JennieH

Medlem
 • Innehållsantal

  109
 • Gick med

 • Besökte senast

Om JennieH

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Tack snälla för ditt svar! Fina bilder, ser riktigt fint ut ju!
 2. Hej! Efter flera år av Thailandsabstinens ska jag äntligen åka dit igen. Har dock fått huvudbry runt våra resplaner och vill gärna ha tips från er erfarna Thailandsresenärer. Ger en kort bakgrund. Vi (2 vuxna, 2barn 8 & 11) ska åka 2 veckor slutet av mars - april. Ursprungsplanen var Koh Samed, för sina fina stränder och närhet till Bkk, men efter en hel massa googlande har jag insett att det är väldigt dyrt att bo där. Vi har några krav på vår lista, väldigt strandnära, pool, några beachresturanger i närheten och ett seveneleven eller liknande hyfsat nära. Utifrån prisbilden bestämde vi oss för att åka till Koh Chang istället. MEN.. efter idogt googlande och tittande på bilder osv så får jag inte riktigt "feeling" för Koh Chang. Stränderna ser lite tråkiga ut, smala och grusiga, vattnet ser inte så klart ut. Ge mig gärna motargument, vet ju att många älskar Koh Chang! Vi har tidigare varit på Koh Lanta (och 1g Ko Lipe) flera gånger och trivs otroligt bra där. Det också det jag jämför med såklart. Vi tyckte det kändes tråkigt att åka dit en fjärde gång, men det kanske måste bli det för att få i söker? Vi har då bott på Klong Dao och norra delen av Long beach. Åker vi igen vill vi bo söderöver på ön och tar gärna emot tips om bra boenden. Vi vill ha ok standard men det behöver inte vara lyx. Så, vad säger ni erfarna resenärer. Lanta eller Chang, och vart på respektive ö isfall? Tack förhand! //Jennie
 3. Hur lång tid tar färjan? På riktigt alltså, har förstått att det skiljer sig en del från tidttabellen .
 4. Tack Phille! Visste faktiskt inte att den var stopp längs vägen. Åkte ni med Bundhaya speedboat?
 5. Det börjar dra ihop sig nu. Åker till Lanta om 6 v, efter 5 dgr på Klong Dao är planen att vi åker till Lipe. Har bokat bunge på Mali resort som alla skriver så gott om. Ön verkar underbar verkligen. MEN... Jag är bekymrad över resan. Har haft detta uppe till diskussion förut men drar det en vända till.. Reser med två barn, 4 & 7 år. ÄR Lipe värt den jobbiga resan dit, för det verkar det ju vara oavsett speedboat eller färja. Vad tycker ni . Eller finns det nån annan ö i närheten som är nästan lika bra? Vet varken ut eller in just nu!
 6. Och då ska man veta att det kan ta ett tag innan man får svar på mejl....
 7. La min röst på Koh Lanta men Bangkok ligger svindlande nära !
 8. Jag instämmer med ovanstående talare, Koh Lanta är ju väldigt tryggt och bra när man reser med barn ! Framförallt är det ju Klong Dao man tänker på, långgrund och härlig med resturanger längs hela stranden. Så mysigt att strosa på kvällarna och barnen har massa lek- och springutrymme. De flesta resurangerna har lite leksaker typ hoppdjur, nån gunga, lekhus eller liknande som barnen (kanske) kan roa sig med och på vis förlänga föräldrarnas middag något . Men sen vill jag slå ett slag för nästa strand också, Long Beach. Det man läser om Long Beach är att den inte är så barnvänlig eftersom den inte är så långgrund, vilket iochförsig stämmer. Men vi tycker inte det är nåt problem för barnen har ju puffar (rekommenderar dom runda - gröna eller röda, nåt tyskt märke - skiiitbra!!). Vi har inte bott där men senaste gången vi var på Lanta åkte vi ofta till Long Beach på dagarna. Barnen tyckte det var mycket roligare att bada i havet där - på Klong dao föredrog dom pool, vilket vi vuxna inte är lika sugna på. Iallafall inte hela dagen. Nackdelen blir förstås att havet kommer mmycket närmre inpå, framförallt på kvällarna (nu när jag tänker efter ). Vi åker för tredje gången till Lanta nu i feb-mars och denna gången kommer vi dela upp resa mellan Klong Dao, Ko Lipe och sen tillbaka till Lanta och då Long Beach. På Long Beach kommer vi bo utan pool, mest snyggresorterna som har pool, men vi räknar kallt med att snikbada på Fritidsresors Lanta resort . Hade jag varit den enda i min familj med inflytande över reseplaneringen hade jag gärna stannat på Klong Dao igen, tycker det är ett riktigt härligt, avslappnande semesterställe . Lycka till i semesterplanerandet.
 9. Lugnet, avkopplingen, kunna ta av sig skorna när man kommer fram och sen i stort sett inte behöva ta på dom förrän man åker hem.. prata med människor på ett helt annant sätt än jag gör hemma i Sverige - även med svenskar . Massagage vid stranden.. Massaman curry.. panaeng curry.. ananasshake.. Mmmmm!!! Och just nu längtar jag våldsamt efter den fantastiska fukostbuffen på Novotel siam square, som jag precs bokat rum på .
 10. Vi flyger med Turkish sthlm-bkk,sen vidare med Air asia till Krabi,tor då såklart.Betalar 23000 för 2 vuxna,2 barn.Tillkommer ca 1000 kr för hotell i Istanbul på hemvägengenvägen. Vi ska va borta i 4 v.Betalar ca 9000 för boende sen tillkommer det väl kanske 20000 i fickpengar.
 11. Min första resa gjorde jag -97, började o avslutade en 6 mån backpackertrip i Thailand.Först Bkk o Koh Chang.Förälskade mig i bkk efter första dagen!Vilket underbart kaos!Skyrailen fanns inte så åh vad vi gick o gick .5 månader senare kom vi från Malaysia upp till Lanta o vidare till Patong.Patong trivdes vi verkligen inte i så det blev snabbt därifrån vidare upp mot Bkk.Nästa gång var -01underbara Bkk igen o sen koh tao o koh pagnang o i dom trakterna. Sen var det hela 10 år tills nästa tur.Jag var rejält otrogen med Incredible India under några år .I januari i år blev det Thailand i familjeförpackning med 3 v på Lanta och i feb -12 gör vi detsamma .Som en andra så ääälskar jag Thailand o längtar tills barnen blir större så dom kan få sig en varsin ryggsäck och vi kan resa runt lite.
 12. Junior, det låter bra det! Vi ska bo där,åker om två månader och har hört lite si och så om stället men toppen att restaurangen var bra . Om du har lust och ork skulle det vara kul att få se lite hur prisläget är nu, kanske på några thairätter, vatten, dricka, öl och annat som kan tänkas höra vardage till . Ha en fin dag!