Plexus

Medlem
 • Innehållsantal

  1 617
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Plexus

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Tack för snabbt svar, ligger dessa ställen nära hotellen? Makens kollega rekommenderade nämligen att man kunde göra så, men jag tänkte ändå kolla med er på forumet. Annars, är det bättre att ha med lite tvättmedel och tvätta upp i handfatet på hotellrummet? Om du har kläder du är rädd om så tvätta dom själv i handfatet. Jag blev av med ett nytt linne som kostade 450kr. Dom hade skickat det till en annan kund. Enda gången det hänt mej. Jag har lämnat in massor av tvätt i många år. Detta var på Phuket. Ett tips är att fota av kläderna ni lämnar in. Om nåt är borta så kan du visa hur det såg ut.
 2. Det beror ju på vad ni är ute efter. Bad? Shopping? Nöjen? Natur? Utflykter? En vecka kvar av 3 och långa resvägar på era första två veckor. Pattaya är absolut att rekommendera för shopping och nöjen. En stad där det alltid är hög puls. Hua Hin är lugnare med långa stränder och äldre turister. Shopping där med. Om ni hade haft mer tid så skulle jag rekommendera Chiang Mai. Fin stad och naturupplevelser, trekking mm. Men det blir ju mycket flygningar om ni ska dit från Krabi. Dagar som går bort. Efter 2 veckors öar med bad så skulle jag stanna i Bangkok sista veckan och uppleva staden med omnejd. Nu skulle ni ju börja där så det kanske inte känns aktuellt.
 3. Varför inte färjan? Helt klart säkrast och bekvämast. Tigerline har fungerat fint men just nu såg jag att deras websida är under "construction".
 4. Personligen tycjer jag att Ao Nang är en enda stor turistfälla. På Koh Lanta finns fler alternativ. Men om ni anser att boendet måste låsas till vissa villkor, typ standard och pool mm, då blr det svårt att råda. Kan ni tänka er mysfaktor före standard? Mitt tips står kvar...Best house på Long beach...Lugn och ro och nära stranden och restauranger.. Alternativet är Sea House på Klong Dao om ni villl vara på gångavstånd till Saladan.
 5. Jag har bara erfarenhet av Klong dao beach och Long beach. Har endast besökt stränder söderut för att bada, aldrig bott där. På både Klong Dao beach och Long beach finns massor av restauranger inom gångavstånd. Både på stranden och efter vägen. Ett bra ställe om man står ut med alla barn som plaskar i poolen är Lanta Seahouse på Klong dao beach. Jättefina bad, bra läge mm. Min favorit är Best house på Long beach. Ett enklare guesthouse som ligger 15 m från stranden. Bra rum, bra läge, ingen pool, inga barnfamiljer där. Gångavstånd till Saladan från bägge ställen, men lite långt kanske för en del från Long beach. I jämförelse med Crown så är det mycket enklare standard. Sea house har bättre standard än Best house men Best house är mysigare enligt min smak. Sen finns ju tuktuk till rimliga priser.
 6. Surin har klarat sig länge. Det mesta på Phukets stränder är borta sen något år tillbaka.
 7. Inga problem! Du får två veckor. Men om du åker från Sverige direkt till Laos så funderar flygbolaget på din utresa...Du måste ha en utresa från Laos inom visumtiden dvs 2 veckor.
 8. ACDC "Rock or Bust" är ju jättebra! Jag skulle joinat partyt! Men jag fattar att det inte var kul om man vill sova! Toppen att ni fick en svit!
 9. Jag var på Samet i januari. Ingen skillnad mot tidigare år förutom att vägen ner över ön var mycket bättre.Tidigare grusväg nu mer betong. Skräpigt? Finns det nåt ställe som inte är skräpigt i Thailand? Samet är en jättefin ö. Lättillgänglig med fina stränder. Dyr men det hör till öarna. Mycket folk och turistiskt. Inget problem om man vet vad som väntar. Vill man ha billigt och utan turister då får man ta sig till ställen som t ex Ko Yao Noi eller liknande.
 10. 🎸🤘🤑🎤🔠Sai no more! Bea
 11. Här står de en dl om detta i prästens blogg. http://blogg.svenskakyrkan.se/prasteniparadiset/category/valsignelseakt/
 12. Jag tyckte det var mest som en genomfartsled med en massa trafik. Cyklade med risk för livet. Flera filer. Stora hotell vid stranden, ingen mysfaktor. I norra änden på stranden så var det fint att bada och lugnt.
