Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Mela

Kata

Rekommendera Poster

Hallå allihop!

I oktober är det dags för Thailand igen. Äntligen!  :dan

Har tillbringat väldigt många månader totalt i landet men det är många år sen vi var runt Kata/Karon/Patong sist så nu hoppas jag på lite hjälp från er då vi beslutat oss för att tillbringa några nätter i Kata den här resan. Så alla tips och råd ni har om området tas tacksamt emot!  :D

Hur ligger prisläget gällande taxi o tuktuk? O turer ut till öar/stränder?

Vi är definitivt inte ute efter västerländsk mat eller turistställen så tips på "hål-i-väggen" ställen vore inte heller fel  :)

Fö, hur mycket har stället förändrats sedan stränderna rensats upp?

Hoppas ngn har lite tips att dela med sig av  :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi var i Kata i mars 2013 och trivdes bra. Just stranden gillade vi inte så mycket utan tog oftast Tuk Tuk till Kata Noi eller taxi till Nai Harn som är en helt underbar strand med en mysig thairestaurang uppe på klipporna! Till Noi betalade vi 100 bath per väg och till Nai Harn 1000 t/r med taxi som kom och hämtade oss en tid som vi bestämde på vägen dit. Mkt smidigt!!

Tuk Tuk till Karon hade fast pris på 200 och det var omöjligt att förhandla. I Karon finns en tältmarknad som är värd ett besök och har ni barn så ska ni inte missa Dino Park. Där finns minigolf och restaurangen har riktigt god mat. Mysig djungelmiljö!

Bästa thaimaten åt vi på ett hak som hette Red Chair. Billigt! Ta en Tuk Tuk dit.

Bästa pris på utflykter och båtturer hittade vi i Karon, det var dyrare att boka i Kata.

Trevlig resa!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tipsen!  :D var hittar vi Red Chair? Låter helt klart som ett ställe vi bör besöka  :D

Det ligger mellan Kata och Kata Noi. I en backe utefter vägen. Det var Tuk Tukförarna som tipsade oss och körde oss dit. Det låg liksom lite "Off", men tog bara 5-10 min att åka dit från Centara där vi bodde. Ledsen att jag inte kan förklara bättre men jag är säker på att om ni hoppar in i en Tuk Tuk så vet de var restaurangen ligger då många  säkert äter där själva!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var ett par år sen jag var i Kata/Karon/Patong nu men då var stället lika invaderat av ryssar som Krimhalvön. Dessa ryssar har ju ett speciellt förhållningssätt till andra människor...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om ni nu skulle ta er till Nai Harn ca 15 minuer bort från Kata...glöm då ej bort att besöka Ya Nui Beach en betydligt mindre beach men mysig ligger ca 5 minuter bort från Nai Harn!

Gärna senare på eftermiddagen när alla dagsturister lämnat stället  :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Måste tyvärr(?) instämma i kommentaren om ryssar. De märktes i mycket störar utsträckning än när jag var där sist. Att skyltar endast finns på Thai är för mig fullt naturligt, men när de endast är på ryska... Då är det ngt som är fel...

Har varit med om på annat håll i Thailand att taxichaufförerna inte velat köra oss innan de hört att vi inte är ryskar. Hoppas det inte går så långt även i Phuket området. Än så länge tyckte jag det mest kändes som om Thai var irriterade över bristen på respekt hos många men det gick inte ut över alla turister.

I övrigt måste jag säga att det var häftigt att se stränderna utan massor av stolar o parasoller!  :D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×