Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

aehn

Medlem
  • Innehållsantal

    63
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av aehn

  1. Har Thailändska datorer som jag tänkt använda i Sverige, men de har Thailändska kontakter, 3 pinnar med jord, någon som har erfarenhet av detta? Borde finnas adaptor från Thailändskt till Svenskt? Eller hur har ni gjort som köpt elektronik och använder i Sverige?
  2. NI pratar nog nu om PC laptops, och jag har en sådan också, och där måste man, om man nu skall klippa sönder kabeln, göra det mellan kontakten och den svarta omvandlaren kan jag tänka. Men annars har jag några desktop Macar, och de har bara kablar som sitter fast i själva datorn, så strömomvandlingen sker inuti datorn. Men är inte så sugen på att klippa sönder dessa kablar. Tycker det borde finnas någon slags kontakt-adaptor liknande den n1an länkade till i tidigare inlägg. Den kanske fungerar, eller inte, osäkert då den inte nämner att den passar Thailändska kontakter specifikt.
  3. Ah tack, missade länken, men där står att den har anslutning "Apparater från Australien, England, Europa, Italien, Kina, Schweiz och USA " Men får hoppas att det kanske går att köra Thai också även om det inte står något om det där.
  4. Nja, känns sådär att klippa av sladden, men visst, om ingen annan lösning fungerar så... Är det inte Svenskt till Thai? Eller går det att köra omvänt också? Det är det jag behöver, alltså Thai till Svenskt.
  5. Har lite fonder, har varit utskriven ur Sverige ett bra tag. Skattar alltså inte i Sverige. Men skall eventuellt flytta tillbaka Sverige. Och i såfall vill jag inte skatta på mina fonder och tänker isåfall sälja dem först. Hur pass långt i förväg måste jag sälja fonderna, innan inskrivning i Sverige igen? Någon som har någon erfarenhet av detta? Och en annan fråga, vad heter inskrivning på engelska?
  6. Går inte att svara på med dom uppgifterna. Skatteavtalen brukar ange att aktiefonder ska beskattas i det landet man är skatterättsligt bosatt men finns inget direkt samband mellan folkbokföring ock skattskyldighet, man kan också va folkbokförd i Sverige men en viss inkomst beskattas i landet det uppstår och vise versa. Säljer du dom året innan du flyttar hem borde det va grönt. För inskrivning skulle jag använda termen register in the population registry. Register in population registry. Ok, låter som ett bra alternativ. Jag har inte skatta någon lön i Sverige.
  7. Reapplying, registration, ok, men för vad? I am going to reapply for? Or register for? Det är ju exempelvis inte citizenship.
  8. Jag har dem i Sverige
  9. Tänkte skicka över ungefär 100 K kr från Thailand till svensk bank. Tror ni det blir problem? Pengarna är ärligt intjänade och skattade här i Thailand. Åker jag på dubbelbeskattning? Blir jag misstänkligjord och mitt bankkonto ställs under uppsikt? Kommer min Thailändska bank ha några invändingar? Någon som har någon erfarenhet av detta?
  10. och vem ligger bakom terrordåden denna gång? Vågar man gissa?
  11. Det verkar vara en himla låg gräns. Konstigt. Har kollat runt på vad dom säger på andra forum och dom flesta säger 50 000 baht... Ja som sagt, skickade just 100 000 kr, och det var inga problem. Skickade du typ 500 000 baht då? Är kanske olika från bank till bank då hur dom tolkar reglerna... Jag skickade 500 000 thb, No pombem!
  12. Det verkar vara en himla låg gräns. Konstigt. Har kollat runt på vad dom säger på andra forum och dom flesta säger 50 000 baht... Ja som sagt, skickade just 100 000 kr, och det var inga problem.
  13. tack alla, kom just från banken nu, vet inte vad som väntar på den svenska sidan, men härifrån var det inga problem alls, inte hittills i alla fall. Så det där med max 50 000 thb, stämmer inte.
  14. Läs frågan igen Han vill föra över 100 000 kr... Men man får la bara föra ut 40-50 000 baht? alltså cirka 10 000 kr... Var har du hört att man bara får föra ut 40-50 000 thb? Kollade upp det nu och det är 50 000 baht som gäller. Vill man föra ut mer måste man söka tillstånd.. Låter ju helt vansinnigt! Hmmm
  15. Läs frågan igen Han vill föra över 100 000 kr... Men man får la bara föra ut 40-50 000 baht? alltså cirka 10 000 kr... Var har du hört att man bara får föra ut 40-50 000 thb?
  16. aehn

    Träffade thai tjej på Phuket...

    precis min åsikt.
  17. Min försäkring har just gått ut, och får inte längre förlänga denna. Söker därför en ny försäkring, men har inte lyckats hitta något bra alternativ. Vad har ni för försäkring? Alltså ni som bor och jobbar härnere.
  18. ja, har hört om det, många av dem går väl att kombinera med ett slags sparande, men jag är väldigt skeptiskt till de där försäkringarna.
  19. Jo, länsförsäkringar verkar ju vara populärt, men det kräver nog att man fortfarande är skriven i Sverige, vilket jag inte är längre.
  20. 12 000 SEK? oj, låter lite väl mycket tycker jag, BUPA verkar då vara ett billigare alternativ, och verkar täcka upp samma belopp.
  21. Tack för info, det lutar mer och mer åt BUPA, som jag nämnde tidigare, anledningen till varför jag inte hittade något var, därför att jag kollade på BUPA international, inte BUPA thai.
  22. Jag, jag är utskriven, sedan flera år, så det lutar åt BUPA, men det var som sagt svårt att hitta någon information om platina-varianten. Jag har inte kikat vad för info som finns men har du kikat här. Gissar du har det om inte så kanske det fanns något du sökte. http://www.bupa.co.th/bupa_cms/en/product_comprehensive.aspx tack, jag kollade på bupa international websidan, därför jag inte hittade någon info
  23. Jag, jag är utskriven, sedan flera år, så det lutar åt BUPA, men det var som sagt svårt att hitta någon information om platina-varianten.
  24. Nu pratar du om BUPA platina? Vad kostar det per år, och vad på ett ungefär täcker det, kommer du ihåg? Har sökt igenom deras websida, hittar inte någon information om platina. Vilka utgör en liten kundgrupp, förstår inte riktigt vad du menar, de som fått sina utgifter betalda?
  25. ingen som är fast boende härnere? CT hur gick det, hittade du länken?
×