Malmfelten1969

Medlem
 • Innehållsantal

  67
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om Malmfelten1969

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Chaweng såg bra ut. Synd att flyget kostar 3-4 ggr mer direkt till Samui än att flyga till fastlandet och ta buss och färja över. Nåja är ju bara några timmar det handlar om. Det man sparar på flyget kan man lägga på boendet istället.
 2. Lutar åt att det får bli Samui. Vilket område rekommenderas och kanske nåt hotelltips? Hotellet bör ha pool, bra wi-fi, och inte för långt bort från stranden. Bra käk, modell streetfood, närheten vore fint också
 3. Vart rekommenderar ni man bör ta en vecka i mitten av maj? Övrig tid blir vi i CM, BKK och byn.
 4. Men varför ska du köpa ett hus? Du kan inte äga marken det står på så i praktiken är det bara en dum risk. Du hittar lätt boende för tiden du vill vara nere utan att sätta dig i knäna på thai frun som säkert triggar dig till detta. Och vem vill seriöst talat köpa ett hus i Thailand idag då landet är på gränsen till inbördeskrig! Dina visioner är en fin tanke men vore jag du skulle jag hyra då jag åker ner och placera pengarna i säker hamn tills Thailand stabiliserats! Läget i landet har förhoppningsvis stabiliserats den dag det kanske blir husköp. Visst har jag väl en tanke på att istället hyra nåt under dom perioder man ska vara där, och ja det är frugan som gärna vill ha något eget. Men finansieringen kommer faktiskt hon själv att stå för till största delen. Så den ekonomiska biten är inte någon tung bit för min ekonomi. Visst lär jag väl pytsa in en del, dock har jag fokus på att finansiera boende och stuga här i Svedala, som inte släkten i Thailand kan röra. Är fullt medveten att om nåt skulle hända frun så kanske man blir blåst ev egendomar som frun äger av släkten där borta.
 5. Att köpa ett hus om 5 år istället för om 15 lär nog bespara oss en hel del pengar. Vi får ju boende under semestrarna. Visst slits ett hus men jag tror att prisökningarna på hus/fastigheter kommer vara bra mycket större än att renovera upp huset efter 10år. Hyresintäkterna kommer helt säkert att täcka upp driften och ge en slant över. Avsaknaden av hav och kust spelar mindre roll för oss. Vill man till havet är det en billig peng att hoppa på ett flyg och eftersom vi har tillgång till att låna condos vid kusten så blir det inte så dyrt. Nåväl, jag tar alla åsikter från er med erfarenhet av att bo i Thailand i beaktande eftersom jag själv är "ny" inom området.
 6. Funderar på köpa hus i Chiang Mai. Orsaken till just CM är att frugan har släkt där och att man får mer hus för pengarna där än på badorterna i söder. Planen är att skaffa ett hyfsat nybyggt hus inom 5år och att 10 år senare bo i Thailand 5-6 månader på år. Fram tills dess tänkte vi ev hyra ut huset ca 10 månader per år. Gillar CM men skulle vilja höra om det finns någon här som bor där på heltid eller deltid och som vill dela med sig av sina erfarenheter. /M
 7. feltryck..
 8. Tänkte om någon hade snabb och enkel info om vad som krävs för att min fru som är Thai ska få turistvisum till USA. Hittat info på nätet men om någon vet vilka dokument som krävs och om vi måste till USA´s ambassad i Stockholm för att göra ansökan. Tack på förhand från Malmfelten.
 9. sitter just nu i kho chang..lågsäsong just nu så en del restauranger och butiker är stängda. Överlag är det bra, dock blåser det mkt hela dagarna så bad i havet funkar inte..och just stränderna är mkt skräpiga tyvärr. Var på white sands igår och bitvis såg det förskräckligt ut på stranden. Men utanför vissa hotell var det helt okay.