All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras   

 1. Idag
 2. Börjar suga lite i Thailandstarmen. Nu ska bara rätt priser och tider dyka upp nära jul lovet för barnen. Skolan verkar inte uppskatta vårat intresse för resor lika mycket som oss
 3. Finns billiga flyg med Air China om någon planerar att flyga runt jul. Långt stopp i Peking ger möjlighet att hinna med att se några sevärdheter i/runt Peking under dagen. Lite tråkig avresetid på hemvägen. Se nedan för exempel.
 4. Senaste veckan
 5. Själv brukar jag flyga till Kho Lipe och landa på kho lipe international Airport, tycker det sparar en hel del tid jämfört med den långa båtresan.
 6. Jag tycker också Koh Samui, Phangan och den sidan. Där är vädret bra i juni. Senast vi var där var barnen 7 och 4. Vi gjorde inte så mycket utflykter men i Chaweng på Samui finns hur många som helst som säljer olika utflykter och aktiviteter. En grej vi gjorde var att åka fyrhjuling. Det älskade grabbarna och det var en välordnad, säker tur. Vi bodde på Chaweng Beach Garden hotell och var jättenöjda. Där finns många olika rum att välja mellan. Läget är perfekt precis vid stranden och ändå mitt i stan! Bra frukost, restaurang och pool. Prisvärt också. Om ni ska stanna i Bangkok också rekommenderar jag att ta ett hotell med ett bra poolområde, det är härligt efter en dag på stan. I Bangkok finns hur mycket som helst att göra med barn, beror lite på vad barnet gillar! Vi ska tillbaka nu i maj/juni och stanna tio dagar. Lycka till med planerandet och resan!!
 7. Jodå kommer ihåg det mycket väl. Dottern är idag 8 år gammal. Karon village om jag minns rätt?. Helt ok hotell lite avsides. Försökt med andra resmål men har inte fastnat för något annat så pass att jag velat åka tillbaka. Tycker jag absolut vi ska göra. Är ju landsort idag men är uppe ett 10 tal ggr om året så skickar ett pm nästa gång så får vi se hur läget står då. Mvh
 8. Skrivsugen ikväll hehe. Kul att se att familjen fortsatt åka till Thailand. Minns när polaren 2009 sa att det var en snubbe med DIF-gaddning på hotellet på Karon och jag då kom ihåg att du skulle dit samtidigt och att vi snackade med varann. Ert första barn var på gång då. Har följt dig lite här efter det och sett att ni fått fler knoddar efter det. Må bra hela familjen och FORZA DJURGÅRDEN. Ta en bira före match nån gång?
 9. Äntligen måndag. Kul att se att HAWI som jag haft glädjen att träffa på Alsuns fest på Phuket och en hojträff på Gålö också tittar in här ibland.
 10. Tidigare
 11. Har varit till Koh Samui och Koh Tao 3 ggr på sommaren och har haft bra väder. Har blivit våra favoritställen i Thailand i kombination med Bangkok. Inrikesflyg är att rekommendera. Lite dyrare blir det men värt de pengarna tycker jag. På Koh Tao är det bra snorkling direkt från stränderna och på Samui finns mycket annat att göra och lite större städer. Mitt tips blir 5 nätter på Koh Tao. Bäst att bo där tycker jag är på norra Mae Haad-stranden, tex Jungle club som är bra och har en fin strandbit, och göra dagsutflykter till Jansom bay (gångavstånd från Sensi Paradise) och Mango bay m fl. för bra snorkling. Något besök till byn Sairee (också gångavstånd) för att äta bästa Pad thaien ever på Fizz vid stranden, och lite variation. Och sen då Samui. Eftersom ni ska vara borta lite längre tid kan ni ju dela upp tiden där på 2 olika ställen, t ex Chaweng och Lamai, då Chaweng är lite större och Lamai lite mindre. Sist Bangkok. Där kan ni stanna 4 nätter kanske ifall ni vill. Ju längre tid där, desto mindre stressigt blir det. Boende kan jag rekommendera i Rhambuttriområdet som är mysigt och ligger vid floden. Då kan man lätt ta en taxibåt och förflytta sig smidigt.
 12. Har varit runt Phuket i juni vid 2 tillfällen i juni och har haft helt OK väder både 2012 & 2015. En del bilder finns i annan tråd från resan 2015. En del mulna timmar under vissa dagar och kanske någon kort regnskur. Bäst väder hade vi runt Rawai.
 13. Tackar för förtydlingadet.
 14. Det är visa excemption, inte visa on arrival (det är nåt annat).
 15. Antar att du tar båt vägen in i landet?. Har för mig att du har kortare visa on arrival men det vet du säkert.
 16. Någon som bott på Gipsy resort? Vi tänkte prova på en annan rutt än det vi brukar. Kuala Lumpur- Langkawi- Lipe- Krabi. Någon som tagit denna rutt och är det något man ska tänka på?
 17. Kan nog vara rätt så ostadigt väder i Phuket. Det är ju ändå regnsäsong då. Ett annat problem är höga vågor och starka undervattenströmmar. vädret är stabilare denna årstid på t.ex Samui.
 18. Om det regnar i Thailand så brukar det regna typ 1 timma intensivet sedan är det över lika fort så du behöver inte vara orolig för att det ska regna Ja har du barn så håller jag nog med att Phuket är en bra plats för en familj med barn.
 19. är det inte sämre väder där då? vill ha så lite regn som möjligt
 20. Åk till Phuket. Där hittar ni nog allt för både vuxna och barn.
 21. Vi är två vuxna med två barn som åker till Thailand i 4 veckor, vi landar i Bangkok. frågan är vilka ställen vi ska besöka för bäst väder och lämpligast för barn på 8 år. Önskar även tips på prisvärda boenden där vi inte behöver dela rum samt utflykter som lämpar sig för barn som waterpark, vattenfall, parker mm. tacksam för alla tips
 22. Tror det är böter för ägaren till lägenheten/huset som gäller. Svenska ambassaden säger såhär om vistelser som inte anmäls automatiskt av ägaren av boendet: " Om du skriver rätt post adress till din boendeadress på ditt arrivalcard och stannar där under hela din vistelse i Thailand behöver du inte anmäla dej inom 24 timmar utan din adress på ditt arrivalcard gäller. Om du byter adress under din vistelse i Thailand måste du inom 24 timmar anmäla detta. Om problem uppstår ring ambassadens Konsulära handläggare och lämna över luren till den som ifrågasätter detta. Vår information kommer från Pär kågeby Senior Konsulär handläggare på Svenska ambassaden " Sen finns det säkert andra åsikter om detta, men konsekvenserna som hyresgäst om du angett adress på arrival card borde vara minimala.
 23. Vad händer om man inte gör detta egentligen?.
 24. Jo är ju inte gratis direkt. Någon på forumet som har unnat sig några nätter där som kan säga om det är värt det?.
 25. Du har 24 timmar på dej att rapportera så om du ska bo mindre än 24 timmar på ett ställe så behöver du ju inte rapportera men då får du ju rapportera på nästa ställe istället om du inte bor på hotell.
 26. Och det måste man oavsett längd på vistelsen? Har försökt googla info men hittar inga riktigt tydliga instruktioner...
 27. Men nu vill hon ju till Phuket, hur svårt kan det vara att acceptera det? Alla kanske inte är ute efter att köpa sex...
 28. Man måste rapportera till Immigration (eller närmaste polisstation) var men är nånstans. Bor man på hotell sköter de den saken, men har man hus eller bor privat, får man sköta det själv.
 1. Ladda in mer aktivitet