Cleo

Medlem
 • Innehållsantal

  475
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Cleo

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. 1. Hepatit förutom grundskyddet 2. Kolla att er reseförsäkring i hemförsäkringen gäller och har avbokningsskydd mm 3. Eftersom ni är 6 personer i familjen så skulle jag boka en egen minivan, bl a för att slippa jaga en tillräckligt stor bil när jag kommer fram och är trött, men också för att slippa åka med någon "idiot-chaufför" . Jan kan rekommendera Lanta Diver (www.lantadiver.com) som har duktiga chaufförer och där kan du också boka bilbarnstol om du behöver till nåt av barnen. Apple Travel är ett annat bolag som sköter transfer. 4. Phi Phi bara för max 2 nätter, gör så lite resor som möjligt när ni bara stannar 15 dgr. Allt resande tar tid. Hoppas ni tänker stanna på Lanta så länge som möjligt. Där finns det mesta som en barnfamilj gillar och ni hinner även slappna av. Det är enkelt att göra utflykter runtom på ön, som är ca 3 mil lång, och du hittar även öde stränder där om du vill. 5. Ja, vi använder thailändska kontantkort främst för att kommunicera mellan varandra i familjen och surfa billigt om vi inte hittar nån wi-fi. Du köper ett turist-sim för 60 bht och uppåt, så har ni bara olåsta telefoner med er så är det enkelt. Däremot behöver ni sällan ringa för att boka nåt. Leta upp närmaste resebyrå, oftast vid huvudvägen, så fixar de alla bokningar och ni vet att det funkar med hämtningar mm. Det blir ingen språkförbistring. 6. Stressa inte, låt er landa både med värme och tidsskillnad, tillåt er att njuta av de härliga stränderna och den goda maten. Ta dagen som den kommer också, så att ni inte har bokat upp er helt och hållet. Gör en snorkelutflykt till Koh Rok (utgår från Lanta, hämtning vid stranden närmast ert hotell) eller följ med Lanta Divers dykbåt på snorkeltur (om era barn är tillräckligt simkunniga) Glöm inte myggnät ifall ni har barnvagn med er. Smörj er med myggmedel så fort det börjar närma sig solnedgång. Ät middag på en restaurang vid strandkanten och sitt kvar och njut av stjärnorna och vågorna, titta på nån eldshow mm mm
 2. Jag är imponerad över att ni vill bo på sådana ställen i flera veckor. Själv får jag nog efter två nätter på öar där det inte finns nåt annat än nån enstaka restaurang och resort.
 3. Åk direkt med bil/minivan från flygplatsen till Koh Lanta. Det tar ca 50 min från flygplatsen till bilfärjan. Bron är numera färdig, så bilfärja nr 2 slipper ni. Det finns taxi att boka på flygplatsen, men vill ni åka lugnare och säkrare så boka t ex med www.lantadiver.com
 4. Flera av öarna har ingen elektricitet utan den el som finns kommer från elverk som oftast är igång till ca kl 22, sen stängs de av och du har ingen tillgång till bl a AC. Tror inte att du löper större risk att bli matförgiftad på öarna om du äter det som tillagas på plats, undvik bufféer Ja, det är dyrare på öarna.
 5. Tycker ofta att det blåser rätt friskt rakt mot Klong Nin som ligger mer oskyddat. Lugnast vatten hittar du nog på Klong Dao
 6. Oj, så länge på Koh Kradan. Tycker att ni gör det bra om ni står ut med det
 7. Railey tror jag är bäst som ett besök över dagen.
 8. Det finns säkert, kontakta maj-britt@lantadiver.com så hjälper hon dig säkert med bra boende.
 9. Det låter bra, då har vi lite mer att utforska vid nästa besök. Hörde mycket bra om Bo Phut, men hade för få dagar på Samui för att hinna göra fler utflykter.
 10. Tror faktiskt att du hittar mer av Klong Nin-känsla på Koh Phangan. Chaweng på Samui hade inga likheter med någon strand på Koh Lanta alls. Vit sand, pålandsvind och högt vattenstånd som gjorde stranden väldigt smal. Nu var vi där under fel årstid. Tyckte Samui var trevligt men inte på något sätt likt Lanta. Vi gick längst "upp" på Chawengstranden och hittade en trevlig plats vid Chaweng Marine Resort och O.P bungalows.
 11. Ban Krut är ett charmigt litet ställe, brukar blåsa rätt friskt och kan regna lite men vill ni dit så stanna till ett par nätter på väg mot nåt annat mål.
 12. Koh Lanta är ön med det största utbudet. I närheten finns nog bara PhiPhi och Koh Lipe som har nånting att gå och strosa och titta på. Koh Ngai, Koh Mok, Koh Kradan, Koh Jum (lite större än de tidigare nämnda) har nån enstaka restaurang och resorter. På PhiPhi finns det desto mer, men där kan det vara lite hysteriskt under högsäsongen. Kanske är AoNang ett alternativ för er. Jag gillar Krabi town, där finns det en hel del shopping, typisk thailändsk småstad med gatumat mm, men ingen strand att bada vid. Det tar ca 20-25 min att åka till AoNang.
 13. Vi besökte Koh Phangan i november, det regnade nån skur varje dag, men inte ihållande. Skulle tro att det är mycket bättre i januari. Jag skulle nog chansa, men boka inte "fast" er utan ha boendet lite öppet så kan ni byta ställe. Det tar ca 4 tim med buss och färja från Samui till Krabi om det skulle vara dåligt väder
 14. Vill verkligen rekommendera bad i det fantastiska Andaman Sea. Ni gör ett stort misstag om ni bara badar i poolen. Ljummet vatten 30-32 grader, Klong Dao är verkligen badvänligt, sällan höga vågor.