schillaci

Medlem
 • Innehållsantal

  78
 • Gick med

 • Besökte senast

Om schillaci

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Ok, tack. Det får duga. Lyckades pricka när de släppte sin lägsta bokningsklass så fick biljetter för 6100 sek/tor över jul och nyår. Taget!
 2. Ja, absolut.
 3. Jullovet i grova drag, men är helst borta över både jul o nyår. Har inga problem med att åka på Julafton och hem precis innan eller samma dag skolan startar. Har tittat främst på 24/12-7/1.
 4. Austrian, med ca 1,5 timme i Wien både dit och hem.
 5. Sitter och letar flyg till Bangkok jul-nyår 2018 och har hittat med bolag som redan släppt biljetter för ca 8000sek/person med utresa på julafton. Bara ett byte och bra flygtider Sthlm-BKK. Ska man ha is i magen och avvakta Thai, SAS och Norwegians biljettsläpp eller är det bäst slå till. Vad har ni för erfarenheter? Går det ens att få tag i billigare biljetter över jul och nyår eller är det bara tur om man lyckas. Är inte intresserad av flera stopp eller långa bytestider. Tacksam för svar om någon har koll.
 6. Hej Martin! Funderar själv på att boka Austrian till Bangkok nästa vinter. Några erfarenheter du vill dela med dig av? Har själv åkt med Thai och Emirates till Bangkok tidigare. Hur står Österrikarna sig i konkurrensen?
 7. Hmm, hon var ju redan på flygplatsen i Bkk vad jag förstod av inlägget. Vi hade ca 1,5 timme transit från att flyget från Sverige landade till att flyget till Trat lyfte. Lagom med tid att hämta bagage och ta sig genom immigration. På flygplatsen i Trat var det ca 5-10 min väntan på bagaget och sedan hade vi förbeställd taxi som väntade där. 20 min färja och 10 min till White Sand är ju samma även om man åker bil/buss från Bkk... Mitt inlägg handlade mer om bekvämlighet och säkerhet än att tjäna tid. Dessutom sitter jag hellre och läser en bok i lugn och ro på flygplatsen än skumpar i 150 km/h på motorvägen i en minibuss. Men alla är vi olika.
 8. Flyg till Trat! 45 minuter, hur smidigt som helst. Har tidigare åkt minibuss från Bangkok, men det är 5 timmar i svindlande hastighet med dödsångest och toastopp på läskiga rastplatser med ett hål i marken. Nu i december flög vi i stället och sedan var det cirka 10-15 minuter med bil till färjan. Helt överlägset och lätt värt kostnaden.
 9. Sex dagar kvar! Sedan slipper man mörkret och kylan och får fira jul på Koh Chang för andra gången!
 10. Ska till Chang i december och är också sugen på Koh Kood eller Koh Mak för någon natt. Någon som vet om det går speedboats till öarna direkt från White Sand eller Bang Bao eller finns det bara långsamma båtar? Tre timmar på havet i en "fiskebåt" orkar vi nog inte... Måste man kanske till fastlandet för att hitta snabbare båtar ut?
 11. Samed Cabana Resort låg väldigt bra på en fin strand (Au Vongduen) men undvik strandbungarna som var enkla och slitna. Bättre satsa på ett poolside-rum. Var ändå bara 25 meter till stranden. Service och restaurang var klart godkänt.
 12. Några korta do and don't från Koh Chang efter min tripp dit i julas. Det är väl värt att ta en tur ner till Bang Bao på sydspetsen. Där ska ni gå ut på den långa piren kika i butikerna och sedan gå till en underbar restaurang som heter Buddha View, thebuddhaview.com. Bra mat, men framför allt fantastisk utsikt och härliga bord där man sitter på kuddar på brygg-golvet med hål under bordet så att benen dinglar över vattnet. En annan riktigt bra restaurang på andra sidan ön är Amber Sands. En liten resort som drivs av ett supertrevligt brittiskt par. Suverän mat och kanonservice till bra priser. Bästa restaurangbesöket på hela semestern. Resorten ligger uppe norr där färjorna kommer in. Besökte också vattenfallet Klong Plu, men det var en liten besvikelse. Mindre än jag trodde och packat med ryssar i speedos... Promenaden från parkeringen genom djungeln dit var visserligen en upplevelse (500 m), men totalt sett var det inget extra. Vad gäller restauranger att undvika tycker jag att man kan hoppa över kända Buffalo Bill's steakhouse på White Sand Beach. Visserligen bra burgare och efterätter, men köttet är dyrt och inte speciellt bra. Är ni sugna på en båtutflykt så åkte vi med katamaranen Sea Adventures vilket var en mycket trevlig dagsutflykt. En jättetrevlig belgare som var kapten och guide och det bjöds på härlig barbeque under vägen. Klart prisvärd utflykt som utgår från WSB nära Kacha Hotel. Ett bra tips om ni vill se ön är också att hyra en egen bil och köra längs kusten. Väldigt billigt (3-400 kr/dagen för en stor Pajero) och en upplevelse med de otroliga nivåskillnaderna. Dessutom är det mycket säkrare att köra en stor bil själv än att sitta på flaket till någon songthaw...
 13. Vi var på Koh Chang över jul och jag upplevde inte alls att det var särskilt mycket folk. Vi bodde visserligen inte på White Sand Beach, men var dit flera gånger för shopping och restaurangbesök och det var inte trångt någonstans. Stabilt väder och dessutom är det ju inga problem att åka bil dit från BKK - även om det tar 4-5 timmar inklusive färjan... Var på Samet dec -12 och det tyckte jag inte alls var lika bra som Chang.
 14. För shopping; boka en privat taxi med hotellet som kör er till Jungle Ceylon i Phuket Town. Där slår ni lätt ihjäl ett par timmar i bra affärer och restauranger och då "slipper" ni också åka in till Patong om ni inte vill det. Bra alternativ för barnfamiljer.
 15. Har alltid köpt små vita flaskor på 7/11 eller vilket apotek som helst i Thailand. Står massa på thai på dem, men tror de heter Sofell (fresh fragrance). Finns som både spray och lotion, är billiga och luktar dessutom ganska gott.. . Funkar kanonbra för mig, klarade mig nästan helt utan bett den här svängen på Chang!