Jaspe

Medlem
 • Innehållsantal

  323
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Jaspe

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. 333 Långa dagar kvar.
 2. Vore tacksam för lite ljudbokstips inför vinterns resa
 3. Några kilometer in till Saladan, 5 till 10 minuter med moppe tuk tuk. Där finns det en del restauranger och ett mindre utbud av shopping. För övrigt så är det betydligt lungnare på Koh Lanta än Ao Nang och Phuket och självklart som finns det flera restauranger i anslutning till stränderna.
 4. Long beach är väldigt vackert! Det finns inte alls den mängden av solstolar som det finns vid stränderna runt Phuket, och det är väl bara positivt? Ni bör definitivt besöka Koh Rok och Emerald Cave.
 5. Long beach är inte lika långgrund. För vår del så väljer vi alltid Long Beach men vi har inga småbarn.
 6. https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g1024140-d3178638-Reviews-La_Luna_Italian_Restaurant_Accommodation-Ko_Lipe_Satun_Province.html
 7. Prova La Luna, den godaste lasagnen jag nånsin har ätit, en jättebra Italiensk restaurang. De tar inga bordsbeställningar, var ute i god tid.
 8. Det tar kanske en timme drygt, men ni kommer att se en fantastisk lagun, bra snorkling, naturreservatet på Koh Hong samt några andra fina öar. Vi har gjort den resan två gånger.
 9. Sist vi var i Ao Nang så var det väldigt trångt och smutsigt på Phoda vet inte om det har blivit bättre?
 10. Koh Hong är absolut värt ett besök. Rekommenderar att hyra en egen longtail för en heldag runt 3 000 baht inklusive lunch. Vi betalade 2 500 men det är några år sedan.
 11. Tror inte att det finns pensionat där hundarna hålls i burar längre. Det är nämligen förbjudet numera så det vore nog alldeles för riskabelt med tanke på risken för tt bli anmäld. Det kanske var förr. Har för mig att det fanns en fyra timmars regel, men har uppdaterat mig och det är inte tillåtet att hund i bur annat än vid transport och i samband med jakt. Tyvärr så är det tillåtet att ha en hund i hundgård utan rastning. Jag hittade regler om detta. Hundgården ska uppfylla vissa krav på upphöjd liggplats, värme, tillgång till vatten mm. Sen stod det att hunden "bör" få komma ut ur hundgården en gång per dygn. Hade tänkt anmäla en granne som aldrig rastar sin hund men insåg att han uppfyllde reglerna pga att han tog in hunden i huset på natten. 4 timmars regeln gäller för hundar som lämnas inomhus i hemmet. Detta kollade jag upp för några år sen via Länstyrelsen och Jordbruksverket. Om det ändrats vet jag ej. Det är ju stor skillnad på en hundgård och en bur. Håller med om att det är stor skillnad på hundgård och bur. Har hundgård enligt direktiven samt uppvärmd koja samt vatten. Rastar hunden flera gånger/dag och så fort vi är hemma så är han med oss i huset. Har inte möjlighet att ta med hunden till jobbet. hade jag kunnat så hade jag gjort det. Ingen kritik mot hundgårdar och ägare som rastar sina hundar. Jag tycker bara att det konstigt att det är lagligt att ha en hund i en hundgård året runt utan att den rastas överhuvudtaget. Ingen motion eller mänsklig kontakt. Bara sova inne på natten. Den får bo i sin egen skit och skiten skottas ut en gång per år. Som om en människa skulle få bo i ett utedass. Inget fel på hundgårdar alltså, men på lagen. Håller med om att det är bedrövligt att det finns hundägare som låter sina hundar stå hela tiden i hundgården otränade och ingen rastning. När hösten kommer så tar de med hunden på jakt helt otränad. Personligen kör jag löpträning samt cykelträning med hunden året om för att den skall vara i form under jaktsäsongen. Ja, verkligen. Dessutom behåller dom jakthunden under dessa omständigheter trots att dom slutat jaga. Den kunde säljas till en aktiv jägare istället. Jag brukar iallafall rasta den så ofta jag kan. Behöver knappast säga att vovven älskar mej men att han tycker det är trist att jag är i Thailand så länge. Ja det märks att det är uppskattat när vi kommer hem, då är hunden extra tight, är inte många meter från oss under några dagar.
