All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras   

 1. Igår
 2. 1dag Railay, koh lanta, koh hai, koh bulone, koh lipe, langkawi och Singapore fördelat över 4veckor.
 3. Pass och en adress i Thailand. Sen är det ändå upp till banken.
 4. Vad krävs för att få öppna bankkonto i Thailand?
 5. Senaste veckan
 6. Lite sent men å andra sidan aktuellt varje år: Jag ska göra en fotokalender. Jag använder mina bästa foton från sista året. Det ska bli personal julklapp och en minnesbok på samma gång. Vad ska ni ge i julen 2017?
 7. Ko Chang är riktigt fint. Men vi undviker WSB så mycket det går. Gick det komma söderut utan att åka genom WSB skulle vi göra det. WSB är fullt med ryssar, fulla ungdomar, nasare och mycket trafik. Även extremt mkt fylla och fest på helgerna då många ungdomar hittar dit. För mig påminner det om en blandning av Bangla road och Benidorm. Men det finns ju de som gillar det oxå. Söderut finns det dock många guldkorn, och med ett lite lugnare tempo. Senast bodde vi längst söderöver på Chivapuri. Det var rena paradiset med närhet till Bang Bao och boende på stranden. Dock är väl inte Ko Chang billigast i Thailand, men jämfört med Ko Lanta är det nog inte så stor skillnad. Men som sagt, undvik WSB. Kan vara intressant för en dagstur, inte mer....
 8. Hua Hin är ett jättebra ställe att slå sig ner på. Dels är det billigt, även med thailändska mått. Sen ligger det bra till om du vill utforska andra delar av Thailand (nära till Bkk och flygplats, nära till öarna i gulfen mm). Dessutom är det inte en jätteliten ort, utan det mesta du behöver finns på plats. Det finns säkert de som inte gillar Hua Hin, men iom att du ska vara där i ca 3 månader så tröttnar de flesta rätt snabbt på små guldkorn. Jag tycker din plan för vad du ska göra passar utmärkt för Hua Hin.
 9. 10 dagar tills nästa resa
 10. Jag vill bo iallafall i närheten av havet så man kan ta sig dit på ett hyfsat smidigt sätt. Och det är okej om det finns turister, men jag vill kunna behålla känslan av att det fortfarande är thailand och inte ett "Mini Sverige". Luddigt svar, men jag vill helt enkelt inte bo på de allra största turistorterna. Anledningen till att jag vill flytta är att jag för närvarande kan bo vart jag vill du jag pluggar distanskurser, så några timmar varje dag kommer jag lägga på studier, resterande timmarna kommer jag vara ute med min kamera, njuta av solen, kulturen, folket. Kommer vara ganska stationerad på den orten jag befinner mig på i veckorna sen göra lite utflykter på helgerna. Min budget är inte färdigräknad ännu, men söker inget lyxigt utan tänker leva ganska snålt så även jag vill klara mig på en relativt liten budget.
 11. Du kanske bör komplettera med lite mer info. Vill du bo nära havet eller ute på landsbygden? Ska det vara ett ställe där det finns turister? Har du ngn idé om vad du vill göra om dagarna osv. Hur stor budget har för hela den tänkta perioden
 12. Hej på er! Jag går rakt på sak - Jag drömmer om att bo i Thailand i ca 3 månader nästa år, nån gång inom perioden februari - maj. Jag har ingen gigantisk erfarenhet av Thailand utan har bara varit på Koh Lipe (åkte båt från Malaysia som var huvudresmålet). Så ni som har mer erfarenhet, vilka ställen skulle ni tipsa om? Jag är öppen för förslag, men är inte i något större behov av de allra turistigaste eller vildaste ställena. Jag dricker inte alkohol så jag söker inget partyställe. Jag hittade ett billigt boende i Hua Hin, men när jag kollade runt så lät det som att många som inte rekommenderade de, så jag känner mig lite vilsen. Jag undrar också hur man kan gå till väga för att hitta ett långtidsboende.Går det att anordna en deal med hotell eller är det att hyra lägenhet/hus som gäller? Finns det någon bra sida på internet ni vet om? Mina enda kriterier är att de finns Wi:fi. Desto billigare desto bättre, behöver inget flott. Tacksam för svar!
 13. 188 dagar kvar. Bokade redan i början på oktober. Blir Lombok & Bali under nästan 3 veckor.
 14. Ser i annan tråd att det blir Boracay. Bra val för första resa. Förhoppningsvis är vädret stabilt och bra i början på juni.
