LantaMas

Medlem
 • Innehållsantal

  1 491
 • Gick med

 • Besökte senast

Om LantaMas

 • Placering
  Avancerad medlem

Kontakt

 • Hemsida
  http://tastelikechicken.se/

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling

Senaste besökare till profilen

335 profilvisningar
 1. Jag skulle inte chansa. En natt i Krabi Town är absolut inte fel, det finns en fantastisk night market nere vid vattnet. Men kom ihåg att boka taxin i förväg. Jag gjorde misstaget för några år sedan att bara gå ut på vägen en tidig morgon när jag skulle med morgonflyget, och det var helt dött, men till sist så kom det iaf en mc-taxi som körde mig till flygplatsen vilket kändes sådär med den där stora jävla ryggan jag drog på. Tips i Krabi Town: http://tastelikechicken.se/2011/june/cafe-europa-krabi-town.html
 2. Nej jag hade fel. Refererade till en kompis som nyss fick UT, men det tog 8 månader, inte 8 veckor som jag först trodde. Enligt MIG:s hemsida tar det 18-24 månder. För oss tog det dock bara två veckor, men det var 2013.
 3. Om det inte är några konstigheter kanske det bara tar några veckor.
 4. Kolla så att filen inte är för stor.
 5. Ja Phi Phi var annorlunda för 20 år sedan. Har skrivit lite om det här: http://tastelikechicken.se/2017/july/phi-phi-island-nostalgia-2.html
 6. Vad som räcker med nattliv kan ni bara avgöra själva. Nattlivet i Bangkok skiljer sig väl också från öarna i viss mån. Jag hade tagit flyg till Krabi eller Phuket, beroende lite på vad ni är ute efter. Fina stränder finns överallt. Mera party finns på Phuket och lite lugnare runt Krabi. Allt ni söker finns dock i båda dessa regioner.
 7. Dessutom, ni åker under PEAK SEASON, så räkna med att betala lite mer för boende än vanligt, och att det kan vara svårt att hitta lämpligt boende, åtminstone ute på öarna. Det blir allt vanligare att folk internetbokar i förväg vilket gör att spontanresandet försvåras. Förr räckte det med att vara framme på morgonen för att få sin bungalow på stranden.
 8. Ni kommer vara borta i två veckor alltså. Slösa inte bort tiden på alla dessa transporter, räkna med att varje längre förflyttning tar ca en dag i anspråk om man räknar från dörr till dörr. Fina stränder och snorkling hittar ni på och runt Ko Chang. Utflykter i olika former finns på alla ställen, men om ni ska hika/trekka med behållning så bör ni dra upp till Chiang Mai. Utbudet med nattliv ökar så klart med storlek på destination. Backpackers brukar bo och festa på Khao San Road i Bangkok, men större klubbar finns på andra ställen i Bangkok. Hade jag varit er så hade jag hållt mig till Ett område förutom Bangkok. Antingen österut som du nämner, eller Krabi, eller Ko Samui.
 9. Du kommer säkert få olika svar här. Beroende på vilken bank du vänder dig till eller om vilket visum du har osv. I MITT fall var det inga problem att vända mig till SCB på Ko Lanta för ca 7 år sedan. Det enda de behövde var passet, en thailändsk adress samt en insättning på 500 THB så var det klart. Då fick jag en bankbok och ett VISA-kort med avgiftsfria uttag i Thailand, dock med limit på 10- eller om det var 20 000 baht per dag. Adressen löste jag med att uppge resortens där jag alltid bodde på den tiden och alltså kände familjen.
 10. Snyggt. Fötter som skapta för klassiska flip-flops med tårem...;-)
 11. Alltid kul att höra vad folk tycker om Filippinerna. Jag/vi var där för tio år sedan men har inte varit sugen på att återvända även om vi såg fantastiska platser. Vi besökte Manila, Bantayan, Cebu, Boracay och Busuanga. Mitt resesällskap drog vidare till El Nido/Palawan och där ska det tydligen vara paradisvackert. Jag drog själv vidare till Vietnam, ett land som jag hellre skulle besöka igen om jag fick välja. Min summering av bra och dåligt är: Bra: De flesta pratar god engelska, det är billigt, det finns fantastiska stränder. Dåligt: Hög kriminalitet (Manila kändes otryggt), tråkig mat, och det blir ändå dyrt om man ska flyga inrikes mellan öarna.
 12. Haha. Nu har du hittat osten, så nu år det bara brödet som ska fixas. Vetemjöl hittar du också på Villa Market. En bakmaskin hittar du kanske på IKEA ute i Bang na.
 13. Nu för tiden frågar de aldrig efter bokningsnummer eller voucher, bara passet så det ska inte vara någon fara. Jag antar att du är reggad på Agoda så du kan hitta din bokning där. Du kan ju alltid maila hotellet om du är osäker.
 14. Ja man hittar mycket nya ställen när man promenerar i Bangkok, synd att det är så jäkla hett bara. Ost kan man hitta centralare än så, t.ex på Villa Market som bl.a ligger på Langsuan och soi 11, men jag kan tänka mig att det är ännu dyrare där.
 15. Aha. Där ser man. Tack för info.