Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

kamalasun

Medlem
  • Innehållsantal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om kamalasun

  • Placering
    Medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. kamalasun

    Hotell via Low Cost Holidays?

    Hej hej! Finns det någon här som bokat hotell via sidan Low Cost Holidays? De dyker upp som ett av alternativen via TripAdvisor när de jämför priserna på hotellen. Har hittat ett hotell där jag skulle tjäna en del pengar på att boka via dem, men när jag googlar på dem lite så verkar det vara blandade åsikter (i och för sig vanligt att man tycker olika). Jag skulle i så fall endast boka själva hotellet via dem, men kan man bli lurad på sina pengar via sidan eller är de lika säkra som ex Booking/Hotels.com osv. Nån som har erfarenhet? Vet inte om man vågar testa..
  2. kamalasun

    Bangkok Airways eller Thai?

    Vi bokade resan till Bangkok för ett tag sen och var på väg mot andra resmål, men efter många turer har vi nu bestämt för att flyga till Phuket och sen avsluta med några dagar i Bangkok, där vi inte varit tidigare. Därför behöver vi nu boka inrikes, och dumt nog så är de billigare biljetterna slut. Vi har väl bara Thai och Bangkok Airways att välja på, eftersom det känns kämpigt att åka till den andra flygplatsen i Bangkok för att åka ex med ex NokAir med två trötta barn. Jag tycker också att priserna är höga, blev väldigt förvånad när jag började leta häromdagen. Men det är tur och returpriser i alla fall och det är under peak-säsongen. Har hittat för 6000 kr nu med Thai (bytte dag för återresa) Kanske kan vi boka 8.30-planet mot Phuket istället för 09.40? Landar 05.45 enligt tidtabell, så det borde funka.
  3. kamalasun

    Bangkok Airways eller Thai?

    Det är ett anslutande flyg från Stockholm och vi ska vidare till Phuket. Beräknas landa 05.45 och tänkte ta 09.40-flyget vidare till Phuket. Hade för mig att vi behövde plocka ut väskorna och checka in på nytt oavsett flygbolag, men det låter ju strålande ( och kanske självklart i många resevanas öron att Thai grejar detta åt oss. Vi väljer nog Thai då.
  4. kamalasun

    Bangkok Airways eller Thai?

    Hej, Vad hade ni valt: Bangkok Airways för 5700 eller Thai för 7000? Priset är för 4 personer i december. De allra billigaste bilj med Thai var slut Skillnader: 30 kg bagage med Thai och ombokningsbar biljett. 20 kg med Bangkok Airways. Okej flygtider båda två. Hmmmm.
  5. kamalasun

    Flyg till Bangkok - och sen då? Ko Chang?

    Är det verkligen Racha Hotel? Hittar inget sådant på Koh Chang, skulle det kunna vara Kacha Resort & Spa som ni menar? Kacha är i så fall tyvärr lite ökända för att orsaka magsjuka hos sina gäster. Finns en tråd om detta: http://www.thailandforum.se/index.php?topic=25848.0 Men oj, klantigt av mig. Precis som du misstänkte menade jag Kacha Resort. Men efter att ha läst om det så är jag avskräckt, verkar ha haft långvariga problem med de där magsjukorna. Usch!
  6. kamalasun

    Flyg till Bangkok - och sen då? Ko Chang?

    Stort tack för tipset! Men vet du om man kan bo 2 vuxna och 2 barn i ett och samma rum på Cookies? Svårt att tyda alla sajters beskrivningar av extrasängsregler osv. Vi behöver en dubbelsäng (helst fullstor, där man kan sova en vuxen och två barn) och en extrasäng. Har även tittat på Lagoon resort. Nån som varit där eller hört nåt om det hotellet?
  7. kamalasun

    Flyg till Bangkok - och sen då? Ko Chang?

    En hotellfråga: Ko Chang Racha är det nån som bott där nyligen? Ser trevligt ut och ligger bättre i pris än KC Grande. Försöker hitta nåt fint men helst ändå prisvärt hotell på White Sand Beach... Å så en flygfråga: Hittar direktflyg till Bangkok från Sthlm 10 december med hemresa den 2 januari för 27285 kr. Funderar på om man skulle slå till på det, så himla svårt och veta om priserna kommer sjunka lite eller kanske tvärtom höjas ytterligare...För bara nån vecka sen kostade den 1000 kr mindre så kanske ska man slå till för att försäkra sig om priset (som jag ändå tror är okej för tre vuxna och ett barn) Kanske höjs priset imorgon när det är månadsskifte..? Vet inte riktigt vad, förutom tillgång och efterfrågan, som styr att priset går lite upp och ned.
  8. kamalasun

    Flyg till Bangkok - och sen då? Ko Chang?

