ASSA

Medlem
 • Innehållsantal

  63
 • Gick med

 • Besökte senast

Om ASSA

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Det är ju så att tyckande inte är att likställa med vetenskaplig fakta. Bara för att jag tycker jorden är platt betyder det inte att den åsikten är lika mycket värd och lika sann som det vetenskapligt bevisade påståendet att jorden är rund (ovalformad). De som förr i tiden pratade om att myndigheter försökte lura oss och att vi är kontrollerade kallades konspirationsteoretiker och folk skakade på huvudet. Nu har sådan människor fått en plattform och hävdar att deras åsikt är minst lika mycket värd som vetenskapen. Se bara diskussionen om chemtrails osv. Jag har läst på om de vacciner som jag har tagit själv samt de som mina barn tagit. Jag har letat information och litat på det som vetenskapen gett mig. Så, till det någon frågade om tandkrämen. Det stör inte mig personligen att någon väljer att göra egen (fluorfri) tandkräm. Däremot börjar det bli ett hälsoproblem för dessa människor och som då också drabbar mig. Allt för att de tycker något som inte stöds av vetenskapen men som de ändå hävdar är mer rätt. Denna naiva misstro mot expertis och vetenskap, där eget tyckande går före, är djupt oroande.
 2. Idioter som buntar ihop olika människor utifrån ursprung, hudfärg etc och drar felaktiga slutsatser. Idioter som läser, och tror, på alternativ media. Tydligen är kunskap, källkritik och faktakontroll något förlegat. Istället skall man tro och tycka och tycker man något som går emot vetenskapen så har man ändå inte fel. Egengjord tandkräm för att flor är farligt, eller strunta i att vaccinera sina barn för att det är farligt. Tur att det fortfarande finns goda krafter i samhället som vågar stå upp mot alla dessa inskränkta människor!
 3. Jag vill att svenska staten skall betala den privata skolan utomlands för mina barn. Varför inte, jag betalar ju väldigt mycket i skatt så det är jag värd...
 4. Varför skall man skriva under? Känns ju solklart varför svensk sjukförsäkring inte skall gälla i Thailand.
 5. Välkommen till riktigt skitväder. Regnade i princip hela dagen igår och det fortsätter idag.
 6. En artikel som bygger på Facebook-kommentarer från thailändskor som nu bor i Sverige, jo jag tackar. Det har väl visats prov på här att vissa män som importerat fruar är emot invandring, det färgar väl av sig på deras fruar. Tydligen så är sedlighetsbrott inte lika allvarligt.. Vidare så kan ju de förfärade thailändarna läsa vad svenska UD råder och avråder ifrån när det gäller Thailand.
 7. Hur är vädret på Koh Lanta? Skall dit om två veckor och hoppas regnperioden är över då.
 8. 16 dagar till koh lanta. Nu börjar jag bli nojig över vädret.
 9. Vi har med oss två barn under fem år så vårt utbud är aldrig skralt. Vi behöver inga andra för att hålla oss sysselsatta. Finns där bara god mat, schysst strand och pool så kan vi vara där hur länge som helst.
 10. Efter att ha funderat lite till så ligger nog Koh Samet bättre till. Visst, det är mer genomsnittligt regn i maj, lite färre soltimmar, men mer paradisstrand så vi får chansa.
 11. Schysst, tack för infon! Jag har hellre thaistuk än turiststuk. Det är ju just till Thailand vi åker. Hur är stranden i Cha Am jämfört med hua hin?
 12. Tack för alla svar. Vad sägs om Hua Hin då?
 13. Hej, Som det ser ut just nu kommer vi spendera maj månad i Thailand. Om jag förstår det rätt är det regnigt på de flesta platser (över 200 mm). Vi funderar just nu på Hua Hin / Cha Am. Vad säger forumets gemensamma intellekt om detta val? Finns det något bättre? Vi är också flexibla med land...
 14. Tack, får kolla. Inte varit där jul / nyår utan mars. Är vanligtvis bra på att pruta.
 15. Ok, under den dryga månaden jag var där förra gången åkte jag runt med vare sig ryggsäck eller resväska. Hittade aldrig strandställe för 800 baht. Är ju kanon om det finns! Vad heter stället / ställena? Kan komma väl till pass nästa vår!