 13. Tror inte att det finns pensionat där hundarna hålls i burar längre. Det är nämligen förbjudet numera så det vore nog alldeles för riskabelt med tanke på risken för tt bli anmäld. Det kanske var förr. Har för mig att det fanns en fyra timmars regel, men har uppdaterat mig och det är inte tillåtet att hund i bur annat än vid transport och i samband med jakt. Tyvärr så är det tillåtet att ha en hund i hundgård utan rastning. Jag hittade regler om detta. Hundgården ska uppfylla vissa krav på upphöjd liggplats, värme, tillgång till vatten mm. Sen stod det att hunden "bör" få komma ut ur hundgården en gång per dygn. Hade tänkt anmäla en granne som aldrig rastar sin hund men insåg att han uppfyllde reglerna pga att han tog in hunden i huset på natten. 4 timmars regeln gäller för hundar som lämnas inomhus i hemmet. Detta kollade jag upp för några år sen via Länstyrelsen och Jordbruksverket. Om det ändrats vet jag ej. Det är ju stor skillnad på en hundgård och en bur. Håller med om att det är stor skillnad på hundgård och bur. Har hundgård enligt direktiven samt uppvärmd koja samt vatten. Rastar hunden flera gånger/dag och så fort vi är hemma så är han med oss i huset. Har inte möjlighet att ta med hunden till jobbet. hade jag kunnat så hade jag gjort det. Ingen kritik mot hundgårdar och ägare som rastar sina hundar. Jag tycker bara att det konstigt att det är lagligt att ha en hund i en hundgård året runt utan att den rastas överhuvudtaget. Ingen motion eller mänsklig kontakt. Bara sova inne på natten. Den får bo i sin egen skit och skiten skottas ut en gång per år. Som om en människa skulle få bo i ett utedass. Inget fel på hundgårdar alltså, men på lagen. Håller med om att det är bedrövligt att det finns hundägare som låter sina hundar stå hela tiden i hundgården otränade och ingen rastning. När hösten kommer så tar de med hunden på jakt helt otränad. Personligen kör jag löpträning samt cykelträning med hunden året om för att den skall vara i form under jaktsäsongen. Ja, verkligen. Dessutom behåller dom jakthunden under dessa omständigheter trots att dom slutat jaga. Den kunde säljas till en aktiv jägare istället. Jag brukar iallafall rasta den så ofta jag kan. Behöver knappast säga att vovven älskar mej men att han tycker det är trist att jag är i Thailand så länge.
 14. Stanna i Bangkok är mitt råd. En vecka behövs för att upptäcka stan. Om ni vill ha bad då får ni nog uttöka restiden. Ko Samet ligger bra till för några dagars bad.
 15. Tror inte att det finns pensionat där hundarna hålls i burar längre. Det är nämligen förbjudet numera så det vore nog alldeles för riskabelt med tanke på risken för tt bli anmäld. Det kanske var förr. Har för mig att det fanns en fyra timmars regel, men har uppdaterat mig och det är inte tillåtet att hund i bur annat än vid transport och i samband med jakt. Tyvärr så är det tillåtet att ha en hund i hundgård utan rastning. Jag hittade regler om detta. Hundgården ska uppfylla vissa krav på upphöjd liggplats, värme, tillgång till vatten mm. Sen stod det att hunden "bör" få komma ut ur hundgården en gång per dygn. Hade tänkt anmäla en granne som aldrig rastar sin hund men insåg att han uppfyllde reglerna pga att han tog in hunden i huset på natten. 4 timmars regeln gäller för hundar som lämnas inomhus i hemmet. Detta kollade jag upp för några år sen via Länstyrelsen och Jordbruksverket. Om det ändrats vet jag ej. Det är ju stor skillnad på en hundgård och en bur. Håller med om att det är stor skillnad på hundgård och bur. Har hundgård enligt direktiven samt uppvärmd koja samt vatten. Rastar hunden flera gånger/dag och så fort vi är hemma så är han med oss i huset. Har inte möjlighet att ta med hunden till jobbet. hade jag kunnat så hade jag gjort det. Ingen kritik mot hundgårdar och ägare som rastar sina hundar. Jag tycker bara att det konstigt att det är lagligt att ha en hund i en hundgård året runt utan att den rastas överhuvudtaget. Ingen motion eller mänsklig kontakt. Bara sova inne på natten. Den får bo i sin egen skit och skiten skottas ut en gång per år. Som om en människa skulle få bo i ett utedass. Inget fel på hundgårdar alltså, men på lagen.