jaa! Jag gillar Bang Niang väldigt mycket. Lugnt och skönt. Som jag skrev tidigare så är stranden hur mysig som helst om man går lite norrut. Bor man uppe i "byn" så är det ju en bit att gå till stranden. O tvärs om kvällstid om man vill ha lite mer liv och rörelse. Men det finns flera restauranger nere vid stranden. Tror det finns på google maps sån funktion att man  kan "ut o gå" och få sej en uppfattning om hur det ser ut .  Det är marknad 3 gånger i veckan uppe i byn och då är trafiken lite mer intensiv och mer folk.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kul att läsa,, :kla,,,utan moppe vet jag inte vad ja skulle göra,,,blir det tråkigt, målnigt,,,ta moppen och åk o kolla runt :D

Jamen precis! Fattar inte varför jag inte gjort det förut.........

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack, kul att läsa! Jag är sugen på Khao Lak, har inte varit där.

Fick ni hjälmar till moppen? När jag hyrde på Koh Phangan för några år sedan (ganska många år) så skrattade thaikillarna åt mig när jag ville ha hjälm. Det hade de inga. Då brydde jag mig inte så mycket, men idag skulle jag aldrig köra utan hjälm!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack, kul att läsa! Jag är sugen på Khao Lak, har inte varit där.

Fick ni hjälmar till moppen? När jag hyrde på Koh Phangan för några år sedan (ganska många år) så skrattade thaikillarna åt mig när jag ville ha hjälm. Det hade de inga. Då brydde jag mig inte så mycket, men idag skulle jag aldrig köra utan hjälm!

Jo vi fick hjälmar... men det är mer som pottor kan jag väl tycka haha. Inte samma säkerhetstänk som här.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×