avenna

Medlem
 • Innehållsantal

  82
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om avenna

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Longtailturerna är numera mycket organiserade i Ao Nang. Du köper biljett i en kiosk och går sen till rätt båt (när de har tillräckligt med passagerare). Missa inte alla behandlingshyddorna.....de är värda flera besök!
 2. Luffningen innebär ju egentligen mest en resdag med båt, så något annat får ni inte föreställa er. Koh Lipe börjar bli rätt charterlikt.....bara så att ni vet. Och det ligger rätt långt bort, men är inget problem att hinna med om man har 3 veckor. Skulle hursomhelst ge Lipe 5-7 dagar eftersom det är långt bort. På Lipe finns inte så mkt att göra men vattnet och stränderna är fina, om man håller sig på rätt sida om ön förstås. Föreslår att ni tittar på Mountain Resort, där är stränderna topp! En family bungalow fungerar jättebra för er - de två stora får en egen "våning" med eget badrum och den lilla bor med er eller med de äldre barnen. Lanta är ju en jättebra utgångspunkt, ni kan ju tex variera stränderna där lite. Tipsar om Kantiang beach och Klong Nin (om du inte känner till dem sen tidigare). Pröva också ett par dagar på Koh Ngai, det ligger nära men är jättefint! Om ni inte bara vill ha öar kan fastlandet vara värt att utforska. Det som såg jättefint och lugnt ut var kusten norr om Hat Yai Pier (därifrån går en av båtarna till Lipe). Skulle jag åka igen skulle jag kolla upp det lite..... och det ligger ju "på vägen".
 3. Ni kan också åka bil till Hat Yao Pier och kliva på båten där. Då får ni se massor med intressanta ställen längs vägen och så blir båtresan lite kortare. Den är lång så det räcker ändå....... Jag avråder från speedboat....vi åkte speedboat Lipe-Lanta och det kommer jag aldrig göra igen!
 4. Ni som rekommenderar Nang Thong - det verkar vara fullt av turister? Kollade lite youtube-filmer och ser fullt med hotell, solstolar och barer. Eller har jag fel? Vi vill ha det riktigt lugnt alltså.....och nattliga äventyr går bort med småbarn!
 5. Någon med fler tips?
 6. Kanske, kanske blir det en impulsresa till Thailand, nu skulle vi vilja titta närmare på Khao Lak och andra delar norr om Phuket. Det verkar finnas en hel räcka med olika stränder i Khao Lak. Vilka förordar ni? Vi är två vuxna o två små barn (4 o 6 år), vi vill bo nära (eller på?) stranden ha pool och AC. Det bör finnas ett par restauranger på stranden men får annars vara lugnt, jättelugnt. Helst med så få charterturister som möjligt. Ett par dagar på Koh koh Kao står nog också på önskelistan.
 7. Klong Dao är den stora turiststranden på Lanta, dit går de svenska charterresorna. Bara så att ni vet...... Lanta har annars flera jättefina stränder längre söderut som är mycket lugna och fina. Mitt tips är att ni tittar på Klong Nin-stranden. Vår erfarenhet är också att inte stanna för länge på precis samma ställe. Man tröttnar på hotellet efter ett tag och med små barn är man inte så rörlig så boendet är viktigt. Men man bör inte heller stanna för kort tid, då hinner man inte se något. Vi tyckte att minst tre nätter, max sex nätter var bra. Ju längre ni stannar ju bättre ska ni bo! Planera också in en lång period precis i början. Det tar tid att vänja sig vid värmen och fixa tidsomställningen. Jag skulle börja med 4-6 nätter! Fördelen med att flyga till Phuket är att det finns jättemånga fler flyg att välja på. Charterflyg till Krabi är naturligtvis jättebekvämt men ofta rätt dyrt. Transport på plats sker lätt med privat minibuss (med chaufför), då styr ni själva precis vart ni ska och när ni ska det. Lycka till i planeringen!
 8. Som övriga sagt så lönar det sig att åka landvägen till Lanta. Det tar ca 2 timmar till o från Krabi flygplats inkl de två färjeöverfarterna. Att försöka ta sig ditt sjövägen efter en lång natts flygresa verkar lite knasigt. Jag har bara goda erfarenheter av privat transport. Det är bra bilar, bra chaufförer och billigt. Vi var fyra personer som reste nyligen så vi bokade alltid privat transporter och det var jättebra hela tiden. Inte minst detta med omlastning av bagage, något som man slipper vid egen transport. Vi nyttjade systerföretaget till detta bolag tidigare i mars och det var bra. Här finns också en suv att hyra om det känns bättre. Kolla det: http://www.krabishuttle.com/newsite/homes
 9. Ja, tänk så olika vi tycker..... härligt. Själv tyckte jag att stranden i Ao Nang var likvärdig den på Koh Lanta. Skillnaden låg i mängden människor. När man var i princip för sig själv på Lanta så kryllar det av folk i Ao Nang. Men Ao Nang har också mycket annat att erbjuda och ger möjlighet till ett par aktiva dagar också. Och lite beroende på vem man är så tycker man det är kul. Vi tillhör inte dem som skulle kunna övervintra och inte göra någonting under många, långa veckor. Så vi tyckte att Ao Nangs utbud var härligt - åtminstone för en vecka och i kombination med den rena solsemestern.
