EPT

Medlem
 • Innehållsantal

  526
 • Gick med

 • Besökte senast

Om EPT

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Om det är för att korta ner resan som du vill ha övernattning på resan mellan Bangkok och Chang så är väl inte Pattaya helt optimalt då det (enl. maps) tar nästan lika lång tid att åka Pattaya-Chang som Suvvan-Chang, skiljer endast 20 min. Däremot tycker vi absolut att Pattaya kan vara kul att besöka några dagar. Finns mkt att göra där.
 2. Hade väl för mig att jag också startat en sån här tråd. Fick några tips i den som du kanske kan ha nytta av: http://www.thailandforum.se/index.php?topic=28239.msg394673#msg394673 Däremot så använde vi aldrig den trippen utan körde på Pattaya och White Sand på Koh Chang bara. Men nån resa ska vi nog testa att bryta av minivanresan nånstans på vägen...
 3. Ni som varit på Koh Chang, WSB. Vi gillar storleken på WSB. Lugn strand helt utan paraglide, bananbåtar, vattenskotrar, speedboats och annat "störande". Men finns ändå lite att gå och kika på efter huvudgatan på kvällen. Även några hålligångställen att besöka om man vill ha det. Finns motsvarande strand på Koh Samui/Koh Phangan?
 4. Blir ju så när den är tagen på andra sidan jordklotet fattar du väl?
 5. Håller med. Vi resonerade som så att Samet ligger bra mkt. närmare Bangkok. Men efter det besöket sa vi precis som du, inget mer Samet. Så i år blir det Chang igen, i dubbel bemärkelse . Men som sagt alla är vi olika men det var vår reflektion som är ett par 40+.
 6. Låter ju måttligt intressant! :-\
 7. Beslutsångest! Vi har alltid bott på White Sand Beach när vi varit till Chang och trivts bra där. Men nu funderar vi på om vi ska testa Kai Bae ist. Är KB mkt. mindre än WSB? Har läst nånstans att när det blir högvatten så försvinner så gott som hela stranden i KB, är det så? Finns det gott om strandresturanger i KB?
 8. Finns det nån pub/bar med livemusik likt Odies i WSB i KB?
 9. Finns fortfarande seafront-villor till vi ska åka. Man kanske ska boka ganska omgående om de går åt fort? Vi funderar löst på att dra dit i november.
 10. Väcker denna tråd. Hur är det med wifi på KB Resort? Är det nära till "centrum"? Tänkte oss kanske en bechfront-villa, hur är de?
 11. Första ggn vi gjorde Chang/Pattis-trippen flög vi till Trat och tog sen minivan till Pattis och avslutade där, ganska skönt att bara ha 1,5 h resa till Suvvan när man ska hem! Andra ggn tog vi en taxi direkt från Suvvan till Pattis, skönt att ligga vid poolen 2h efter man hämtat väskorna! Sen vidare med minivan till Chang och därefter flyg från Trat-hem. Beror lite på vad vi känner för. Börja med lugnet eller avsluta med lugnet, det är frågan det?
 12. Länken värkar ha blivit urballad, försöker igen: http://www. . . . ..com/resmal/pattaya/vi-reser-till-pattaya Edit: Urballad igen! Jag ger upp :-\
 13. Pattaya + Koh Chang är vår favoritkombo när vi åker till Thailand. I Pattaya avverkar vi shopping, håll igång och poolhäng. Här finns det mesta, stadspuls, massor med resturanger och en hel del utflyktsmål http://www.alltomthailand.com/resmal/pattaya/vi-reser-till-pattaya. Det är lätt att semestra billigt i Pattaya. Jag antar att du med "skrämselpropaganda" menar prostitution? Visst finns det också massor av gogo-barer och barflickor, men det är inga problem att undvika detta. Pattaya är billigast av de ställen jag varit på i Thailand. Men då har jag bara varit till riktiga turisfällor som flera stränder nere i Phuket också Kao Lak, Koh Samet och Koh Chang. Koh Chang och White Sand Beach dit vi åker är ju motsatsen till Pattaya. Här är det lugnt, poolhänget byts ut mot strandhäng. Finns mysiga strandresturanger efter så gott som hela stranden som dukar upp vid skymmningen. I WSB finns det en del affärer mest med krimskrams och shoppingen här kan inte mäta sig med Pattis öht. Det finns också en del mysiga barer med livemusik efter huvudgatan. Enda smolket i bägaren är att det tar över 5 h (om jag minns rätt) i minivan mellan Pattis och Chang. Därför testade vi att komba Pattis med Samet sist (mkt kortare resa) men vi tycker inte Samet kan matcha Chang alls. Så vi är beredda att offra de extra timmarna det tar att åka Chang-Pattis. Hmm, fan vad sugen jag blir på en tripp nu!
 14. Det vore tråkigt om de ställena fick stänga. De är ju mysiga! På Pen´s har det blivit många trevliga luncher!
 15. Gillar man strandliv och eldshower så...Vi tröttnade på det efter 3-4 dagar. Tveksamt om vi kommer att återvända?