M_Olsson

Medlem
 • Innehållsantal

  1 169
 • Gick med

 • Besökte senast

Om M_Olsson

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Male
 1. Du kanske bör komplettera med lite mer info. Vill du bo nära havet eller ute på landsbygden? Ska det vara ett ställe där det finns turister? Har du ngn idé om vad du vill göra om dagarna osv. Hur stor budget har för hela den tänkta perioden
 2. 188 dagar kvar. Bokade redan i början på oktober. Blir Lombok & Bali under nästan 3 veckor.
 3. Ser i annan tråd att det blir Boracay. Bra val för första resa. Förhoppningsvis är vädret stabilt och bra i början på juni.
 4. Gatan är ju som sagt trafikerad, men trafiken flyter ganska så långsamt genom de centrala delarna av öns olika hotellområden. KC Grande ligger i norra delen av WSB och finns på bägge sidor om vägen. Stranden där är fin och det är möjligt att gå längs stranden för att sedan komma till restauranger som ställer ut bord och stolar på kvällen. I början på klippet så ligger KC Grande. 1:55 in i klippet passeras Kacha, ökänt för att vid tillfällen orsakat magsjuka hos många gäster. KB Resort ligger ju en liten bit bort från öns huvudgata och på vis kommer man ju bort från detta om man önskar. Finns flera fortsättningsklipp som visar övriga delar av Koh Chang. Vägen vid Klong Dao på Koh Lanta är ju inte särskilt charmig heller. https://www.google.se/maps/@7.6373732,99.0338869,3a,75y,195.98h,75.63t/data=!3m7!1e1!3m5!1sG7JJHGZEJclN002fg5bdUQ!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DG7JJHGZEJclN002fg5bdUQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D106.313416%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
 5. Har du bestämt vilka resmål som ska besökas?
 6. Tycker att WSB runt KC Grande är riktigt fin. KC Grande passar bra för barnfamiljer. Kan inte riktigt hålla med vicky om att gatan genom WSB skulle vara särskilt bred. I så fall att gatan på Koh Lanta runt Klong Dao en "motorväg" . Kai Bae är annars också ett bra alternativ, vi bodde i samband med andra resan på AWA. Bra hotell men inte ngn bra strand direkt vid hotellet. Stranden är bättre runt KB Resort, men inte alls i samma klass som WSB runt KC Grande. Eftersom ni ska vara borta 2 veckor kan ni ju alltid testa att bo på olika ställen på Koh Chang, eller kombinera med Koh Mak/Koh Kood. Är ni riktigt "modiga" skulle ni kanske våga testa Hard Rock Hotel i Pattaya, riktigt bra hotell för familjer. Länkar till 2 st reseberättelser när vi kombinerat Koh Chang & Pattaya.
 7. Flygplatsen, eller terminal D var helt OK. Hyfsat fräsch, fanns ett antal butiker samt något enstaka café där man kunde köpa ngt att dricka och äta. Har varit på sämre flygplatser. Finns ett par klipp på Youtube:
 8. Åkte med dem hösten 2014 och allt funkade OK. Tipsade om bra priser och flera personer ventilerade åsikter om bolaget. Skrev även en berättelse efteråt.
 9. Berkeley är ett bra hotell med bra shopping runt om hotellet. Har bott 5 ggr tror jag. Inget festområde.
 10. 18 till Dubai & 252 till Lombok & Bali. Hoppar nog över Thailand nästa sommar också. Har inte varit där sedan juli 2016, börjar bli länge sedan nu.
 11. Kontiki är en svensk dykfirma som finns på flera orter dit du planerar att åka, Phuket, Khao Lak, Ao Nang och Koh Lanta. Har själv dykt med dem för ett par år sedan när vi var i Khao Lak. http://www.kontiki-thailand.com/index.php/sv/
 12. sawadee.com är en bra bokningssida för hotell i Thailand, har ofta bokat via dem.
 13. Har flugit med Air China, inte något toppenbolag med helt OK plan men inte mer. Dock så valde vi att stanna 2½ dag i Peking på vägen till Thailand, där passade vi på att besöka b.la. kinesiska muren och Förbjudna staden. Har du 14 timmars uppehåll hinner du med att åka och se muren om det skulle intressera dig. Du får 72 h fritt visum på plats utan kostnad om du vill. Vet inget rum på Pekings flygplats, vi bodde mitt inne i centrum. Hemresan från BKK är oftast redan kl. 6 på morgonen och det är ju inte heller ngn höjdare egentligen.
 14. Filippinerna har en ökande antal besökare och jag tror att merparten kommer återvända. Det är väl egentligen likadant med Thailand, men har man varit i Thailand ett antal gånger så är det enkelt att testa på Filippinerna. Vi lär nog som sagt återkomma.
 15. Koh Haa utanför Lanta ska vara bra. Ingen idé att besöka Similans när du ändå har så pass bra dykning vid Lanta. Det är inte alls lika bra på Similans längre, korallerna är bleka och det tar som sagt ganska lång tid att komma dit. Vill du ändå resa vidare så satsa på Koh Lipe. Riktigt bra dykning runt Lipe.