 10. Härligt med resa - ni kommer att trivas. Oavsett vart ni åker tycker jag att ni ska röra er lite. Beroende på hur ni är annars förstås. Vi tyckte att 6 nätter var max på ett o samma ställe. Nu är våra barn 3 o 5 år så vi har lite större aktionsradie men man gör i ärlighetens namn inte så stora utflykter med små barn. Så jag tycker därför att det var bättre att "flytta" hela gänget och på så sätt få se lite nytt. För oss var rum med AC, hotell med pool och strandnära läge viktiga kriterier när vi valde hotell. Jag tycker också att ni ska boka i förväg, åtminstone för de första veckorna. För inte vill ni väl ägna tid åt att åka runt o kolla hotell när ni väl är lediga? Priserna verkar inte dirket vara billigare på plats heller och ni åker under högsäsong så ni är inte ensamma där. Koh Lanta är fint och lugnt. Till skillnad från övriga avstod vi den långgrunda, charterturistfyllda, Klong Dao-stranden. Våra barn kan inte simma så de är inte i vattnet själva ändå och det räcker med 1 dm för att ett barn ska drunkna. Barnen måste ju därför ändå ha sällskap/uppsikt när de badar. För vuxna är det ju skräp att bada där det är långgrunt, så vi valde en strand där det fanns lite mer vatten. Vi bodde en dryg vecka på Klong Nin-stranden och det var jättefint! Kantiang-stranden längre söderut liksom Long Beach längre norrut är också bättre alternativ, tycker jag. För jag antar att ni inte tänker er en resort-semester à la Bamse-klubben...... Nästa gång jag åker till Koh Lanta kommer jag troligtvis att kombinera med Koh Ngai och Ao Nang. Kolla det!
 11. men det är ju för filmen en gång i phuket att såga phuket är inte heller helt ok vimmel av turister är det ju på alla turist orter kan ju inte påstå att det inte är turister på samui lanta bankok pattay hua hin osv Vill du inte ha turister är det kanske e-san eller en öde ö som kan vara bra Det fina med Thailand är ju just att man lätt kan resa vidare på egen hand och hitta ställen som är lite mindre befolkade..... Nej, jag vill då inte ligga i tredje raden av solstolar.
 12. Håller med övriga....varför hela tiden detta Phuket? Fullt med turister..... För att hjälpa dig lite på traven....båten från Phuket går via Phi Phi till Koh Lanta. En annan båt går sen från Koh Lanta - Koh Ngai - Koh Lipe. Kolla med Tigerline, där finns rutterna och öarna rätt bra utmärkta. Koh Ngai ligger nära Lanta, Koh Lipe ligger långt borta. Oavsett vilka av öarna ni reser till så räkna med att det blir en hel resdag varje gång. Och fundera därför på hur många resdagar ni vill ha under er semester. Alternativ till alla båtturer är att åka bil, då slipper man alla i och ur-lastningar. Tex till o från Lanta. Det är mkt prisvärt att boka tex en privat minivan. Vi gjorde en knapp månadslång resa nyligen med två barn och tyckte det var perfekt att tom få med den uppblåsta luftmadrassen :-D
 13. Vi har just varit runt med två småbarn (3 o 5 år) och vi hade "resdagar" då vi i princip bara reste. Resan till Koh Lipe tar i princip en heldag, oavsett vilken väg du åker. Mitt tips är att ni gör likadant. Ta sen hellre en heldag extra på Lipe. Ska ni stanna på vägen måste ni ju börja med att packa upp osv ....tar onödigt med energi. Speedboaten går förvisso betydligt fortare än den vanliga båten men man sitter utomhus i buller.....inte särskilt trevligt. Vi åkte speedboat en väg och det var inte särskilt trevligt :-( Mitt tips är annars att åka bil en bit. Vi reste allt mellan 25-40 mil med privat minivan och det var både intressant och bekvämt. Man får se lite mer, kan stanna när man vill osv. Båtar till Lipe går ju både från Hat Yao Pier och från Pak Bara pier. Många av dem som var på Lipe kom just från Trang-flyget, det verkade ha fungerat bra.
 14. Ni kan ju börja eller avsluta i Nai Yang också, det ligger 5 minuter från flygplatsen. I övrigt kryllar där av ryssar och delvis engelsmän, för vilka det är en charterort.
 15. Tänk att alla kan tycka så olika..... Jag vill göra dig uppmärksam på att livet och kraven ju förändras rätt rejält när man får barn. Er utflyktsradie är rejält begränsad och jag tror inte ni kommer orka med så jättemånga longtail-utflykter med en ettåring. Högst varannan, var tredje dag. Nu blir annat viktig. Tex att bo precis vid stranden (eftersom man ofta måste bära barnet), alltid ha pool (det är där små barn helst badar) och att inte röra för mycket på sig. Vi gjorde nyligen Ao Nang - Koh Lipe - Koh Lanta - Nai Yang. Allt var bra men det som är mest laid back med tillgång till en ganska bra strand är Koh Lanta. Dessutom ca 2 timmars transfer till Krabi. Ni behöver ju inte bo på Klong Dao-stranden dit svenska chartern går. Det finns mycket annat fint, vi var vid Klong Nin-stranden och det var toppen. Möjligtvis lite för djupt vatten för en ettåring men för våra 3- o 5-åringar var det kalas (de badar inte heller själva). Visst fanns där svenskar men inte så många och definitivt inga köttbullar. Och inte ett spår av människohandel. Nai Yang som nämns ovan är väldigt trevligt men efter att ha varit på Koh Lanta får man en lätt chock. Det är lite som Mallorca med tre rader med solstolar. Men stranden och sanden är jättebra! Ao Nang och båtutflykterna skulle jag avstå just nu, kom igen dit om ett par år istället!