pivar

Medlem
 • Innehållsantal

  70
 • Gick med

 • Besökte senast

Om pivar

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Badlandet uppe på Black Mountain, och hela området är väl värt ett besök. Gratis shuttlebuss går vissa tider utanför klocktornet, minns inte tider. Men taxi lär vara liten kostnad när man väl tagit sej hit..... Mangroveskogen utanför Pranburi, och en tur i nationalparken Sam Roi Yod, allt bara några mil söder om Hua Hin, marknadsmat på plattan soi 88 där ni äter med alla som verkligen vill ha valuta för pengarna, verkligen inget negativt om maten och drickat som är super och i stort sett gratis. Tisdagsmarknaden på "fel sida järnvägen" ligger en bit norr om den riktiga nattmarknadsgatan sen du passerat järnvägen, bara tisdagar och köpte där i år mitt behov av T-shirt, 10 st Nike 600 baht totalt. Jättemkt folk, mest thai. Thaigrill en bit ovanför detta, hämta mat o grilla vid en kolgrill du har mitt i bordet du sitter vi på trottoaren, hur mkt mat som helst, allt gott om du lagar till det bra. Ja det är en del, finns mkt mer och ni upptäcker säkert annat som ni gillar om ni ser er om........
 2. Du kan kliva av Songtaew där den har sin slutstation, svårt första gången att sen veta hur man går sedan. Det bor så många skandinaver där, och även thai förstår om ni frågar hur mangår för att komma till Suan Son, fråga på bahtbussen. Alternativet är att ta en taxi, ca 300 baht direkt dit. Se hur området ser ut på Google eahrt, man kan utan problem gå från Takiap till centrum. Suan Son ska ni definitivt besöka, allt annat ger sej om ni bara frågar alla vithyade ni kommer att träffa på bahtbussarna...,,
 3. När det gäller bahtbuss(ar) i Hua Hin så finns flera alternativ, och de traditionella har alltid haft en tur som har en "centralstation" vid 7 eleven i korsningen nattmarknadsgaran-Sa Song Rd. Avgångar dels söderut mot Kao Takiap eller norrut mot flygplatsen varje 10-15 minut och taxan är 10 baht pp fram till 19, mellan 19-21 15 baht pp. Stannar överallt där man vinkar in dom, finns även flera aktörer nu med vita o orange bilar som går lite andra vägar. Bara hoppa på, det värsta som kan hända är att man åkt åt fel håll, och att man för hosta upp 10 baht för att åka tillbaka. Hua Hin är en ganska stor stad, bahtbussen till Takiap och ner på beachen som startar 1 km söder om berget söderut är bästa stranden, ca 18 km lång och som bäst vid Suan Son.
 4. Har just nu hämtat ut 30000 i en Atm, 7830 SEK, blir väl 3,83. Ser att bästa växlingskurserna här i Hua Hin nu ligger strax under 3,90
 5. Skrivs inte så mkt om Hua Hin, en plats som egentligen har väldigt mkt att bjuda på. Kan absolut inte jämföras med Phuket eller Pattaya eller Samui. Stränderna i området är bland Thailands bästa om man räknar in de som ligger söder om stan, dvs ca 10 min med lokalbuss och 20 baht. Maten är här, som vi sett bäst o mest prisvärt i Thailand, utbudet är ofantligt. Hotell och boende finns allt från Hilton klass till 180 baht vid busstationen, allt helt ok. Nattmarknadsgatan är, i mina ögon här lika bra som i Chang Mai, bott varje vinter i Hua Hin i 14 år har även besökt Chang Mai 4 ggr så jag är ganska medveten om vad jag jämför. Egentligen så är Hua Hin en vanlig Thaistad som ligger på en sällsynt bra plats när det gäller klimat mm, vilket gjort att utbudet av egentligen allt finns här. Vi har under väldigt många år tillbringat 4 mån varje vinter i Sydostasien och Hua Hin har efter mkt resande blivit den plats som vi alltid kommer att ha som "base"
 6. När det gäller området runt Kao Takiap så är det jättefint dagtid, men jag tycker att det är "öken" att bo där kvällstid, mycket bättre då att bo mer centralt till och nyttja bahtbussarna för att åka dit o njuta av de bra stränderna i det området dagtid. Vi som är i ungefär samma ålder som ni är tycker att det är perfekt med boende mitt i stan nära nattmarknadsgatan med det stora utbud av matställen och shopping som finns där. Kolla kartan och leta efter hotell i området mellan Hilton och ett par km söderut ner mot Market Village så nära stranden som budgeten tillåter, se sedan på tripadvisor vad tidigare gäster tycker om de hotell ni hittar.
 7. Nu är det några år sedan jag var dit, men jag tycker det ser ut som ko mak, stranden utanför ko mak resort.
