syster_cecilia

Medlem
 • Innehållsantal

  68
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om syster_cecilia

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Hej! Jag kanske har ställt frågan tidigare men jag gör ett nytt försök i alla fall. Jag undrar hur det är med restauranger i Khao Lak? Är det någon som nyligen har varit där som kan ge en uppdaterad version. Vet att jag i ett tidigare inlägg blev hänvisad via länk till en sida på Trip Advisor, men det var inte helt lätt att greppa den så jag tänkte om någon här kan ge bra tips? Vi ska dels bo vid Khao Lak beach och där har jag förstått att de enda restauranger som finns är på de olika resorterna som ligger där typ på Briza, merlin och Emerald. Är det så- någon som vet? Vi ska även bo vid Nang Thong- hur är det där? Finns det några strandrestauranger där eller är det samma sak där att man äter på resorterna? Eller har någon något bra tips på restauranger överhuvudtaget i Khao Lak?
 2. Hej igen! Jag kan tyvärr inte hålla med om att Emerald Cave är så fantastiskt. När vi var där så var det flera hundra asiater (inget fel på det) där samtidigt som oss. När man väl skulle simma in i grottan var det sådant oväsen för alla asiater sjöng samma sång högt och om och om igen medan de höll i repet man skulle hålla för att ta sig in i grottan. Vi försökte att stämma upp i "Du gamla du fria" men blev kraftigt överröstande. Det var ett öronbedövande ljud. När vi väl kom in i grottan var det knappt att vi fick ståplats. Vi bestämde oss ganska snart för att ta oss ut igen men innan vi lyckades blev vi överfallna av asiaterna. Vi var två familjer som hade med varsin 6-åring med sig. Flickorna är väldigt ljusa i hyn och blonda. De ville fota flickorna, höll upp dem och var helt galna. Så ja det är mitt minne av Emerald Cave. Vi var där på en privat utflykt från Koh Mook och Charlies beach resort. När vi väl hade kommit ut igen låg det väl ett trettiotal longtail båtar och ett 15-tal stora båtar där. Ja, nog var det en turistfälla men nu har man varit där i alla fall. Tror inte jag kommer att komma dit igen....
 3. Hej! Var på Koh Lanta 3 veckor förra vintern med Fritidsresor. Vårat flyg gick från Krabi kl. 09.00 tror jag och vi åkte från Lanta samma morgon, dock väldigt tidigt. Blev upplockade på hotellet vid 04.30 tiden tror jag att det var. Det gick bra men visst var det tidigt. Vi gillade Klong Nin på Lanta, en väldigt fin strand. Var ska ni bo? Vilket hotell? Vi bodde två veckor på ett hotell som hette Ananda Lanta Resort (var inget vidare hotell) men det funkade eftersom vi gjorde utflykter på egen hand och var borta ett par nätter då och då. Vi besökte bla Kho Mook, Koh Ngai och Koh Kradan. Sista veckan var vi helt och hållet på Lanta och bodde på Blue Village där. Visserligen fint hotell men lite väl stort, inte så mycket thaikänsla över det. Båda hotellen på Lanta låg vid Klong Dao beach. Missa inte Papas och Black Pearl inne i Saladan. Vädigt god mat på båda ställena. Papas är ett svenskt pensionärspar som driver. Missa inte deras räkförrätt!! Väldigt trevliga och lättsamma och vi pratade en hel del med dem. Mycket svenskar dock men det gjorde inte oss något. På Black Pearl åt vi Hot Pan flera gånger till bra pris och väldigt gott! Hoppas Ni får en fin resa!
 4. Hej! Tack för svar! Ligger Briza i området Nang Thong?? Vet inget om Khao Lak ännu!
 5. Hej igen! Vi ska förmodligen bo på Briza Beach Resort och Moracea Khao Lak Resort (tidigare Khao Lak Resort). Vet du något om dessa hotell?
 6. Hej! Tack för svar! Jomben- du som ska till Khao Lak om en vecka kan väl uppdatera när du kommer tillbaka om du har lust! Det skulle vara mycket intressant att höra! Trevlig resa!!
 7. Khao lak ska det såklart vara!
 8. Hej! Jag undrar hur det är i khao lak nu? Läst mycket om hur militären rensar upp på stränderna. Finns det några restauranger kvar på stränderna? Åker ev dit över nyår men börjar nu bli tveksam till hur vi ska göra. Tacksam för svar!
 9. Hej! Någon som vet något bra ställe på Koh Koh Kao? Fick tips om något ställe som heter typ Halfa Bungalows men hittar det inte. Vet Ni vad det kan vara?
 10. Tack för svaret! Var bodde du/ni? Vi ska bo på Briza beach resort och khao lak resort.
 11. Hej! Planerar för årets resa till Thailand. Har varit i Thailand tidigare och då på Phuket, Koh Lanta, Koh Mook, Koh Ngai och Koh kradan. Nu tar vi en charter med Fritidsresor den 26 dec. Har bokat Khao Lak. Men fick höra av en kollega att det var mycket minnen från tsunamin där och att hon inte trivdes där. Hur är er upplevelse av Khao Lak? Det verkar vara väldigt fint när man tittar på bilder. Tacksam för era tankar! Ha det gott.
 12. Oj, jag glömde shoppingen. Det finns inte mycket att shoppa inne i Bangtao, Det är marknad tror jag två em/kvällar i veckan nära Texas Lotus. Där fanns det mycket kopior och dylikt. I övrigt var nog shoppingen enligt oss inte mycket att ha. Vi var i Patong en kväll- och det var ok. Där fanns det mycket kopior. Jag besökte en väskaffär som var lite bättre kopior och där kunde man köpa kopior som inte såg så billiga ut som på marknaden. Det var på en tvärgata från havet sett nära Harrys restaurangen inne i Patong.
 13. Mama Mia inne i Bangtao! Efter flera veckors risätande med kyckling var det härligt att sätta tänderna i en toast skagen och en blodig oxfilé! Såklart väldigt mycket dyrare än att äta på stranden men billigare än hemma. Och mannen fick sitt goda rödvin som han längtat så mycket efter! Vi bodde också på Sunwing och nja, maten på la tasca var väl bra men mycket dyrare. Det som var skönt var de kvällar som barnen var trötta, då passade det bra att äta där.
 14. Hej! Vi var på Sunwing Bangtao i januari 2013. Kände då inte till att dengue fanns... och vi använde inget myggmedel alls under två veckor. Vi fick inte ett enda myggbett. Nu vet vi mer om dengue så denna gång kommer vi att använda myggmedel. Vi åker tre veckor till Koh Lanta den 16 januari. Det är bara att hoppas att oroligheterna i landet inte sprider sig!!
 15. Hej! Jag undrar kort och gott - har ni varit på Koh Jum? Vi ska vara på lanta i 3 veckor i januari och göra utflykter till Koh Mook och Koh Jum. Men nu börjar vi fundera på om vi ska välja någon annan ö istället för Koh Jum. Vi är 2 vuxna och en 6-åring. Vi ska bo på Ting Rai Bay Resort. Är det någon som varit på det stället? Har ni några andra bra tips? Vi tänkte stanna 3 nätter på någon ö. Vore jätteglad för svar!