Strutsen Sture

Medlem
 • Innehållsantal

  38
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om Strutsen Sture

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Hej, bodde på Samed Villa i januari och vi var nöjda. Använde även deras transfer + speedboat från flygplatsen och det funkade klockrent, något dyrare men rekommenderas om ni känner att ni vill ha det smidigt. Vill man ha en lugnarestrand är det bara att gå till nästa som det är betydligt mindre folk och solstolar på, ännu en strand bort var vi mindre än 10 personer på mitt på dagen.
 2. Hej, jag såg att vi missade att boka med frukost på hotellet (Alina grande) på Wsb. Någon som vet något hotell i närheten med bra frukost? Tack på förhand.
 3. Vi har börjat fundera i banorna att boka om vår resa till Thailand pga av oroligheterna, vi har biljetter som kostar 4000kr att boka om till tex Malaysia istället. Vi är en barnfamilj som landar i Bangkok 30:e jan och reser hem den 18:e feb. Har bokat flyg tillbaka till Bangkok den 15:e februari från Koh Chang. Alla hotell i Thailand är avbokningsbara. Anledningen till att vi tvekar är ju naturligtvis demonstrationerna och vart den "soppan" är på väg att ta vägen nu när undantagstillstånd, nyvalet den 2:a feb och bönder från norr på väg ner pga av utebliven betalning för ris mm mm. Just nu är ju "bara" centrala Bangkok drabbat men man kan ju inte sia om utgången. Vi är en barnfamilj som gör våran första resa och vi vuxna har bara erfarenhet av charterresor Kanarieöarna. Då reslusten har minskat pga ovissheten är våran fråga om ni som har erfarenheten av hur Thaliand fungerar,överreagerar vi eller (tänker ju till en extra gång pga barnen)? Tack på förhand för konstruktiva svar......
 4. Hej igen! Det blir en resa över sportlovet(30/1-18/2), biljetter bokade till Bangkok. Då skall vi bara läsa på och fundera ut vart i Thailand vi ska ta vägen......det är väl iof ett ilandsproblem!!
 5. Hej! Vi vill gärna passa på och se något nytt och det skulle pass bra med Songkran, sen om vi befinner oss i just Hua Hin när den infaller vet vi ej. Någon kanske har upplevt just Songkran i området och kan tipsa om en stad som är lite lugnare och passar en barnfamilj?
 6. Hej igen! Tack ar för alla snabba och bra svar. Blev väldigt nyfiken på Songkran vilket verkar ligga bra ihop med påsklovet 2014, vilket stämmer bra med era rekommendationer på restid. Efter era svar har två nya frågor dykt upp. 1. Hur lång tid tar det från Bangkok till Hua Hin med taxi, ca pris och tar man bara första bästa utanför flygplatsen? 2. Hur är standarden på hotellen vilken "stjärnnivå" bor ni på när ni är iväg?
 7. Hejsan!! Vi är en familj på 2+2 barnen (10-7 år vid tänkt resa) som har tänkt att åka till Thailand innan våra föräldradagar tar slut. Barnen har aldrig varit utanför norden innan och vi vuxna har bara flugit charter till Kanarieöarna. Efter att kikat runt lite på olika forum/pratat med bekanta har vi kommit fram till att vi kan tänka oss följande. Restid på ca 18-20 dagar,boka endast flygstolar + ev ngn hotellnatt vid ankomst till Phuket. Sen så får man se på plats var "väderapparna" visa bäst väder, kan tänka oss åka över till ostkusten och Ko samui. Det vi sitter och funderar på är följande frågor? 1. Då skolloven styr har vi tre tillfällen vi väljer ibland (höstlov v.44, sportlov v.7 eller påsklov v.16) som måste ingå i restiden. Vilken tid tror ni vi får ut mest av om man väger in priser och väder? 2. Hur långt innan bör man beställa flygstolar och vilken site har dom bästa priserna? 3. Site att beställa första hotellnatten på, samt smidigt och bra hotell vid ankomst? 4.Vid ev resa till ostkusten, flyger man eller tar man tåg? 5. Är det något viktigt vi missat?