gOOgle

Medlem
 • Innehållsantal

  60
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av gOOgle

 1. Håller på med uppehållstillstånd till tjejen men när jag ska ladda upp Hyreskontrakt så går det inte... Det kommer bara upp " Det har tyvärr inträffat ett tekniskt fel. Försök gå tillbaka till sidan genom att använda länken nedan. Om systemet inte lyckas visa sidan måste du logga ut och därefter logga in på nytt. " Det är inga problem att ladda upp ID (jpg fil) eller lönelappen (pdf). Har försökt både som .jpg och .pdf på hyreskontraktet men inget funkar. Nån som har nåt tips?
 2. Galet att behöva vänta 2 år. 8 månader är också riktigt lång tid. Fick nyss mail om att de behövde mer uppgifter från mig angående jobb/bostad/pass osv. får hoppas det flyter på nu.
 3. Nu är det ordnat! Verkade som att filen var för stor på något vis, även fast "kopia av ID"-filen var större än "hyreskontraktet"-filen. 2.9MB till 0.8MB, då funka de. Nu är det bara att hålla tummarna för att det går snabbt och att svaret blir ja
 4. 100 SEK = 416,84 THB
 5. Jag ska höra med dom i disken vid flygplatsen var det tänkt men onlineincheckning låter bra det med. Tackar för hjälpen oavsett. Ja biljetten var riktigt dyr men så är det när semestern börjar och man bokar sent. Nästa gång får jag pröva aftonbladet
 6. Snålat på biljetterna ja 12,000 för ekonomibiljett oslo-bkk. Ja jag får helt enkelt fråga på flygplatsen.
 7. Har bokat via en "billig" sida och kunde inte välja sittplatser via thaiairways hemsida, är det bara att fråga vid incheckningen/väntrummet om jag och tjejen kan få sitta bredvid varandra? Hon sitter 2 rader bakom mig.
 8. Tjejen har haft ont i magen ungefär en vecka och kissar väldigt ofta. Någon som vet vad ett sådant besök kan kosta på vårdcentralen? Har en besöksförsäkring från ERV men självrisken per "skada" är 1000 SEK så jag undrar vad som blir mest värt.
 9. Jo egentligen, men jag är för ärlig för att göra sånt, blir väl bara mer problem i slutändan
 10. Doktorn sa det var UVI och räkningen hamna på 1900 kr tillslut + 150 för tabletterna. Sjukvården var trots allt inte så billig ändå i Sverige I Thailand går man till Pharmacy och berättar lite, får tabletterna och betalar 500 baht med hoppet om att man fått rätt tabletter för rätt sjukdom.
 11. Var nyss på VC och det skulle gå på ca 1600 kr. Test för Urinvägsinflammation + koll av doktorn. Konstiga är dock att de skickar räkningen till henne i Thailand... Nu visade det sig att jag hade antibiotika hemma som jag köpt i Thailand Kunde ha testat dom om jag hade tänkt på det innan...
 12. Låter som UVI ja, hon är skeptisk till att gå till doktorn. "Det är ju bara ont ibland" säger hon Tack Jimmie för infon, får ta och riinga VC imorgon om hon inte känner sig bättre, oavsett så blir de väl max en tusing men jag vill bara att hon ska må bra, är ju 5 veckor tills hon ska tillbaks till Thailand så det går absolut inte att vänta så länge.
 13. Minns de goda dagarna när den var ännu en hundring till...
 14. Har tagit Lomide de gångerna jag haft stora problem (salladen på Wine Connection ) MEN egentligen är pillret bara till för de gångerna du inte har tillgång till toalett, så som när du är ute och reser t.ex. Det stoppar diarrén, tillfälligt. Min kompis blev dålig och åt Lomide i 10 dagar, va helt bra i magen hela tiden men till slut blev han sjuk (illamående osv) för att han sket ju knappt under de 10 dagarna. Annars är det bara att hålla ut, få i dig vatten. De är duktiga på de flesta apoteken. Du kommer få ett par olika grejer
 15. Nu var det dock tjejen som ville lära sig Svenska, men nu när jag tänker på det så kan den boken faktiskt vara bra för mig eftersom jag vill lära mig Thai, så tack så mycket för tipset Ja det kan vara en bra start, börja enkelt. Tack Nu är jag tyvärr bosatt långt ifrån Stockholm
 16. Letar efter bra bok/böcker så tjejen kan börja lära sig svenska på egen hand, då vi inte bor tillsammans (än). Givetvis lär jag henne så gott jag kan. Är det någon som har någon bok till övers som vill sälja eller kan rekommendera något? Något med uttal, gärna meningar och hur vårat språk är uppbyggt. Ja, mer än en simpel översättning om man säger. T.ex såhär: Svenskt ord - Uttalet (på thai) - Betydelse på Thai Eller har ni bättre förslag så berätta gärna hur era tjejer/killar lärde sig enklast/snabbast, tacksam för tips.
 17. Har varit i Karon under alla mina 10 resor till Thailand och huvudgatan är den ifrån rondellen och mot Kata. (Det röda strecket är huvudgatan, där finns det massor av smågator där de säljer diverse saker) (Det gröna strecket, längs stranden, där ligger Håkans Restaurang och diverse annat, men kanske viktigast om du ska shoppa så finns det något som heter Karon Plaza, där finns många små små "affärer" där de säljer kläder, glasögon, klockor, souvernirer och liknande saker till bra priser, går att pruta en hel del också.) De har också en marknad vid templet i Karon ungefär 2 gånger i veckan där du hittar allt du kan tänka dig, även mycket mat. Wat Suvan Khirikhet. Det finns resebyråer överallt i Karon, de går inte att missa. Men det går ingen båt direkt därifrån till Phi Phi/James Bond etc. De fixar däremot upphämtning från ditt hotell tidigt på morgonen. Se till att inte betala för mycket bara. En dagstur till Phi Phi ska kosta mellan 500-1500 THB max (per person) inkl allt. Vet inte vad de andra öarna har för priser. Båten går ifrån Rassada pier (Phuket Town) Ta inte speedboat om du verkligen inte vill då Snorkling: Har bara snorklat på resan mot Phi Phi, det är inte en "WOW" upplevelse, men det duger om du aldrig har gjort det innan. Jag har inte hittat Nemo Någon annan kanske kan ge dig tips om detta. Det är snorkling närmare Krabi som jag hört ska vara bättre. Finns även snorkling söderut från Phuket, Koh Racha. Du kommer stortrivas i Karon, det är trångt på huvudgatan och mycket bilar, men det ligger bra till geografiskt i Phuket, nära till Patong & Kata. Många bra matställen. Stranden är lång och har blivit renare, men det brukar vara en del rödflagg pga lite vågor. Vill du ha mer lugn strand/hav åker du till Kata.
 18. Första resan var mitt i värsta regnperioden, September 2010 till Phuket (Kata beach) 2 veckor. Typisk "ving semester" med vinghotell och noll koll på det mesta Hade läst på lite om landet innan men ändå kom det mesta som en chock. Hade hemlängtan efter 4 dagar men det gick över rätt snabbt, när man skulle hem var man nästan på gråten Nu 6 år senare ska jag göra min 10e resa och det blir bara bättre för varje gång.
 19. Har hört/upplevt det motsatta. Har alltid använt de gula/gröna, CIMB tror jag de heter? Alltid fått sämst kurs i de lila SCB, men det är ju korvöre om man bara tar ut ett par 1000 baht.