All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras   

 1. Senaste veckan
 2. Huset i går morse. Det är mitt i den värsta regnsäsongen här, men de kan ändå grundmåla innertak och delar av fasaden...
 3. Vi har övervägt det, eller åtminstone tänkt tanken. I genomsnitt gissar jag att vi kommer göra av med en dryg svensk tusenlapp i månaden på el, så visst finns det besparingar att göra. Dock är jag ”lite för lat” för att ta tag i detta just nu. Jag och de övriga tre som skall bo i huset får sätta oss ner och kika på det när det mesta är klart. Det gäller väl att göra en grundlig ekonomisk kalkyl där vi får överväga för och nackdelar, främst ekonomiska. Kommer denna fram att det tar 15-20 år innan panelerna är betalade, så undrar jag om vi inte struntar i det. Personligen har jag dock inte alls satt mig in i vad detta kan kosta. Ännu.
 4. Thailand igen i Februari! Kho Lanta Long Beach och Sayang Beach (med risk för stavfel) men gött ska det bli!
 5. Hur är det med solceller på taken i Thailand, finns det något intresse för det? Är det något man ens överväger att installera som privatperson, eller är elförbrukningen så pass låg att det inte är något att fundera på? Misstänker att det inte fungerar som hemma i Sverige där vi kan sälja vårat överskott till elbolagen när ens egen produktion överstiger behovet.
 6. Vi hoppas att allt är klart till songkran och i så fall blir den totala byggtiden nästan på pricken ett år, plus ett par månader för bygglov och arkitktens arbete. Det kanske kan verka som en evighet, men det är inte alltid så många arbetare på plats, jag tippar att genomsnittet är 7-10 stycken per dag. Ibland är det 30 stycken och ibland bara ett par. Vad detta hade kostat i Sverige (om man nu bara räknar mantimmar vågar jag knappt tänka på ). Firman vi anlitar är ansvarig byggherre/byggledare.
 7. Byggen är ju ofta lite kaos innan allt faller på plats ! Hur lång byggtid räknar du med? Och är du själv byggansvarig hur funkar det i Thailand?
 8. Det ser lite "kaotiskt och smutsigt" ut på bygget just nu, men jag är relativt säker på att stenarbetet blir toppen när de är klara. Delar av fasaden kommer målas i en ljus gråbeige kulör och utvalda delar, som trapphuset i denna film, kommer kläs med skiffer eller sten. movie01.mp4
 9. Tidigare
 10. Tack! Jag/vi har nog gjort i runda slängar 70% och arkitekten 30%. Jag hade mina idéer och sedan har han finjusterat detaljer utifrån sin expertis och kompetens, så att säga. Och naturligtvis gjort det hela genomförbart utifrån gällande bygglov och lagar osv. Sedan har såklart byggfirman och vi valt material osv. En ständig kamp mellan utseende, kvalitet, lämplighet och pris...
 11. Räkstubbe och Pizza. Inte nyttigaste maten, men väldigt gott
 12. Tyvärr är inte Sverige vad det har varit. Gängkriminilatet och allt möjligt skit. 324 skjutningar under 2017! Får se om rekordet slås 2018. Alla som är något upplysta har nog uppfattat vad problemet är! Men allt ska vara så PK, annars kommer rasistkortet upp
 13. Instämmer till 100% Vi har jätteproblem i vårt kära land !! Och så länge man bara blundar lär det inte bli bättre. Men jag hoppas att folk kommer att VAKNA!! För Sverige är i grunden ett bra land!
 14. Jätte läckert med sten,ger en härlig känsla! Har du ritat huset själv eller har du arkitekt som bollplank?
 15. När jag var ung så visste man att vårt lands politiker ALLTID hade SVERIGES bästa för ögonen oavsett vilket parti man representerade. Idag är detta helt oväsentligt för våra politiker. Det är viktigare att våra politiskt korrekt än att se SVERIGES bästa. Importerade sjuksköterskor som saknar utbildning men ändå får jobba kvar just för att det kan bli politiskt Inkorrekt att sparka dom trots att dom kan vara gamla bilmeckar eller brevbärare i hemlandet. Detta hade ALDRIG fått ske på 60-90 talen. Nu är det regel i VÅRT land. Och det är en sak som irriterar mig utav helvete. Och för att det ska ha anknytning till Thailand så vill jag säga att thailändare ALDRIG i helvete skulle vara så korkade att dom tillät det i deras land. SKÄMS Sverige som tycker att det är viktigare att vara PK än att värna om våra medborgares säkerhet i vården!!!
 16. El måste man ju ha med...
 17. Exteriören i morse. Just nu håller de på med taket och den lilla verandan...
 18. I går började stenfirman med sitt arbete. Vi kommer bara använda naturlig sten och skiffer. Än sålänge är jag supernöjd!
 19. Det blev nyttig middag för mig...
 20. Jag lovar hälsa honom när / om vi ses! Senast vi sågs måste ha varit i våras eller somras.
 21. Ok. Kul att det funkar bra hursom.
 22. Man får väl följa husbygget här. Jonas är en polare härifrån Hägersten. Han är i Lamai nu sen nån vecka. Träffar du han så kan du väl skicka en hälsning från Torsdagsklubben hehe.
 23. Ja, det är internet som gäller, men lite annat fokus. Thai.nu och några av de andra hemsidorna är sålda sedan några månader.
 24. Tack! Jo allt bra här! Jodå, jag är bekant med Jonas och han är en skön lirare, men det är inte så att vi ses så ofta. Mer när vi springer på varandra på El Dorado etc... Huset är beläget i norraste Lamai.
 25. Detsamma du.
 26. Låter gott. Ha det bra
 1. Ladda in mer aktivitet