 15. Gatan är ju som sagt trafikerad, men trafiken flyter ganska så långsamt genom de centrala delarna av öns olika hotellområden. KC Grande ligger i norra delen av WSB och finns på bägge sidor om vägen. Stranden där är fin och det är möjligt att gå längs stranden för att sedan komma till restauranger som ställer ut bord och stolar på kvällen. I början på klippet så ligger KC Grande. 1:55 in i klippet passeras Kacha, ökänt för att vid tillfällen orsakat magsjuka hos många gäster. KB Resort ligger ju en liten bit bort från öns huvudgata och på vis kommer man ju bort från detta om man önskar. Finns flera fortsättningsklipp som visar övriga delar av Koh Chang. Vägen vid Klong Dao på Koh Lanta är ju inte särskilt charmig heller. https://www.google.se/maps/@7.6373732,99.0338869,3a,75y,195.98h,75.63t/data=!3m7!1e1!3m5!1sG7JJHGZEJclN002fg5bdUQ!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DG7JJHGZEJclN002fg5bdUQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D106.313416%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
 16. Så här såg centrum vid WSB ut för oss, men vi vara bara i det här området där vårt hotell låg (kräkhotellet Kacha, har de fått ordning på kräksjukan där nu tro?). Så för oss vara WSB omysigt. Det kanske ser annorlunda ut en bit bort?
 17. Har du bestämt vilka resmål som ska besökas?
 18. Tycker att WSB runt KC Grande är riktigt fin. KC Grande passar bra för barnfamiljer. Kan inte riktigt hålla med vicky om att gatan genom WSB skulle vara särskilt bred. I så fall att gatan på Koh Lanta runt Klong Dao en "motorväg" . Kai Bae är annars också ett bra alternativ, vi bodde i samband med andra resan på AWA. Bra hotell men inte ngn bra strand direkt vid hotellet. Stranden är bättre runt KB Resort, men inte alls i samma klass som WSB runt KC Grande. Eftersom ni ska vara borta 2 veckor kan ni ju alltid testa att bo på olika ställen på Koh Chang, eller kombinera med Koh Mak/Koh Kood. Är ni riktigt "modiga" skulle ni kanske våga testa Hard Rock Hotel i Pattaya, riktigt bra hotell för familjer. Länkar till 2 st reseberättelser när vi kombinerat Koh Chang & Pattaya.
 19. Även vi har gjort detta val. Blev koh chang. Lanta är otroligt fint med vi kände för något nytt. Vi åker i februari
 20. Jag bodde där i mars 2017, det var rent och fräscht men lite väl dyrt med tanke på att det då inte fanns någon pool.
 21. Sorry, använde fel ord. Kanske lättast att då förlänga mitt "visa exemption" när jag kommer tillbaka från Filippinerna, precis som ni säger
 22. Tack snälla för ditt svar! Fina bilder, ser riktigt fint ut ju!
 23. Om 42 dagar får Qatar räkna med större åtgång av skumpan.
 24. Jag hade valt Koh Chang som omväxling. Ni har nog redan sett det mesta runt Lanta antar jag. Vi bodde på Kai Bae beach på KB Resort (i ett familjerum) och trivdes utmärkt. Mysig by och ok strand. Inte stenigare än Klong Dao var. Vi var också där runt påsklovet. White sand hade finare strand men som by var där omysigt, en bred gata med ganska mycket trafik. Här kommer lite bilder både från Kai Bae vid KB Resort och en snorkelutflykt samt en strand längst söderut på Koh Chang.
 25. Hej! Efter flera år av Thailandsabstinens ska jag äntligen åka dit igen. Har dock fått huvudbry runt våra resplaner och vill gärna ha tips från er erfarna Thailandsresenärer. Ger en kort bakgrund. Vi (2 vuxna, 2barn 8 & 11) ska åka 2 veckor slutet av mars - april. Ursprungsplanen var Koh Samed, för sina fina stränder och närhet till Bkk, men efter en hel massa googlande har jag insett att det är väldigt dyrt att bo där. Vi har några krav på vår lista, väldigt strandnära, pool, några beachresturanger i närheten och ett seveneleven eller liknande hyfsat nära. Utifrån prisbilden bestämde vi oss för att åka till Koh Chang istället. MEN.. efter idogt googlande och tittande på bilder osv så får jag inte riktigt "feeling" för Koh Chang. Stränderna ser lite tråkiga ut, smala och grusiga, vattnet ser inte så klart ut. Ge mig gärna motargument, vet ju att många älskar Koh Chang! Vi har tidigare varit på Koh Lanta (och 1g Ko Lipe) flera gånger och trivs otroligt bra där. Det också det jag jämför med såklart. Vi tyckte det kändes tråkigt att åka dit en fjärde gång, men det kanske måste bli det för att få i söker? Vi har då bott på Klong Dao och norra delen av Long beach. Åker vi igen vill vi bo söderöver på ön och tar gärna emot tips om bra boenden. Vi vill ha ok standard men det behöver inte vara lyx. Så, vad säger ni erfarna resenärer. Lanta eller Chang, och vart på respektive ö isfall? Tack förhand! //Jennie
 1. Ladda in mer aktivitet