Lavendela

Medlem
 • Innehållsantal

  77
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om Lavendela

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Hej! Vi har varit typ 5-6 ggr i Th och har varit på de vanligaste ställena: Bkk, Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Samui, Koh Phangan men vill till nåt nytt nu. Mina unga vuxna barn bryr sig inte om t-shirts och skräddarpackade shoppinggator längre utan säger att det kan vara mer naturnära. Kan ni föreslå nåt som är lättillgängligt, lite undan från shopping, fina stränder och skönt i december? Vi brukar bo dyrt och fint men vill fokusera mer på charm än lyx denna gång. Tack! :-)
 2. Vad mycket fina tips jag får, tusen tack! :-)
 3. Men måste man inte ha bil/moppe på Malee Garden?
 4. Tack för din förklaring Mimo! Jo jag missade nog de stolarna för på den strandbiten där vi bodde (på Bhandari) var det inga alls. Men då ska jag hitta ett hotell MED stolar i hotellträdgården till mina gamla föräldrar. :-)
 5. haha, ja det är ju lite kluvet: skönt att det inte är så många, snopet att det inte är några! :-)
 6. Tack för era svar! Ja du Jimmieboy, jag vet inte... :-) När är det svalast?
 7. Jag tänkte bjuda mina föräldrar på en Thailandsresa för de har adrig varit där, stackarna! Men jag vet inte vilken ort som känns bäst... De är i 75årsåldern och inte vana att resa utanför Europa. Vilken ort tycker ni är lättsam och smidig när man är "ny" i Thailand och lite äldre? Lite butiker och restauranger är ju trevligt så de inte sitter helt isolerade på ett avlägset hotell. Jag tycker Khao Lak är trevligt men ville höra hur ni tänker om andra lämpliga ställen.
 8. Jaaa Mimo, kan bara hålla med! Vi var en vecka på Nai Harns underbara strand i vintras och sean en vecka på Bhandari i Khao Lak, härligt! Båda ställen är riktigt bra!
 9. Vi var i Khao Lak (Nang Tong beach) i vintras och det var härligt men där fanns inga vanliga solstolar på stranden. Stranden promenerade man på eller låg utan parasoll på sanden. Är det så i hela Khao Lak eller bara just där? Och varför?
 10. Tack snälla du, det ska jag titta närmare på! :-)
 11. Ja det var nog söderut. Sagolikt vacker, bred, lång, öde och med dramatiska klippblock. :-)
 12. Flr tio år sedan var jag i Khao Lak och då åkte vi en kanottur genom ett mangroveträsk (eller å med mangrove i alla fall) från en resturang som låg nära vägen och hamnade till sist vid en lång och sagolik helt orörd strand. Är det någon som vet vilken strand det kan ha varit? Vi ska dit igen nu och det vore roligt att komma rill just den stranden även om den nog är helt förändrad nu.
 13. Haha, ja det är ju en befogad fråga du ställer! Jag ville nog hela tiden till Nai Harn men en lång och trasslig hotellbokningsprocedur gjorde att det blev lite omvägar innan vi bestämde det. :-) Nu är jag glad att vi bestämt NH, inte minst pga närheten till annat. Vi badade på NH en gång för tio år sedan och sen dess har jag velat återävnda, konstigt att jag inte lyckats tidigare. :-) Tack för alla era råd!
 14. Fast säg det inte till så många så det får fortsätta vara lite som jag antar att "det forna" Thailand var....-) Det låter härligt att det är som Thailand förr men hur gänger det ihop med att där finns ett McDonalds? Vi var i Khao Lak för tio år sedan och jag blev nu lite ängslig inför vår julresa när jag läste om McD men det är inte som Chaweng typ då utan fortfarande "som förr"? :-)
 15. Vi står i valet och kvalet mellan Royal Phuket Yacht Club på Nai Harn och Dewa Phuket på Nai Yang över nyår. Vilket föreslår ni? Berätta gärna om era intryck. Vi är två vuxna och två tonåringar.