Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Sign in to follow this  
EnAnnan

Hur är det med sandlopporna i koh Chang området för tillfället?

Recommended Posts

Hej,

Åker till Koh Chang, Koh Kood samt Koh Maak i februari och har hört att de kan finnas sandloppor på öarna...

Nu undrar jag från er som är där eller precis varit där, hur omfattningen varit?

eller om ni kanske inte märkt av några loppor alls?

Tack

Mvh

//Anna

Share this post


Link to post
Share on other sites

kom hem från koh chang/koh kood i söndags. Vi hade inte oturen att stöta på några sandloppor. Mygger i flertal dock speciellt vid White sands.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack,

ja det låter ju skönt att det verkar vara loppfritt på koh Chang och koh Kood för tillfället i alla fall...

Ingen som varit på Koh Maak nyligen, eller är där just nu, som kan gen en liten lägesrapport?

Share this post


Link to post
Share on other sites

var på koh maak i början på december. bodde på big easy. min sambo blev hårt angripen, jag själv fick en del bett medan vårt resesällskap klarade sig bra. alltså, har man tur klarar man sig.           

janneboy                                                                                     

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan jag kapa tråden lite?

Hur mycket kostar ett boende på ett ungefär? Hade tänkt mig runt 1200 bath per natt, får man en fin bungalow?

vad är din definition av "fin" bungalow ? Vi ville bo nära havet och det billigaste vi hittade december-januari som vi ville ha kostade 2200 baht.

Cath

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definationen var väl lite "vag". Men helst en där man kan gå in i toaletten barfota och att det är rent och snyggt på golvet.

Den jag hade på koh samet var väldigt skitig och äcklig på toaletten, samt ingen AC. Men den var ju billig.... 600bath.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej

Vi var på Koh Chang slutet av okt -08. Bodde på Klong Prao, och där fanns sandloppor. Blev ordentligt biten på bara en förmiddag. Odjuren fanns på stranden, dock inga vid poolen som bara låg någon meter ifrån. Köpte speciellt medel på apoteket på norra Klong Prao. Apotekaren (?) där förklarade att strandlopporna håller sig ca en halv meter ovan stranden, därför är det mest på benen man blir biten. Och att det är mest kvinnor som blir bitna, hade något med ...kalciumhalten ( tror jag det var) att göra. Detta kan nog stämma. Maken som normalt blir REJÄLT biten av myggor, hade inte ett enda bett trots att han inte smörjde sig. Använde oss av dels apotekets medel och dels cocosolja.

På Koh Maak var vi lite mer förberedda, fick inga speciella bett där, sedan om det berodde på insmörjning eller att där var lite vet jag inte.

På Koh Kood märkte vi inga alls.

Tips vi fått vid tidigare resa är att smörja sig med cocosolja ( finns att köpa överallt i små, små flaskor). Vet inte hur bra det är dock att sola insmörjd i olja, vi grundade bra med solkräm...

Kan tilläggas att Kestine ( antihistamin mot myggbett) hade ingen större effekt. Kanske lite på kliandet men märkena fanns där ändå...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi var där i januari 08. På Koh Chang märkte vi inga sandloppor, vi bodde på Coconut på Chaichet beach. På Koh Maak däremot var det sandloppor när vi bodde på nordöstra (?) sidan på Makathanee. Som vuxen tyckte jag inte att det var störande mycket loppor, men vår då 5-åriga dotter vägrade att sitta på sanden dagtid. På kvällarna funkade det, lustigt nog?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi betalade 1800 bath ink frukost för vår bunge på Bamboo Resort, och den ligger i stort sett på stranden..bungalowen va helt ok..lite slitet..men allt funkade till vår belåtenhet..hörde att det fanns boende i början av WSB för 1200 ink. svensk tv och filmer..var två sovrum!! (alltså dubbelrum på riktigt..skämt åsido)och fräscht enl. en svenska som va där och tittade..vi såg även skyltar om bungalows för 400 bath.. men de kanske är mer för backpackers-stilen..men de kan vara helt ok iaf..men det finns betydligt mer boende när du kommer dit än det som läggs ut på nätet..och dessutom känns de som det är det dyraste som läggs ut..

Vi bodde även på Plaloma på hotellet..för de betalade vi 1700 ink frukost..rummet va väldigt litet..men vi hade underbar utsikt..finns ingen badstrand där bara..Lycka till!!

Anki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×