alexeliasson

Medlem
 • Innehållsantal

  43
 • Gick med

 • Besökte senast

Om alexeliasson

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Du är mästerlig som vanligt Tackar.
 2. Hej! Den 1:a december 2017 åker jag till Bangkok och jag har en returbiljett den första mars 2018. Låt oss anta att min resa är 90 dagar lång. Jag trodde att Visum var utformade till 90-dagar men jag ser nu att single entry och multple entry var 60 dagar. 1) Om jag skaffar ett single entry visum som är 60 dagar långt - men min returbiljett (som kanske efterfrågas) är 30 dagar därpå, portas jag då vid immigration? Jag hade nämligen tänkt att förlänga på immigration office i Bangkok. Om jag förstår det korrekt så kan jag förlänga mitt 60-dagars visum med 30-dagar extra - vet ni om jag är rätt ute här? 2) Om jag skaffar ett single entry visum som är 60 dagar och redan nu köper en tur & returbiljett till ett grannland vid dag ~55 - tror ni den gesten förstås och tillåts vid immigration, eller kommer de inte anse att det är fullgott? Jag får ju som bekant 30 dagar till om jag kommer tillbaka till Thailand via flyg. 3) Övrig fråga. Är det ett krav att man kan uppvisa en returbiljett inom visumtiden? 4) Följdfråga. Är det ett krav när jag ansöker om visum att jag ska kunna framställa en returbiljett INOM visumdagarna (60) eller kan man här köpa mitt resonemang att jag enligt (1) gör ett tillägg på 30 dagar i Bangkok utöver ansökta 60 dagar.
 3. Toppen! Har också hört detta med adress. Jag kommer nämligen att vara en smula mer mobil än vanligt, så jag hyr ingen condo denna gången. ... Skulle man kanske kunna 'dra till' med någon adress?
 4. Hej! I ett par år nu så har jag åkt till Thailand 2-3 månader per år, och det ser ut att bli så även framgent. ATM-avgifterna har skjutit i taket och jag vill inte heller bära på mig alldeles för mycket SEK. Så, har jag möjlighet att öppna ett Thailändskt bankkontot och tillhörande uttagskort? Skulle någon kunna dra mig snabbt om det är några avgifter förknippat med ett bankkonto/uttagskonto?
 5. Tack Det lutar åt att jag köper till ERV. Om ni kollar deras hemsida så är det riktigt smidigt system och sådär. Ville bara höra mig för om det fanns lite personliga erfarenheter...
 6. Jag är bankman...det svider i hjärtat med dessa överpriser :-) Skämtåsido! Får se hur jag gör.
 7. Hej! För min nästa resa till Thailand så stannar jag 59 dagar. Min hemförsäkring - Trygg Hansa - täcker 45 första dagarna. Detta är ju norm för Hemförsäkring. När jag använder deras kalkyl "förläng Reseförsäkring" för resterande 14 dagarna, så får jag en offert på ca. 800 kr. 58 kr per dag. Helt enkelt inte prisvärt... Jag har gått in på 2 andra sidor - ERV och Gouda - och där jag kan jag få ett komplement efter dessa 45 dagarna, på ca. 550 kr (Gouda) resp 300 kr (ERV). Vad tror ni om att använda ERV för de sista 14 dagarna? Andra idéer på ämnet?
 8. Vad tycker ni om Koh Chang? Även, hur är klimatet här under maj månad? Någon som åkt den 5-6h långa bussresan från BKK hit?
 9. Ju mer ni skriver om hua-hin desto mer intressant låter det! Lite snabb googling säger mig att stränderna inte är så vidare bra dock. Hur står man mot t.ex. phukets stränder? (stor generalisering, jag vet).
 10. Samui och Phangan har jag varit på. Twice! Hur är Hua Hin? Om man är i slutet av 20-års åldern?
 11. Tänkte hugga en flygstol 2.v t/r bangkok i maj eller juni. Har varit i Phuket tidigare och trivdes. Tycker det är roligt, och att man borde, pröva något nytt område för varje resa. Dessutom - nu landar jag i Bangkok och skulle vilja ha något närmare därifrån. Vilka ställen rekommenderar ni under denna klimatperiod? (maj/juni). Jag eftersträvar gott väder, jag tänkte gå ut några kvällar i varje fall men inget fullmoon-party eftersträvas, gärna utrymme för långa strandpromenader och lite sightseeing. Mesta tiden kommer liggas på en strand och läsa böcker. Alla idéer välkomnas!
 12. Lutar åt att jag kommer iväg 2v. till phuket i december, jag har en del upplupen semester som helt enkelt måste användas! Nåväl, jag har varit ett par dagar förbi patong förut - även tog vi oss ner till kata för en natt. Patong, Kata & Karon är ju områden som livligt behandlas utav resebyråer såväl reseforum. Nu vill jag helt enkelt pröva lite nya ställen.. Min fråga är då alltså, vad har den stora ön mer att erbjuda? Tips & idéer?