 8. När det gäller inlägget om att det ska vara "köttbullar o margareta" som hörs, då övervärderar vi kraftigt vår betydelse som besökare här. Phuket är väl en cirkus av det mesta man hittar i landet, dock ca 40% dyrare, men allt är serverat på bra sätt. Vi ca 300 000 svenskar är väl, när det gäller turismen, i stort sett marginalbesökare här ( ca 1 procent av turisterna) så det är definitivt inte samma upplevelse att ta Gran Canaria som Phuket. Men av alla resmål som finns i Thailand, du hittar allt här, men det kostar mer
 9. Om du tar huvudön koh chang så är det väldigt mkt turister och numera så blir det mer o mer likt Den tillvaro du har på De flesta charterdestinationerna i Thailand, öarna utanför, ex vis ko maak o koh kood är är fortfarande väldigt mkt bättre, men åtminstone själv har jag svårt att vara mer än ett par dagar på de platserna, en strand o en hängmatta kan vara magisk dag 1 o 2, men i det långa loppet blir det ofta ganska långtråkigt. Tycker nog att ungefär samma sak gäller samui med närliggande öar. Vi har bott många månader varje vinter i Thailand de sista 10-12 åren, även rest runt väldigt mkt och provat de flesta ställen man åker till i landet och det område vi fastnat för är kombinationen av jättefina stränder och vanligt stadsliv du hittar från Hua Hin i norr till Chumpoon i söder. Lätt att resa i området, kombinera platser, och på många platser är det väldigt fint. De resmål du hittar där har få motsvarigheter i landet.
 10. Vi köpte på beställning för 2 år sedan då var det billigt mot hemma, minns inga prisr, men det varierade rätt mkt på vilken modell man var ute efter och vissa var det inte alls stor skillnad på. Men då var ju växelkursen närmare 1 på 5, med nuvarande kurs så är det inte alls säkert att man kan hitta något som är riktigt prisvärt om man söker äkta vara. Så länge som kursen är som den är, och samtidigt som prisnivån på många saker i Thailand stigit lite grann så är det inte riktigt så billigt längre där för tillfället, kopior av det mesta kan man ju ändå hitta och ibland så är det faktiskt förvånande bra kvalité på en del kläder man betalat lite och ingenting för.
 11. Hur är shoppingen i Pratchuap Khiri Kahn? Barnen skulle vilja skaffa lite t-tröjor, jeans, Addidas byxor (spelar ej roll om icke äkta) shorts och Converse. Skall man leta i Pratchuap Khiri Kahn eller skall man åka till Hua Hin istället? Shoppingen i Pratchuap är inte märkvärdig, det är dock en väldigt stor marknad där fredag eller lördag som sträcker sej efter i stort sett hela den långa strandpromenaden som är klart intressant att vara med på om man kan. När det gäller Hua Hin så är det en av dom absolut bästa ställena i Thailand att shoppa på, stort utbud av det mesta man kan hitta i Thailand. Den ordinarie nattmarknaden mitt i stan är den som är mest turistorienterad men det är ändå bra utbud av både prylar kläder och framförallt väldigt bra mat. Vid sao Paolo hospital har man ytterligare en marknad för kläder och mat som har mer locals som besökare, sen finns också en gigantisk marknad varje tisdagkväll en bit från järnvägsövergången på vägen mot Palu. För "äkta" varor har du ett stort köpcentrum som heter Market Village ungefär mitt mellan hua Hin centrum och Kao Takiap, converse har en egen butik vid Phetkasem mitt i centrum vid Swensens glass. Shopping och mat finns hur mkt som helst i Hua Hin.
 12. Bästa platsen närmast söder om Hua Hin tycker jag är provinshuvudstaden Pratchuap Khiri Kahn, boende på ex vis hadtong hotel med balkong mot havet ca 1000 baht/natt och Ao Manao som är en av fastlandets bästa stränder ligger nästan inom promenad avstånd. Hotellet har pool och fantastiskt prisvärd meny på all mat, som är god, googla så hittar du hemsidan Tung Wua Laen är ju fin strand, men ack så öde när det blir kväll, nästan samma sak i Ban Krut tycker jag, jättefina platser för sol o bad, men öken efter 18 00.
 13. Stränderna i HH är i väldigt bra skick då man numera städar här också 1 gång 1 veckan, tror det var onsdagar som det inte fick vara några stolar här. Det är inte dagsfärsk info, åkte därifrån 18/12 och fram till dess var allt mkt rent o snyggt. Stolar o servering ungefär som vanligt de andra dagarna, men i något mindre omfattning än tidigare. Stranden vid militärbasen Suan Son är som vanligt, mkt bra med brassestolar o mat alla dagar i veckan.
 14. Var nog ca 3 år sen då jag hittade världens godaste maträtt, och utan konkurrens i min hjärna vann hemgjort rotmos senap o fläsklägg, överläget. Den rätten går inte förbättra med någon krydda.