    Tack för ditt inlägg. Just nu känns den rutten du beskriver kanske bäst för oss. Har du möjligen rekommendationer på hotell i Pattaya-området och hur länge stannade ni där? Tänker i förhållande till Ko Chang?
  9. kamalasun

    Flyg till Bangkok - och sen då? Ko Chang?

    Tack för rekommendationen! Har nu tittat på det hotellet och det ser jättefint ut. Vi funderar på att stanna nån extra natt och fira nyår där När jag söker på hotellet verkar det vara tilläggskostnad för extrasängar, men det verkar i övrigt perfekt för oss.
  10. kamalasun

    Boka sittplatser på Thai air!

    Nä, jag har inte heller kunnat göra det för två och tre år sedan. Då har jag bokat resan via Travelstart tror jag det var. Man skulle betala en massa extra för att kunna göra det har jag för mig. Det var därför jag blev glatt förvånad om de möjligen har ändrat det...?
  11. kamalasun

    Boka sittplatser på Thai air!

    Vet du om detta gäller även när man bokar sin flygresa via Travelstart, Supersavertravel och de andra bolagen? Eller kan man bara boka sittplats om man gör själva bokningen med Thai Airways direkt? Vet att jag något år inte fick boka sittplats innan för jag hade den "billigaste" biljetten....
  12. kamalasun

    Flyg till Bangkok - och sen då? Ko Chang?

    Wow!!!! Vilken berättelse och vilka tips, coolt att du tar dig tid att skriva ned din resestory. Tack för att du länkade till den. Om du hade gjort om resan hade du valt samma rutt igen då eller gjort något annorlunda? Tycker jag hör lite skrämselpropaganda om just Pattaya (inte från dig eller de som postat i den här tråden, men andra) så är osäker på den orten. Kul att planera resa
  13. Hej på er! Har fått värdefull hjälp här tidigare så prövar igen.. Vi (familj med två vuxna och två barn i ålder 10 och 13 år) funderar på en resa i december (dit runt den 10 dec och hem nästan tre veckor senare). Vi har varit på västra sidan en del och tänkte nu att vi bör se mer av Thailand än den delen. Vill gärna ha råd och tips och hjälp med resmål. Lite "önskningar": -Vi flyger till Bangkok och vill avsluta där med ett par dagars shopping. Bör vi bo i nåt speciellt område? -Vi vill inte hatta runt för mycket utan tänker oss 1-2 ställen/orter/öar under resterande del av resan (dvs förutom Bangkok). Ko Chang är vi sugna på, ska vi stanna där alla resterande dagarna eller dela upp tiden (ca 16 nätter), i så fall var? -Då jag avskyr båtresor av alla de slag är det en fördel om det inte blir för mycket av den varan. -Vi har bott på Sunwing en del tidigare och varit supernöjda men tänker att vi inte behöver bo på ett sånt stort och lyxigt ställe, dock vill vi gärna ha ganska bra standard, med pool och helst nära havet också. -Pattaya, är det ett ställe man "kan" besöka med barn? (Ni hör kanske att jag är väldigt oinsatt i detta) -Vi tänker oss nog att flyga ned till Trat direkt från Bangkok och utgå därifån. Men vi kanske tänker fel? Andra förslag? Stort tack på förhand till alla gulliga eldsjälar som tar sig tid att svara på detta och hjälpa oss.
  14. kamalasun

    Clear house resort, Kamala

    Hej hej! Jag puffar tråden lite och undrar om det är någon som bott eller hört eller sett Clear House som tydligen ligger väldigt nära Sunwing...? I alla fall enligt kartan. Det verkar vara helt nytt och det har pool. Ser jättefräscht ut och är billigt. Men, man blir ju nojjig att det ska vara nåt skumt. Jättetacksam för svar om någon vet nåt! Tack tack!
  15. kamalasun

    Hur länge måste passet vara giltigt?

    Nej, det är ju inte det...Suck vilken onödig soppa man har hamnat i nu då. Håller i panik på att fixa fram ett nytt pass. Ska dit och fixa allting nu och sen får jag bara be för att vi hinner få det innan nästa lördag. Det ska enligt polisens hemsida ta ca 5 arbetsdagar, men nu är det ju massa (fåniga!!!) helgdagar emellan så det kan bli körigt. Får bita på naglarna i drygt en vecka nu och hoppas på det bästa.
×