christery

Medlem
 • Innehållsantal

  1 103
 • Gick med

 • Besökte senast

Om christery

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Med lite planering kan ju Khao Sok vara ett alternativ, ingen ö men jäkligt mysigt ställe. Lite inverterad ö om man säger så. Där jag bodde (i det billigaste jag hittade) så tror jag inte ni trivs, men det kanske finns trevligare ställen än ett hus 2 meter upp i luften med enbart en lampa och en fläkt. Tja, jag hade ju ett myggnät åxå så jag fick kanske deluxeversionen i alla fall. Ingen wifi, ingen TV, kyl eller annat sånt och 2 km till närmaste butik som låg vid vägen. Dom hämtade mig med jeep för vägen dit var inte farbar med en vanlig bil. Men vilken otrolig avkoppling, kika lite på nätet om Khao Sok. Sen är det inte långt till öbo (tror jag han heter här) i Khao Lak och där kan ni fara ut och fiska till exempel. Men skall ni vara bara nån vecka så är ju restider osv viktiga, jag är ju borta minst 1 månad så jag har lite mer tid på mig. Öar är överskattat tycker jag, men alla är vi olika. Railay kan vara trevligt åxå, men det var länge sen jag var där sist. Så jag vet inte hur det utvecklats. Otroligt enkelt att ta sig runt, och lägger man nattbuss/tåg med i planeringen så slipper man ju en hotellnatt åxå. Men även flyget är billigt så har man lite kort om tid så är det såklart ett alternativ. Men det är synd på en kortare tur att ha för många resdagar. Inte alls det du frågade efter, men lite inputs/idéer i alla fall.
 2. Buss 389 till pattis, eller jomtien om du nu vill. Plan 1 och längst ut, har för mig att bussen går en gång i timmen mellan 7 och 22 eller nåt sånt. Ähh, jag lägger in en länk istället http://airportpattayabus.com/
 3. Snokade lite förra julen efter ett vettigt julbord till vettigt pris i Jomtien, men det gick inte så bra. Så visst duger thaikäk åxå, men nog saknade jag lite julstämning trots att jag satt med en blinkande tomte/nisseluva på mig. Så julbordet (om jag stannat i Thailand över julen) skall jag leta efter i år åxå. Eller kanske fixa till nåt själv, blir ju inte samma press som hemma i alla fall - nackdelen är att jag inte har en ugn därnere. Så jag vetesjutton hur jag skall fixa till en julskinka. Micro (köpte en sist jag var ner), en platta och riskokare (såklart) finns men ugn är liksom nåt jag inte hittar. Letat runt i lägenheten, men den verkar dom ha glömt, tja hela köket har dom glömt faktiskt.
 4. Planera för julen så man slipper jul-stressen som börjar efter midsommar är ju smart
 5. http://www.alltomthailand.com/resmal/khao-lak Kika i redeguiden åxå. Finns 2 st khao lak centrum, vad jag fattat i alla fall. Men det löser sig säkert.
 6. Har nog både med kön och ålder att göra Jag har många gånger önskat att jag vore man. Så jäkla enkelt...sätta sig i närmaste bar och hitta tio st att snacka och hänga med...Jo visst...en gåta för den som inte prövat... Varit hem till familjer åxå och även om jag inte snackar mycket thai och mama inte snackar engelska så tar vi hjälp av en tolk eller bara sitter och pysslar lite tillsammans framför TVn, kanske med ungarna åxå.. Då får jag vara Engelska lärare ibland, Åt ungarna då. Mama och papa är inte så intresserade av det. Sen är det ju alltid roligt att sitta vid ett stenbord eller på en bar och höra lite om vart andra varit och planerar att åka - oavsett kön.
 7. Vet inte men 2014 blev det väl 5 månader. 3 på vintern (Jan-Apr)och så 2 nu på senhösten (Okt-Dec). Hinner nog inte dit förrän nästa år (2015) så det borde stämma
 8. Hittade en (trevlig dessutom) i Pattis nu på senhösten, förra året i Jomtien (senhöst igen) fanns det desto mer och om var inte vidare trevliga heller. Tror rubeln har gått ner så dom har inte eller får inte resa som tidigare. Men enligt hörsägen är delar av maffian söderöver rysskortrollerad.
 9. Hur man inte lyckas hitta nån att snacka med i Thailand är en gåta för mig. Vill man ha nån som kommer hem över natten eller stannar så länge du vill går väl att fixa på ett par minuter åxå. Reser alltid iväg ensam, men blir inte ensam länge när jag kommer fram. Märkligt att det kan vara så olika.
 10. Visst. Pattis och omnejd är ju tryggt, och framförallt väldigt fräscht! Eller hur! Ett riktigt bra ställe att semestra i för dom flesta, och speciellt för barnfamiljer. Skojar. Pattis är nog Thailands sämsta ansikte ut mot omvärlden. Vanliga Thai skäms över "industrin" i Pattaya Förmodligen har du bara varit här och gjort allt det som du kallar dåligt och bara besökt de ställen "som vanliga thai" skäms över. Pattaya är Thailands största turistmål(BKK undanräknat) och det finns hur många turister som helst som gör annat än det du har gjort här. På helgerna och på helgdagar så invaderas Pattaya/Jomtien och alla dess stränder av "ovanliga thai" som tar ett break från vardagen. Ps. Var skall man semestra då, där det är så tryggt och fräscht? Menar du att det är ett stort missförstånd vad Patthaya är känt för? Är det sånt man aktivt måste söka för att finna där? Bodde i pattis en månad utan att se WS ens. Det r väl upp till en själv att välja vad man vill se i en stad. Samma med BKK, finns red light ditricts där åxå men man måste ju inte fara dit.
 11. Beror väl på vart man åker om det är folk eller inte...
 12. Kanonberättelse, lät lite dyrt för en fattig student dock. Funderar på Khao Lak åxå i nov/dec när jag har lite tid över. Såg ni till om det fanns lite budgetboenden (inte med våningssängar) men nåt lite enklare i alla fall? Lite trist att jag måste ha nät, men det går väl att lösa med telefonen i värsta fall.
 13. Nyår är väl hela dan, men... visst, jag var nog lite fel ute. Sorry.
 14. Kuddar och solstolar? En "gräsmatta" duger väl och nån bira kan man ju ställa i sanden. Hade bara ett badlakan på första trippen och satt i sanden, inget fel med det. Men nu undviker jag stränder så jag vet inte hur bra det funkar med badlakan/gräsmatta. Såg ju videon med sandsparkaren ping.
 15. Priserna verkar ju OK. dom som opponerar kanske snackar thai eller bor där. 80kr natten för ett hyfsat rum är väl inte fy skam, även om jag har bott billigare och med 45m2 men det var bara ett elände då det tog ett tag innan ACn fick till tempen. Så jag föredrar en liten lya, ska bara sova i den ändå.