vicky

Medlem
 • Innehållsantal

  574
 • Gick med

 • Besökte senast

Om vicky

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Female
 1. Kamala.
 2. Ska tillägga att där vi var på Samui kostade frukosten 120 sek per person... så det var värt att vänta en stund tyckte vi.
 3. Man kunde beställa toast, omelett, frukttallrik, kaffe mm. för sig också, men visst, det drar iväg kostnaden lite. Vi var inte och kikade på andra hotell i närheten - tänkte väl att det kostar ju där också. Nu när vi var iväg till Samui och frukosten inte ingick på ett ställe väntade vi helt enkelt till kl 11 när frukosten var över och käkade en tidig lunch i stället.
 4. Nja, vi har varit runt på 10 andra platser Thailand, och visst kan det skilja lite i priset på öl eller en tia på en maträtt, men jag såg direkt kopplingen till Binas tråd om fickpengar och det var därför jag svarade. På en semesterkassa för en barnfamilj i tre veckor kanske prisskillnaden kan göra något, men samtidigt har hon skrivit att hon inte vill behöva snåla. Är nog en hel del skillnad på att bo och leva där permanent än för oss andra som hälsar på i tre veckor på semester...
 5. Det kostar nog ungefär lika mycket överallt i Thailand, typ som att priserna är ganska lika i Sverige i olika städer. Vi har aldrig varit till vare sig Hua Hin eller Pattaya men har varit runt på andra platser. Kan inte tänka mig att det skulle vara någon större prisskillnad i Pattaya. Kika på vart ni vill och vad ni vill uppleva på semestern. Mitt i vintern är det nog bäst väder på västsidan, typ Koh Lanta, Phuket (Kamala är trevligt) mm. På tre veckor hinner ni med mer än ett ställe om ni vill. Landar ni i Bangkok eller? Kollade nu och det verkar ju som att även Pattaya och Hua Hin har bra väder dec - jan. Ska ni leva superbilligt får ni nog ta er till nån liten, ensligt belägen by där det inte finns några andra turister, men då finns där säkert inte så mycket att göra heller... Å andra sidan gör man nog inte av med pengar heller
 6. När dottern hade maginfluensa i Thailand och fick uppsöka en klinik för att träffa en doktor kostade det 1200 kr för oss, så det är väl så att är man inte skriven i landet får man snällt betala. Gäller säkert de flesta länder i världen.
 7. Jodå, det är billigt. Men räkna med lunch och middag inkl dricka (frukosten kanske ingår?), för 4 personer varje dag. Bara där är ni uppe i ett par, tre hundra om dagen. Thaimat är billigare än pizza, pommes, pasta och hamburgare. Sen lever man ju lite annorlunda där mot här. Kanske ett par kalla öl om dagen för vuxna, nån glass och nån bananpannkaka här och där eller en milkshake eller fruktshake per man om dagen. Sen tillkommer ev taxi, båtresa eller ett par utflykter och lite shopping på resan. Visst kan man begränsa det om man vill, och bara dricka vatten tex. Bara det skulle man spara en hel del på.
 8. Vi räknar med 1000 kr om dagen. Då räcker det till mat och dryck, shopping, någon utflykt och småresor, typ båtar och taxi. Då har vi varit 2 vuxna och ett till två barn och jag har inte upplevt att vi har behövt snåla direkt. Barnen har haft lite egna sparade pengar med sig att shoppa för också.
 9. Åh, minns inte riktigt just här, men vid småöarna och snorkeltur var det turkost och klart iaf.
 10. Stenigt precis nedanför KB men badbart bara 30 meter åt vänster. På bilden ligger KB vid den vita muren.
 11. Vi har bott på Kai Bae och White sand beach och tyckte att Kai Bae var mysigt och White sand var omysigt. På Klong Prae verkade det vara många ryssar då. Ägde hotell (ifall man nu vill undvika dem). Fin snorkling på öarna söderut. Dagstur rekommenderas. KB resort på Kai bae tyckte vi om. Kanske lite dyrt men mysigt och med bra läge. Bilder på Kai bae och white sand
 12. Mina val hade förstås blivit Koh Tao några dagar för snorklingen, Koh Samui och några dagar i Bangkok. Phangan har vi varit till på sommaren och valde östsidan för att det skulle vara för långgrunt på västsidan, men det var knappt badbart på östsidan heller. Kanske bara var så just då men jag tyckte inte att Phangan sommartid var toppen.
 13. Det blir säkert skitbra. Vi ska också ha 5 nätter där i sommar
 14. Sairee har sandbotten men lågt vatten sommartid. Övriga stränder behövs nog mestadels badskor, men det är ju därför där är bra snorkling också - för att där finns koraller i vattnet... För mig är det Tao som är mest likt paradiset i Thailand tror jag. Där finns små stränder med runda klippor som jag tycker är så mysiga. Bor på västkusten här hemma så lååånga sandstränder är inte speciellt för mig. Jag har inte märkt något av knark när vi varit där, men vi är en familj som drar oss tillbaka till hotellet vid 22-tiden för då börjar vi bli trötta. Det är väl då de partande ungdomarna vaknar till och kommer ut, men det ser ju som sagt inte vi . Är ni osäkra så ta 3-4 nätter där och prova. Samui är ju också bra.
 15. Missa inte att: snorkla på Jansom bay, Mango bay, Shark bay, ta en snorkeltur runt ön med dykbåt, åka runt till andra stränder på ön. äta på Whitening på Mae Haad, har blivit tipsad att Coconut Monkey ska ha superbra frukost, en All you can eat pizza-kväll på Simple life i Sairee var också en upplevelse. Fizz vid böjda palmen på stranden i Sairee ska ha bra Pad Thai och Barracuda har trevliga smårätter. Jo, där är nog ganska mycket mygg, så var noga med myggmedel. Jag tycker att Mae Haad är snäppet trevligare än Sairee för boende. Kan inte riktigt motivera varför, det bara känns så. Något mindre turistigt kanske.