nyvaken

Medlem
 • Innehållsantal

  26
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. Vilken djävla idiot var det som drog upp om lastbilen som kraschade in i Åhlens - inte var det jag int, men å andra sidan är tydligen en del på även detta forum lite förmer än andra. Jag trodde i min enfald när jag loggade in på detta s.k Thailandsforum att detta forum handlar om just Thailand. Verkar dock var raka motsatsen. är tydligen bara en klick besserwissrar som äger rätt att uttala sig om sådant de tror att de just vet bäst, vilket tyvärr redan har visat sig vara rakt åt skogen. Har du blue_saint över huvud taget varit i Thailand, verkar i alla fall inte så eftersom din kunskapsnivå är betydligt lägre än en förstagångsbackpacker.
 2. Ni som är så intelligenta kan kanske då förklara vad en terrorist egentligen är? Den som av en part betraktas som terrorist kan av en annan part kallas för frihetskämpe. Ett exempel är fredspristagaren Nelson Mandela som fortfarande 2008 stod på USA:s terroristlista. IRA s frihetskämpar ansågs av "normala" engelsmän vara terrorister - vilket var eller är riktigt? Förstår mycket väl varför även detta forum är på dekis när sådana som blue_saint uttalar sig som denne har förstånd till. Jag har i alla fall en hjärna som är tvättad andra har tydligen inte begåvats med någon
 3. En god farangmiddag med en liten Leo kostar runt 150 baht på Sailor (soi 8). Kiss har något liknade priser (hörnet Soi 13 och Second Rd. 3 stjärnigt boende med frukost och centralt läge strax under 2 000 baht/för 2/dygn måste ändå räknas som ett vettigt pris. Sådant hittar du absolut INTE på Phuket eller öarna Samui/Phangan/Samet och på Lipe är priserna mångdubbelt högre Oberoende vilken 7/11 du handlar på så kostar en stor Chang/Leo runt 50 baht
 4. Pattaya tillhör nog ett av de billigaste turistcentra i Thailand, framförallt när det gäller boende och mat men även shopping är i paritet med Bangkoks priser dock urvalet något mer begränsat, men väl samlat. Utbudet är något större även för barn i och runt Pattaya. Ett prisvärt boende är Areca Lodge läget är också bra - nära till det mesta. Att göra, letar du reda på i någon resebyrå under arkaden vid Second Rd Havsbadet direkt utanför Beach Rd och Hua Hin är lika dåligt, däremot kan du ta färjan ut till Koh Lan, ypperligt bad, dock massor av badande - och båtar.
 5. Ja, och Levaxin är en receptbelagd produkt, går nog via nätet att köpa utan recept. För övrigt har jag aldrig köpt cigaretter på 7/11 men tror nog att taxfree är billigast.
 6. Knäppjök De matvaror vi tar med oss är till vänner på Samui
 7. Med all receptbelagd medicin ska medfölja recept och läkemedlet ska transporteras in i Thailand i oöppnad förpackning. Har själv alltid med mig ett par rullar snus men även Levaxin sedan 30 år tillbaka, ingen kontroll någon gång. Även svensk ost, kaviar och surströmming har gått bra
 8. 600 baht för en limpa cigarretter var det senast (på Samui) får bara köpa en på varje biljett. På Suvan har de ibland stått FÖRE passkontrollen men även efter bagageutlämningen, tycker det varierar gång från gång. Sprit inhandlas billigare på Kastrup än på Bangkok, så var det i alla fall senaste gången men kanske ändras dag från dag..
