the wife

Medlem
 • Innehållsantal

  48
 • Gick med

 • Besökte senast

Om the wife

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1979-07-17

Profilinformation

 • Kön
  Female
 • Plats
  Stockholm
 1. Hej hej, Åkte först gången till Koh Lanta i mars, med en 4-åring. Vi bodde bade på Long Beach och Klong Dao men för badandet föredrar vi Long Bech, tvärtemot vad alla andra barnfamiljer säger. Men vi bodde iofs ganska långt norrut på Klong dao så det kanske beror på det. I mars 2017 ska vi tillbaka och kommer även nu bo på båda stränderna (plus Kantiang Bay och Koh Ngai, (åker 3,5 vecka)) så vi gillar ju uppenbarligen båda stränderna. Härligt med så manga restauranger längs stränderna det känns smidigt och lätt på dem båda.
 2. Koh Kradan var vi på i mars, inte så mycket att se på kvällarna, men de två restauranger vi testade var riktigt bra. Vårt hotel samt en Italienare. Älskade ön, vackert och skön stämning. Vi bode på Reef Resort i tre natter, fantastiskt hotell. I mars 2017 ska vi testa Koh Ngai, tror det är lite liknande. Nu ska vi bo på Koh Ngai Thanya Beach Resort fyra natter. Vi har även bott tre gånger på Railay Beach. Och det gillar vi verkligen. förutom under dagarna då alla andra kmmer dit på dagsturer. Då hanger vi helst vid vår pool och så njuter vi av stränderna på mornarna och senare på kvällen. Där är det härligt att strosa runt på kvällarna, finns många restauranger och barer men. Men ska man bo där rekommenderar jag absolut att bo på Railay West. Kommer aldrig göra bara en dagstur till Railay då de under de timmarna känns turistigt och för mycket folk. Resten av tiden är dock underbar.
 3. Hur funkar det med försäkringar om man bor heltid? Hört nåt om att om man har en åkomma innan man åker så får täcker inte försäkringen det om det förvärras, stämmer det? Eller kan man ta en extra försäkring för att täcka även sånt? Mina föräldrar ska ska kanske flytta och mamma har kol och pappa har bland annat ett lindrigt hjärtfel. De är 70 och 75 år om det oxå påverkar.
 4. Hej, Mina föräldrar har börjat fundera på att flytta utomlands och då är Thailand ett alternativ de kollar på. De är inte sugna på Pattaya eller Hua Hin, de vill ha vackra stränder och avslappnad stämning. De vill hyra hus eller lägenhet. Så ge mig era bästa tips på områden att leta på. Jag och min familj har mest kollat Koh Lanta då vi behöver närheten till svenska skolan om vi skulle vara borta länge. Men de är ju fria att välja område fritt som pensionärer. Tipsa gärna både om områden, orter, öar och stränder. Tack på förhand!
 5. Då får ni det härligt! Det finns några restauranger och två små små ställen man kan handla lite.
 6. Vi bodde och kommer bo igen på Reef Resort för övrigt, underbart och riktigt bra service. Hyra longtail-båten genom dem...
 7. Vi bodde tre nätter där i mars och kommer åka tillbaka för fyra nätter i mars nästa år. Det känns ganska lagom, vi gjorde en dagsutflykt då vi hyrde en longtail en dag och åkte till Koh Mook och simmade in i Emerald Cave samt snorklade och badade. Gör ni fler utflykter eller älskar att slappa och inte göra nåt så blir det fantastiskt för er tror jag.
 8. Vi var på Koh Kradan för någon vecka sen. Underbart. Vi bodde tre nätter på Reef Resort, 721kr natten fick vi betala via hotels.com, Vi hyrde även en egen Longtail och snorklade på fler ställen samt simmade in i Emerald Cave på Koh Mook. Både alla vuxna och vår 4-åring tyckte det var "ashäftigt" (citat från sonen) Rekommenderas! Åk inte någon anordnad tur utan boka egen båt och kom innan alla andra på morgonen. Såg inte en enda råtta under vår vistelse iaf, så det borde vara lugnt...
 9. Okej. Ja, jag har läst mycket om lite otrevliga ryssar på forumet nu... Finns det nåt annat ställe man kan shoppa lite på om man låter bli Patong? Vi ska vara i Krabi också, och Ao Nang hade ju inte så mycket tyckte jag när jag var där för två år sedan. Krabi stad hur är det där??
 10. Hej, Jag var i Phuket 2004 (bodde i Karon, festade och shoppade i Patong) så det är alltså rätt längesedan. Hur är det där nu? Vi funderar på att bo där några nätter för att dels shoppa, men även få lite mer liv och rörelse än på Railay dit vi vill sen... Tänker vi fel då? Är det inte fortfarande lite proppfulltmedturister-mysigt utan har det kanske blivit för turistanpassat och blivit dåligt på grund nu? Många verkar vara så negativa till den här delen av Phuket. Ingen av oss är superintresserad av shopping så det är inte det viktiga men lite kopior vill vi ändå passa på att handla...
 11. Mina föräldrar är det för övrigt mer fart på än mig själv, så dagarna spenderas gärna liggandes i solen med några Singha och kvällarna med mycket mat och dryck och gärna med andra människor. De är otroligt sociala och lär känna folk vart de än är.
 12. Bangkok tror jag inte de skulle gilla, det är för stort. Sen gillar de det lite turistiga och även det lugna... Enda stället jag själv inte varit på av dessa är Koh Lanta och det lade jag till för att jag tänkte att det blir för länge på Railay. Visserligen har jag varit där själv länge men vill liksom visa dem lite mer... Men det kanske blir lite för hattigt ändå... Jag får fundera mer helt enkelt..
 13. Nu tror jag att jag ha en plan (kommer säkert ändras eftersom det är långt kvar tills vi ska boka men iaf) Låter det som en bra plan för oss och vår 3-åring och min föräldrar som är pensionärer? Om vi åker två veckor blir det ungefär så här: Railay Beach - första veckan Kata/Karon - några dagar sista två dagarna i Nai Yang Om vi åker tre veckor blir det ungefär så här: Kata/Karon - första dagarna Railay Beach - 1 vecka Koh Lanta - 4-5 nätter Railay Beach - några dagar till (och vi kan ha lämnat lite bagage där) sista två dagarna i Nai Yang då vi flyger hem från Phuket
 14. Ja, Ao Nang tyckte jag var rätt trist och lite fult. När vi var på Railay bodde vi på Railay Bay och bodde typ vid poolen där. Fick fantastisk service och hade det grymt bra. Därför vill vi tillbaka dit... Raya Island, det ska jag kolla upp. Har inte ens hört talas om det... Khao Lak ska också kollas upp Tack för alla tips!
 15. Wow, är det så nära?? Låter toppen ju...