lanslacker

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Om lanslacker

 • Placering
  Nykomling

Kontakt

 • Hemsida
  www.ekareach.com

Profilinformation

 • Kön
  man
 • Plats
  Don Mueang, Bangkok
 1. Jimmieboy Ett gränsvisum till Thailand går inte att förlänga 30 dagar, tyvärr. För att förlänga må du till Ambassaden och få minst 2 månaders visum det kan sedan förlängas med 30 dagar på immigrationen. Och vill man stanna i Asien men inte bryr sig om var man är så kan man fjanta runt mellan länderna på gränsvisum, 90 dagar Malaysia, 30 d Thailand, 30 dagar Kambodja osv.. jag fixar alltid visum på ambassaderna det är enklast så tycker jag, aldrig någon kö där, vid gränsen är det massor av folk som ska ha visum, och har man visum från ambassaden kan man som regel förlänga det, vilket sällan går vid gränsvisum. Lite extra planering bara så går man raka vägen in i länderna utan att stå i kö, bra och smidigt. Till Thailand behöver jag inte trassla med visum, jag har non-imm multiple entry men man må ju söka till andra länder man ska till.
 2. haha ja ingen ide köpa bröd om man inte har ost jo jag hittade en bakmaskin på Robinson gallerian, i nån liten butik mins inte namnet, så nu har jag både bröd och ost, och jäst blev ju ett litet kapitel för sig själv, men hittade så småningom på Food Land Supermarket. Gillar den butiken, de har allt där. Men det ena ger det andra, nu har jag bakmaskin men det var droppen som fick köksdelen av mitt rum att rinna över, behöver mer bänkar och skåp Men jäkla gott bröd blev det, en bra investering.
 3. Någon som vet var man kan köpa en bakmaskin i Bangkok, helst nära Don Mueang??
 4. Väldigt bra för mig som bor i Don Mueang att det går att hitta ost här, jag är väldigt sällan i Bangkok downtown Men ska lägga Villa Market på minnet om jag kommer neråt city någon gång. Hett är bra för att få ordning på vikten
 5. Idag var jag på långpromenad för att lära mig känna området där jag bor, Don Mueang. Jag gick från Wat Don Mueang och söderut längs highway 31, inte hela tiden precis vid highway 31, det går inte så blev lite små bakgator men jag följde ändå i stort 31:an. Efter en stund kom jag till IT-square och där längst ner låg en mycket fräsch matbutik med otroligt brett sortiment. Det jag direkt reagerade på var ostdisken, de hade riktig smörgåsost, det har jag inte sett i Thailand tidigare. Bara små delikatess ostar finns här och var, men inte smörgåsostar, men här fanns det, Butiken hette FOODLAND SUPERMARKET och har öppet 24/7 vad jag fattade, jag var där idag, söndag tidigt på morgonen. Det jag också reagerade på var att de hade ett brett sortiment av europeiskt godis och att allt i butiken var väldigt fräscht, några i personalen talade också bra engelska. Visserligen var osten lite dyr, men vad gör det efter några år helt ostlös kilopriset låg kring 1.500 baht för alla ostar, de hade cirka 5-6 att välja på av smörgås ostar, och som vanligt fler delikatess ostar. Tyvärr hade jag inte telefonen med mig men jag hittade på Google Earth så finns en bild på butiken. Och IT square är välkänt för taxi i Don Mueang. Bara ett litet förslag för alla som saknar smörgås ost.
 6. Har man barn med sig och bara är ute efter en hyfsat billig plats med fina bad skulle jag rekommendera Bang Sang beach, det är en stor sjö nära Sriracha/Chonburi, inte så mycket turister hittar dit, hyfsade priser på hotel och ni kan bo nära stranden. Det är Thailändarnas strand kan man säga, dit turisterna sällan hittar, men är man beroende av svenska köttbullar så är nog en riktig turistort att föredra även om det blir dyrare. Jag åker hellre och badar med familjen i Bang Sang än Pattayas skitiga vatten, något lite bättre vid Jomtien, men alla motorbåtar och jetski gör vattnet oljeblandat och inte så trevligt att bada i, dessutom kör jetski ofta nära stranden så osäkert för småbarn som inte syns så bra i vattnet.
