Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

MariaOlivia

Medlem
  • Innehållsantal

    38
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om MariaOlivia

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. MariaOlivia

    koh mook

    Emerald cave är väl värd ett besök. Vi hyrde kajak och paddlade in (lågvatten på morgonen). Jag skulle inte simma där i mörkret, utan att ha koll på vad som finns i vattnet... Kajak funkade dock bra! Sen kan jag rekommendera en tur till Kradan, tar en halvtimme med longtail från Mook. Mycket bättre snorkling där, speciellt på södra delen av ön.
  2. MariaOlivia

    Koh Bulone eller Koh Kradan?

    Koh Bulone vet jag inget om, men Koh Kradan är en väldigt fin ö med bra bad och snorkling. Sen finns det kanske inte så jättemycket att göra där, men det är absolut inga problem att stanna där några dagar för avkoppling. Koh Mook som ligger alldeles i närheten är också en fin ö. På Had Farang standen ligger Charlie's resort, har inte bott där själv men det lämpar sig säkert bra om man har barn. Där finns pool och restaurang som även serverar västerländsk mat.
  3. MariaOlivia

    Letar efter Ao Niang beach resort på Koh Kradan

    Snorklingen på södra delen är bra, med välbevarade rev och mycket fisk. Paradise Lost har jag inte bott på, men ätit mat där. Deras bungalows såg helt ok ut. Promenaden därifrån till "huvudstranden" tar inte lång stund. För övrigt tyckte jag att Koh Kradan var väldigt mysigt. Lugnt och skönt och med jättefina stränder och klart vatten. Kan lätt tänka mig att återvända.
  4. MariaOlivia

    Koh Lanta

    När vi åkte dit så bad vi i förväg att hotellet ordnade transfer, så de kom och hämtade oss på flygplatsen och körde oss hela vägen till hotellet (inkl. färja). Jättesmidigt! Minns inte vad det kostade, men jag tror inte det var så jättedyrt. Ett tips på en jättefin ö i närheten av Lanta är Koh Rook. Den ligger en bit bort, så det är nog bara speedboat som gäller. Det gick dagliga turer dit. Har varit på ganska många ställen i Thailand men stränderna på Koh Rook slår nog det mesta som jag har sett. Sanden är verkligen som potatismjöl och vattnet kristallklart! Bra snorklig där också, även om en del av reven blivit skadade av tsunamin.
  5. MariaOlivia

    Ao Mai Pai - Koh Lanta

    Hej, Någon som har besökt stranden Ao Mai Pai (bamboo bay beach) på Koh Lanta? Jag har förstått att den är ganska öde, men finns det någon liten restaurang för att äta lunch? Hur är snorklingen? Och till sist, hur tar man sig dit/hem om man bor på Long beach?
  6. MariaOlivia

    Lanta Casuarina beach resort

    Vi bodde där förra året och har nu bokat en bungalow igen inför nästa års resa. Att man vill komma tillbaks är ju ett bra betyg . Rena och fräscha rum, och bra strandläge. En del skriver att det ligger lite ödsligt till, men det tyckte jag inte alls stör. Visst, det är mer utrymme mellan hotellen än på Klong dao, men det är faktiskt att föredra tycker jag. Och restauranger finns det i närheten. Har bl.a. ätit den godaste chicken tamarind någonsin i byn strax ovanför Casuarina . Kan även rekommendera en restaurang som ligger allra längst söderut på Long beach (gångavstånd från hotellet), där åt vi flera gånger. Sen är det ju jättelätt att ta sig in till saladan på kvällen med hotellets taxi. Kostade 100 bath för 2 pers. Kan rekommendera att boka en beach front bungalow!
  7. MariaOlivia

    Planering/ev koh lanta

    Vi ska åka till Lanta igen nästa år, och kommer då att välja Long beach även denna gång. Vi bodde där förra året, och gillade den stranden. Lagom mycket folk och mysiga små restauranger längs stranden. Vi besökte även Klong dao, men skulle som sagt välja long beach igen, eftersom jag tyckte den var mysigare. Men alla tycker vi olika Från vårt hotell på long beach tog det kanske 10 min med tuk-tuk till saladan.
  8. Hej! Någon som har bott på Rubber Tree på Koh Mook, och hur bokade ni det i så fall? Via deras hemsida har vi skickat meddelanden flera gånger om att vi vill boka, men får inget svar. Börjar fundera på om det inte funkar som det ska...
  9. MariaOlivia

    Äldre par första gången i Thailand

    Jag gillar Koh Lanta, eftersom det är lagom mycket folk på stränderna och skön atmosfär. När vi var där flög vi till Krabi och hade förbeställt (via hotellet) en taxi som hämtade upp och körde oss hela vägen till hotellet. Bor man på Klong Dao beach så är det nära till byn Saladan, där det finns restauranger och shopping.
  10. MariaOlivia

    Vädret i Sverige !!!

    Solen skiner inte ens i Karlstad idag Har snöat hela natten och pågår fortfarande...
  11. MariaOlivia

    Att göra på Koh Lanta?

    Koh Rok var vi till förra året, och bodde kvar två nätter i en väldigt spartansk bungalow T.ex hade vi en råtta som återkom varje natt och kackerlackor på badrummet... Men själva ön och snorklingen var ju toppen! När vi var där hade det precis varit storm så vi var de enda (!) turisterna som var där just då. En hel ö för oss själva... Så för oss kommer nog Koh Kradan att kännas "livligt" jämfört med Koh Rok
  12. MariaOlivia

    Att göra på Koh Lanta?

    Vart ska ni snorkla? En trip över på andra sidan och se old town och sea gypsy village kanske oxå kan va nåt. En tur i mangroveträsken kanske? Finns rätt mycket.... Vi ska bo på Koh Mook och Koh Kradan innan vi kommer till Lanta, så där blir det nog en hel del snorkling Old town besökte vi förra gången. Vart ligger mangroveträsket? Finns det några ställen där man kan "vandra" lite i djungeln? Tack för alla svar!
  13. MariaOlivia

    Att göra på Koh Lanta?

    Hej, Någon som har några bra tips på vad man kan göra på Koh Lanta om man inte vill bada hela tiden? Har varit där en gång tidigare, men det var ganska kort tid. Jag är inte intresserad av elefantridning, och snorkling kommer vi får en hel del ändå. Finns det kanske nån tur man kan gå i djungeln, eller finns det möjlighet att gå mellan de lite mindre stränderna längre söderut på Lanta? Vi ska bo på Long beach.
  14. MariaOlivia

    Börjar tröttna på Ao Nang nu......

    Har varit i Aonang två gånger, kommer inte åka tillbaks... Alldeles för anpassat till turister! Mysigare på t.ex. Koh Lanta
  15. Även jag stötte på detta när jag skulle boka Seven seas resort på koh kradan. De begär att få kopia på kortet, men det tänker jag inte göra... Känns som sagt lite konstigt.
×