Snoken

Medlem
 • Innehållsantal

  55
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Snoken

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Dykshoppar finns på de flesta turistställen i Thailand. Priset ligger omkring 10 000 baht för Open water. Har du möjlighet så kolla gärna upp en dykshop ordentligt innan om du vill ha en bra utbildning (referenser etc), risken är uppenbar för "fabrikscertifiering" på många ställen. Men vill du bara ha certet är det bara att gå in på vilken skutt-shop som helst.
 2. Oavsett vad folk skriver här (särskilt de som inte varit på de ställen du frågar om) så är det skillnad på priser på olika ställen i Thailand (också). Hua Hin och Pattaya är betydligt billigare än de flesta andra turistorter, som Samui, Phuket etc. Utbudet i Pattaya för en barnfamilj är svårslaget, det finns hur mycket som helst att göra, för en billig peng. Nackdelen är väl som redan sagts bristen på paradisstränder. Dock finns det ganska bra stränder i närhet. Ett "svenskproblem" är väl hur mannen i familjen ska förklara för "Gudrun-grannarna" att han varit i Pattaya på semester, men gäller ju främst "Aftonbladet-turister" eller de som bara varit på Phuket tidigare. Kan ni bortse från det är nog Pattaya en av de mest prisvärda semesterorterna i landet (definitivt den största). Hua Hin är betydligt lugnare, men får också räknas till billigt område att semestra i. Ok stränder, men inte i klass med öarna. Finns även här en hel del att göra, även om det kräver lite mer initiativ från er själva. Tänk på att försöka vara pålästa, det kan ni spara mycket på utan att känna att ni missar nåt.
 3. Låter rimligt. Tror samma sak i Sthlm kostar 1800 idag. På akuten var det tydligen dyrare för 2 år sen.
 4. Tjejen (numera frun) var tvungen att åka till akuten för 2 år sen pga bla magont. Det kostade 3500 sek. Pengarna fick vi sen tillbaka på försäkringen, men för att få vård var det bara att ta fram kreditkortet. Så var det iaf i Sthlm för 2 år sen.
 5. När jag för över pengar (Handelsbanken till KTB) så brukar det ta 2 dagar. Så om jag gör överföringen på måndag brukar pengarna finnas tillgängliga på onsdag i Thailand. Det är ju iofs inte pensionspengar, de kanske är lite äldre och långsammare än lönestålar
 6. Lite beroende på bokningsklass. Men är man snål som jag och bokar det billigaste brukar platsbokningen öppna 24 timmar innan avfärd. Det kanske kan vara nåt sånt? Annars borde denna sida funka: http://www.thaiairways.com/en/Manage_My_Booking/My_Booking.page
 7. Vad jag kan se så varnade han väl specifikt för sitt eget barn. Var får du ifrån att han dömer alla barn? Fram för barnfria avdelningar
 8. Alternativ 1 lätt. Krabi ger inget mer (enligt mig) om man inte är charterfamilj.
 9. Ok. Det är nog detta kort jag har Sen när det gäller det andra kortet är jag fortfarande tveksam om Santander ensidigt kan säga upp avtalet. Att de försöker förstår jag, men ett avtal är ju ett avtal. Har som sagt denna diskussion årligen med ett bredbandsbolag som tom hotat och härjat med rättegång. Men när jag välkomnar det och säger att det troligtvis kommer sluta med att de får betala alla kostnader så lugnar de ner sig (tills nästa år). Men santanderkortet kanske är ett tidsavgränsat avtal, vad vet jag. Men iom att det i detta fallet inte gäller mig så lägger jag ingen större vikt vid det.
 10. Hmmm. Låter skumt. Men vi får väl se när det blir dags för mig att få nytt Santanderkort. Har ett gammalt internetabonnemang som är ca 15 år gammalt med i princip fri surf. Leverantören har försökt tvinga mig att byta abonnemang i 10 år, men jag bara hänvisar till avtalet. Känns som Santanderkortet skulle kunna behandlas på samma sätt. Att sen banken vill ha bort de gamla avtalen är ju inte riktigt mitt problem...
 11. ? Jag har hört att det inte går att nyteckna, men visst får man ett nytt kort enligt de regler man har när nuvarande kort gått ut?
 12. Jorå, det finns hotell med mjuka sängar. Men som sagt så är det ganska ovanligt.
 13. Har inte varit på detta hotell, men hårda sängar är nog nåt ni får vänja er vid om ni ska till Thailand, det är mer eller mindre standard. Det finns undantag, men de är få.
 14. Sydney har jag ingen koll på, har aldrig varit där. Men i Bkk gillar jag att bo runt Sukhumvit soi 8 och 11. Där finns mycket trevliga restauranger och relativt (det är ju Bkk) vanliga barer. Dessutom en hel del shopping av krims krams om man är sugen på det. Och sen ligger en BTS-station precis där, så det är enkelt att billigt förflytta sig till andra delar av Bkk. För hotell kolla Booking i de krokarna, det finns allt från sunk till lyx. Riktigt trevligt: http://www.booking.com/hotel/th/the-swiss-park.sv.html Praktiskt: http://www.booking.com/hotel/th/city-lodge-soi-9.sv.html Har pool och balkong: http://www.booking.com/hotel/th/stable-lodge.sv.html Men i de krokarna finns 100-tals hotell, så det är bara att kolla runt.
 15. Har du några önskemål angående boende? Närhet till nåt etc? Standard?