 9. Är du/ni sådana som tillbringar hela dagen vid stranden, äter thaimat och i princip inte gör något kanske en femhundring/dag kan räcka. Utflykter, ca 300 kr/pers vattenskoter 400 kr för 25 minuter, frukt, öl, läsk, glass + farangmat för 4 pers varje dag då kan kostnaderna verkligen skena iväg Shopping kvällstid kan synas billigt men mängden kan bli desto större och är du/ni prismedvetna. Genomsnittliga kostnadsläget i Thailand är ungefär 1/2 av Sveriges, men nu är det semester och vi kan väl unna oss lite extra - känns tongångarna igen. Lite mellan tummen och pekfingret, värdera kronan = bahten i samma värde. Du handlar lite thaimat på stranden för 50 eller 60 baht eller kronor = överkomligt Piratkläder, jeans 600 baht - kronor = överkomligt. T skirt 120 baht eller kronor även det överkomligt. Betänk då vilka rövarpriser de tar för uthyrning av vattenskotrar eller utflykter. Du/ni kan hyra en moppe (liten mc) för 150 baht/dag och där åka 2 för att se er om. Förvissa er ALLTID om kostnaden (priset) vid någon förflyttning INNAN ni stiger ombord på en songtaew eller liknande, kan bli ett jäkla liv när man inte betalar mer än den inhemska befolkningen. Du/ni köper en stor öl i mataffären för 50 baht medan du kan ge 100 till 150 baht för en LITEN öl på en servering - där har du skillnaden på vad det kan kosta er. Samma med vatten, köp storpack att ha på rummet. Köp på er solkräm i Sverige - oftast dyrare i Thailand Se till att ni är FULLT försäkrade - hör med ert försäkringsbolag, inte sällan är folk dubbelförsäkrade eller HELT oförsäkrade - inte alls trevligt om olyckan skulle vara framme. För övrigt är det billigt i Thailand och Hua Hin men thai gör nästan alltid så gott de kan för att skörta upp turisterna. Du/ni ska PRUTA på ALLT utom matpriser på en restaurang Ta som regel att där du/ni kan se skymten av en miniräknare innebär det att priserna är förhandlingsbara Som ex. betänk detta, den tjej/kvinna som ger dig en massage på stranden kanske vill ha något mellan 300 till 500 baht för den massagen. Själv tjänar hon ca 300 baht för hela dagen oberoende på hur många massager hon ger. När någon thai, tjej eller kille gjort något verkligt extraordinärt för just er är det befogat med dricks - inte annars. Serveringspersonal har sin lön och dricks är redan inräknat i priset.
 10. Räkna med samma summor som du gör av med i Sverige på en sommarsemester. Lite shopping här och där, lite fika, glass och inträden på olika evenemang. Vissa av oss gör av med mycket pengar medan andra gör motsatsen, beror alldeles på hur man/ni är funtade.
 11. Nu förstår nog envar för varför även detta forum är på deken med sådan tjockskallar till forumdeltagare. En knäppskalle kan inte sin historia eller har ej läst koranen, där det klart och tydligt även står vad många "terrorister" hänvisar till. När jag ställde en annan fråga blev jag hänvisad till något obskyrt sexforum Är ni alla knäppskallar? Självklart är jag EMOT de attentat som sker och kommer att fortsätta tills de "rättrogna" lyckat med sina intentioner. Avarten av muslimerna kommer INTE att ge sig förrän de har herraväldet över hela världen - ELLER själva är förgjorda Dessa människor går inte att prata eller förhandla med, finns sekter inom kristendomen som även de är lika vrickade. För övrigt vem eller vilka är det som förser IS med vapen - gå på den nationen ni besserwissrar. Man ska stämma ån i bäcken, klippa av ett skott här och där gör på sikt ingen effekt, bara grenar ut sig mer och mer.
 12. Du Phatthalung bör ha lite medkänsla med dessa oförstående individer som gör dessa s.k. terrorhandlingar. Våra svenska röda korsriddare gjorde något liknande på 1000 talet. Först kristnade de "hedningarna" därefter dräpte de dem. Måste kristna dem för att de senare inte skulle hamna i helvetet. "Rättstrogna" islamister tycker inte det är något fel i att dräpa hedningar = västerlänningar. M.a.o. detta är något vi får räkna med tills araberna är kristnade eller avlägsnade från från jordytan. Vi västerlänningar vill kalla det för terrorism medan dessa rättrogna islamister anser det helt ok att förgöra "hedningar".
 13. Vi människor är inget annat än apor (djur) som rest oss på bakbenen någon miljon år för tidigt. Apor kan kopulera lite varstans när de känner för det , SO WHAT. För övrigt har det blivit mer och mer vanligt med öppet samlag, räcker bara att se på realtv
 14. Tycker att det är var och en fritt att bestämma vad de vill lägga sina pengar på. De som har ont av att barn flyger med sina föräldrar kan själva stanna hemma dricka öl och peta sig i magluddet. Business klass eller 1:a på de plan detta finns är det annars ganska lugnt, prova själv i stället för att gnälla. För övrigt tror jag att även små barn föredrar en flygresa på 10/11 timmar än åker land och rike runt med sina föräldrar i en husvagn/husbil, vilket annars tycks vara det optimala för barnfamiljer. Finns lugnande/avslappnande medicin som BVC föreskriver - köp och dela ut eller varför inte TA DET SJÄLV.