linnp73

Medlem
 • Innehållsantal

  159
 • Gick med

 • Besökte senast

Om linnp73

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Har lämnat in på Sawasdee som ligger på Klong Dao, flertalet gånger. Aldrig varit något problem. Finns som det skrivs ovan om, flera ställen att lämna på. Vi valde detta ställe för att det låg nära och var billigt. Finns säkert de som är bättre och kanske billigare. Men vi har varit nöjda.
 2. Går speedboat till Koh Bulone från Lanta varje dag. Inte flera avgångar tror jag. tar ca två timmar om jag är rätt upplyst. ska själv åka dit i februari. Vi har bokat boende på Bulone resort - som enligt säkra källor (vänner) ska vara väldigt bra.
 3. Planerar också ett besök på Lipe i vinter och hoppas det är värt det - trots att det förmodligen ser heeeelt annorlunda ut mot 2003 när vi var där sist. Är lite rädd för att bli besviken, så kommer inte lägga en vecka - men några dagar för att se hur det ser ut nu och för att få känna sanden och snorkla från stränderna. Reser med två barn som jag inte vet sjösjukestatus på riktigt... åkte speedboat när vi var där själva, minns inte den så jätteskumpig - men kanske bäst att ta färjan till Koh Lanta sen? När vi reser dit kommer vi komma från Koh Bulone - vet inte vad det går för båtar där emellan..? Någon som vet? Brukar det finnas flytvästar?
 4. I-Saan var en av våra favoriter också.
 5. Kung finns kvar, åt där igår faktiskt. Vi var nöjda. Framförallt var det superbra service.
 6. Blev Lanta till sist.. Med Thai och inte Finnair som tanken var först. Lite restid spars in, men det blir nog en tuff resa för otåliga barn. Hoppas på deras bästa humör
 7. Tack vicky! Ser trevligt ut! Kommer du ihåg vad rummet kostade?
 8. Njae, bokar du tex. en hel biljett med Thai till Krabi så betalar du i princip bara skatten på någon hundring för inrikesflyget. Väskorna får du dessutom till Krabi. Via Bkk naturligtvis. Tidsmässigt så är det ju ganska okej tider också då Thai landar runt 06.00 och du kan passa in ett inrikes till Krabi runt 08.00. Taxi till Lanta och du kan vara på plats runt 11-12 lagom till incheckning och lunch! edit: ska det inte stå Koh vändning?! (Arne Hegerfors klass på det skämtet) Haaa! Koh vändning ja, det var lite Arne klass på det skämtet Men med särskrivning från min sida så var inte det mycket bättre heller Ang flyget så var det ju direktflyg till Krabi jag menade som dyrare och charter. Men med Thai via Bangkok blir det oxå rätt mycket dyrare än med Finnair plus inrikes (kommer inte ihåg vad jag kollade)
 9. Jo direkt är ju klart bäst. Men rätt stor skillnad på prislapp då oxå. Går väl bara med charterflyg? Tror det blev typ 10000 mer och då tror jag inte jag lagt till extra benutrymme. Kollade på Fritidsresor. Kommer inte ihåg om ving hade resor alls föresten?
 10. ok, tack för svar. Såg att du skrivit om just den stranden i annan tråd också. Hur var det på KB - Bunge för 4? eller hade ni extra säng? Vad ligger priserna på där..? Tycker det är jättesvårt att söka boende nätet, ofta så står det max ett barn. Eller så får man betala jättedyrt för ett lyxrum. Inte så mycket restauranger på stranden säger du? Finns det inga eller är det några i allafall...?
 11. ha ha! Jag vet! Men denna gång tänker jag boka innan Inte kliva av den blöta båten med blöt packning och inte ha en tanke på att ön är full... fast med tanke på den där sabla kungens uppmärksammade bemärkelsedag kanske man ändå skulle styra kosan söderut - för sist i khao lak var det knappt märkbart. Men på Chang och Samet var det helt galet med folk under några dagar.
 12. Nä, jag vet att det är svårt att tipsa. Men man kan ju berätta vad man själv uppskattade eller inte uppskattade med ett ställe. SÅ, vad var det ni tyckte var så bra med Kae Bae? Var bodde ni? Vi söker ett trevligt med rätt billigt hotell med pool(ca 500kr/natt). Trevlig strand.Bra utbud av restauranger på gångavstånd, Restauranger på stranden och kanske lite affärer att strosa i på kvällen.
 13. Helt sant. Var inne på Klong Nin först. Så det är kanske inte största frågan, egentligen - om Klong dao är bra eller inte - utan snarare vilken ö - med tanke på avstånd och restider. Vet inte hur tidvattnet påverkar de andra stränderna. Ja, jag har tusen tankar ... Förutom val av "huvudmål" så vill jag hitta ett lämpligt kobinationsresemål också. Till Lanta hade jag först tänkt Khao Lak som vi var sist med barnen - men det är ju rätt långt dit. Ao nang har jag fått dåliga vibbar av. Kombo till Chang kan ju tänkas vara Samet eller någonstans på fastlandet - Mae Phim eller Ban phe...? Gaah..trött jag blir på mej själv som aldrig kan bestämma mej..
 14. mmm... förvisso så blir det ju faktiskt två byten dit oxå. Har inte tänkt så eftersom jag tänkt väg från Bangkok. Vilket i sig kanske är helgalet oxå....(har inte tänkt klart allt märker jag) Det lär ju ta en bra stund. har bara åkt sträckan tidigare i etapper och haft stop på Koh Samet både dit och hem innan. Kanske är lika mastigt att åka på vägen dit som att flyga till krabi.. men å andra sidan slipper man ju vänta på bagage och annat flygplatstrams en gång mindre.. Meeen... så många gånger som man flyttat sig via väg i Thailand så vet man ju att det inte alltid går med blixtens hastighet heller. har tidigare mest åkt lokalbuss och shuttlebus - inte hyrt själv, det kanske går lite snabbare... Med barn i släptåg vill man ju ha det rätt smidigt - och snabbt - och enkelt. vilket är en svår kombo här känner jag. Sist (första gången med barnen) åkte vi charter(för första gången) - och det har ju alla egenskaper ovan - med direktflyg etc. Men jag vill inte ha allt det andra - bamsehotellet och dyra flygpriset som hör charter till.... många tankar fram och tillbaka....
 15. Aahh.. glömde den detaljen. Vi åker mitten/ slutet av nov till främre halvan nov. Ca 18 nov- 9 dec. Har inte bokat än. Men planerar den tiden Lanta har vi tidigare besökt slutet av nov och Chang var i början av dec... ( inte samma år) Den gången på Koh Chang blev vi så missnöjda att vi åkte därifrån efter bara 3 dagar. ( dels fyllde ju kungen år och det var svårt med boende) fick en dålig start med uselt väder och blöta ryggsäckar... Sen en totalt obefintlig strand gjorde inte intrycket bättre. Men funderar på att ge det en chans till - så många andra som lovordar ön. Lanta visade sig förvisso inte heller från bästa sidan. Med lite regn o moln några dagar, men helhets intrycket var bättre... Tror jag. Så länge sen nu. -03 var vi där. Så de minnena räknas ju knappt.