 7. Ja som sagt, beror helt på vad man gör, och om man hittar bra. Bor man i tex Pattaya eller har varit där mycket så är det såklart lättare att leva snålt än om man kommer som ny och tar det första bästa när man inte orkar vänta pga hunger Jag bor i Don Mueang, jämfört med Pattaya är det billigt här, Den Leo du köper för 50 Baht i Pattaya köper jag för 40 Baht här så visst är det lite skillnad. Hotellpriser ungefär lika, här är det ju flygplatsen som trissar upp vissa priser, som tex övernattning. Men några varv på gogo barer i Pattaya så rinner pengarna snabbt iväg. Där kostar en öl 180 Baht och är man lite rund under fötterna så drar pengarna snabbt iväg. Så visst jag håller helt med alla som vill banna de som gör av med pengar i Pattaya, även om jag själv åkte på det denna gången, men jag är sällan i Pattaya så någon gång är det ok. Men för att återgå till frågeställaren, så ha detta i åtanke, jag bor permanent i Thailand, har gjort det länge och känner till Pattaya väldigt bra och ändå rinner pengarna genom fingrarna, om man då är tillfälligt i Pattaya, enbart för att roa sig så är det bra att veta att det är bra att inte ha tillgång till hela reskassan där. Det är ett bra råd. Förövrigt så är inte 10,000 baht speciellt mycket i Pattaya, visst en öl på seven kostar 50 baht, men vem åker till Thailand för att festa och köper en öl på seven? Det blir definitivt många öl och säkert inte enbart på seven. Och visst kan man bo för 1000 Baht / natt, men hotellet är inte den plats där pengar rinner iväg. Jag har farangvänner i Pattaya som gör av med runt 10,000 baht per dygn normalt. Ska de sen festa också så drar pengarna iväg. Så allt beror helt på hur du lever, en del klarar sig på nästan ingenting, andra gör av med mer. Jag bor permanent i Thailand och lever mycket gott för mellan 10-13,000 baht per månad, då är hyra, el, vatten, mat, resor, nöjen inräknat i det. Inte försäkringen den betalar jag årsvis från Sverige.
 8. Ja jag skulle också gärna vilja veta vad jag gjorde, och det är kanske något att tänka på när man är i en turiststad, några öl, lite whiskey sen rullar pengarna okontrollerat, tack ock lov för mig så hade jag inga uttagskort med mig, jag känner mig själv alltför väl för det. Normalt gör jag av med mellan 10-13.000 bath totalt per månad, men det är en stor skillnad mellan oss som bor permanent i Thailand och de som kommer för 3 veckor. Då är det mycket som kommer till, som hotell, hänvisad till att äta ute, blir lite extra shopping osv.
 9. Märkligt att uttala sig alls om man inte varit på de utfrågade platserna men det kanske bara är ett sug efter att få synas . Alla orter med mycket turister är alltid dyrare var än i världen du befinner dig, Thailand är inget undantag. Sedan beror det på hur du vill leva, i vilken del av stan du befinner dig, vilken tid på dygnet och osv. Det finns ingen exakt prislista, för alla lever olika. Pattaya kring Walking Street är inte en billig plats. Jag var där i lördags, egentligen inte för att gå ut och festa, utan för att träffa några kompisar, men tyvärr bor de nära Walking Street. Efter ett dygn var 10,000 baht avverkat, det är vad jag gör av med på en månad normalt, inkl. allt. Vill du leva billigt men ändå ha pengar kvar till nöjen så håll nere fasta kostnader, ät street mat, åk buss, och sov på backpacker hostel.