 12. Tror inte att det finns pensionat där hundarna hålls i burar längre. Det är nämligen förbjudet numera så det vore nog alldeles för riskabelt med tanke på risken för tt bli anmäld. Det kanske var förr. Har för mig att det fanns en fyra timmars regel, men har uppdaterat mig och det är inte tillåtet att hund i bur annat än vid transport och i samband med jakt. Tyvärr så är det tillåtet att ha en hund i hundgård utan rastning. Jag hittade regler om detta. Hundgården ska uppfylla vissa krav på upphöjd liggplats, värme, tillgång till vatten mm. Sen stod det att hunden "bör" få komma ut ur hundgården en gång per dygn. Hade tänkt anmäla en granne som aldrig rastar sin hund men insåg att han uppfyllde reglerna pga att han tog in hunden i huset på natten. 4 timmars regeln gäller för hundar som lämnas inomhus i hemmet. Detta kollade jag upp för några år sen via Länstyrelsen och Jordbruksverket. Om det ändrats vet jag ej. Det är ju stor skillnad på en hundgård och en bur. Håller med om att det är stor skillnad på hundgård och bur. Har hundgård enligt direktiven samt uppvärmd koja samt vatten. Rastar hunden flera gånger/dag och så fort vi är hemma så är han med oss i huset. Har inte möjlighet att ta med hunden till jobbet. hade jag kunnat så hade jag gjort det. Ingen kritik mot hundgårdar och ägare som rastar sina hundar. Jag tycker bara att det konstigt att det är lagligt att ha en hund i en hundgård året runt utan att den rastas överhuvudtaget. Ingen motion eller mänsklig kontakt. Bara sova inne på natten. Den får bo i sin egen skit och skiten skottas ut en gång per år. Som om en människa skulle få bo i ett utedass. Inget fel på hundgårdar alltså, men på lagen. Håller med om att det är bedrövligt att det finns hundägare som låter sina hundar stå hela tiden i hundgården otränade och ingen rastning. När hösten kommer så tar de med hunden på jakt helt otränad. Personligen kör jag löpträning samt cykelträning med hunden året om för att den skall vara i form under jaktsäsongen.
 13. Tror inte att det finns pensionat där hundarna hålls i burar längre. Det är nämligen förbjudet numera så det vore nog alldeles för riskabelt med tanke på risken för tt bli anmäld. Det kanske var förr. Har för mig att det fanns en fyra timmars regel, men har uppdaterat mig och det är inte tillåtet att hund i bur annat än vid transport och i samband med jakt. Tyvärr så är det tillåtet att ha en hund i hundgård utan rastning. Jag hittade regler om detta. Hundgården ska uppfylla vissa krav på upphöjd liggplats, värme, tillgång till vatten mm. Sen stod det att hunden "bör" få komma ut ur hundgården en gång per dygn. Hade tänkt anmäla en granne som aldrig rastar sin hund men insåg att han uppfyllde reglerna pga att han tog in hunden i huset på natten. 4 timmars regeln gäller för hundar som lämnas inomhus i hemmet. Detta kollade jag upp för några år sen via Länstyrelsen och Jordbruksverket. Om det ändrats vet jag ej. Det är ju stor skillnad på en hundgård och en bur. Håller med om att det är stor skillnad på hundgård och bur. Har hundgård enligt direktiven samt uppvärmd koja samt vatten. Rastar hunden flera gånger/dag och så fort vi är hemma så är han med oss i huset. Har inte möjlighet att ta med hunden till jobbet. hade jag kunnat så hade jag gjort det.