Falang

Medlem
 • Innehållsantal

  144
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Falang

 1. Är det det? Inför förra resan i januari var det bra mkt mer aktivitet här. Mvh
 2. Landar i Phuket. Sen då? Förslag på ort? Kao lak? Krabi? Phuket? Annat? Hur långt har jag till respektive ställe? Vi är 5 st. Vad ska det kosta för oss och hur lång tid tar det till respektive ställe? Om ni orksr svara. Stort Tack!!!!!!
 3. Hej,alla. Planerar resa 2019. Har varit på samuicoch phangan men var väl ca 5 år sen sist. Vi är tre barnfamiljer. 3-8 år gamla barn. Mysigt boende. Fin strand. Gärna middag på stranden. Ja,ni vet. Bra poolområde för barnen. Vilka stränder och hotell rekommenderar ni? Tack på förhand! !
 4. Tack alla. Ska kolla upp alla förslag.
 5. Absolut. Fick bara den känslan. Läste om mycket spam och så. Kanon om det inte är nerlagt!!!
 6. Hej. Det blir så att vi får ta oss till Bangkok kvällen innan flygets avgång kommande morgon. Är det någon som har något bra och prisvärt hotell för endast en natts sömn. Och kanske en bit mat och en sista Chang. Tack på förhand!
 7. Vi åkte som sagt minibuss och det gick så bra. Vi sov i princip hela bilresan. Fällde sätena till liggläge och sov. Den stund jag var vaken så var det tvåfilig motorväg utan möte och det vill jag tro var mestadels av vägen. Känner inte igen 150 km timmen med dödsångest men det kanske beror på chauffören. Vi checkade ut.väskan i Bangkok och lastade i den i bussen. Nästa gång togs den ur vid hotellet ist för ytterligare in och utcheckning. Vi kommer ta bussen även nästa gång. Andra föredrar flyget. Lycka till!
 8. https://www.kohchangminibus.com/ Denna åkte vi med för en vecka sedan. Fungerade utmärkt. Kollade alternativ att bli hämtad av hotellet men detta blev billigare. För oss iaf. Lycka till.
 9. Läst några trådar och sett att det verkar vara en gräns på 10 000 baht,iaf med Mastercard. Någon som vet hur vi kan få ut mer pengar på ett uttag? Växlingskontoren tar inte via kort. Kan man gå in på en bank och växla via mastercard? Just nu på Kai bae,Koh chang och inte sett en bank ännu. Tack på förhand!
 10. Såklart. Tack slipper man då oxå avgiften på 200 baht?
 11. Tack för snabba svaren. Har Swedbank mastercard. Tänkte att på en bank så använder man ju mastercardet och det som begränsar? Men tack, ska hitta på en bank och kolla. tack
 12. Hej. Vi är ett resesällskap på 14 personer varav 6 barn. Blir minibuss från Bangkok. Tänkte höra någon kan rekommendera något företag som ni har bra erfarenhet av. Vill ha tillgång till barnstolar som många verkar ha. Verkar ligga på +-6000 baht. Tack på förhand.
 13. Vi planerar att åka till Koh Samet. Tänker att det blir bäst logistiskt sett då det är nära Bangkok. Vi är flera vuxna och barn i ett spann från 2-6 år gamla. Är Koh samet att rek? Hur är prisbilden? Mysigt? Något tips på bra hotell? Utflykter från Samet? Allt nyttiga tips tas emot med öppna armar. Tack på förhand!!
 14. Skälet till att vi inte valde Koh Chang från början var den långa resan,om man nu inte flyger. Men som ni säger. Kan ju börja på Koh Samet,vidare till Koh Chang och sen avsluta på Samet. Då blir det ju inte den där direkt långa resan. Det ska jag föreslå för de andra. Tack för att ni tänker åt mig
 15. Tack för alla svar. Vi hade tänkt stanna 2-3 veckor. Det låter kanske som det blir lite lång tid på just Samet? För en annan är det lugnt. Jag vill bada med barnen och äta gott. Dock har vi sällskap med oss som gärna vill ha en liten streeta i närheten som den kan gå och strosa på på kvällarna och shoppa lite krimskrams. Är ju närheten från Bangkok som vi tänkte. Eller finns det något "bättre" i närheten av Bangkok som man tar sig med en bil? Tack än en gång för alla svar!
 16. Någon som vet var de finns i närheten av bangtao? Tack på förhand!
 17. Tack! Hittade faktiskt vagnen igår. Stod nästan där. Så nu har jag fått mina efterlängtade pannkakor. Tack än en gång!
 18. Tack alla!! Ska kolla era tips. Bor på sunwing bangtao. Inte sett någon ännu men då vet jag att det finns hopp. Överallt annars de andra åren jag varit runt i Thailand har de funnits. Även på de mest ödsligaste ställena. Nu är vi på riktig charter och turistar men hittar inget. Ska leta vidare. Tack än en gång!
 19. Nu är äntligen resan bokad. Blev charter denna gång. Får gå för den här gången. Finns det någon vänlig själ som skulle kunna komma med lite tips? Med Ving får vi betala 700 kr för transfer t/r. Men tar nog en taxi istället då jag googlat att det kostar runt 500 baht enkel. Någon som vet mer exakt? Vi har inte bokat mat på hotellet. Tänkte äta mer "lokalt". Finns det små restauranger kring Sunwing Bangtao Beach? vi får med oss ett par som vi skulle vilja visa upp ett mer "paradislikt" Thailand. Några tips på utflykter kring Phuket till några "paradisöar"? Många " " men det få gå =) Och om någon annan har något matnyttigt att berätta om Bangtao Beach och Sunwing Bangtao Beach. Tack på förhand!!
 20. Vi har åkt runt med ryggsäck i det riktiga Thailand några ggr. Från Koh Mook och norrut. I bästa av världar hade vi gjort det denna gång också men frun vill ha allt ordnat för sig och sex månaders bebisen,2åringen och 4åringen. Därför. Är själv lite orolig för att jag inte får den där riktiga känslan. Men det var det eller inget och hellre komma dit än inte alls. Får göra det bästa av situationen. Är också lite orolig efter alla rensningar. Solstolarna gör mig ingenting. Men strandrestaurangena,är de också borta? Vill ju som sagt äta på ett lokalt hak hellre än på resorten. Tack på förhand.
 21. Hej. Har i princip bara möjlighet att resa två veckor i mitten av mars. Då till Phuket. Ska man hellre vänta,då isf ett par år,med att resa? Kommer inte kunna åka dec-februari nästa år men vill så gärna iväg. Så det är nu eller vänta ett par år. Men samtidigt vill jag ju heller inte åka om det är för varmt och att man då inte kommer kunna njuta som man brukar? Kommer resa med två barn,2 och 4 år gamla. Vill gärna ha strandnära boende,finns det bra sådana i Phuket? Tänker då på bungalow. Tack på förhand!!!
 22. +1 om du nu absolut vill till Phuket. Edit. Hoppas det räcker om jag bara svarar i denna tråd. Absolut. +1,alltså inte bra? Jag vill väl mer till Koh Phangan,möjligtvis Samui. Men frugan vill vara "framme" när hon kommer till Thailand. Då är det väl Phuket som är att föredra. Annars måste vi ju fortsätta via flyg. Som sagt,jag vill vidare men får acceptera det. Åker ni med Thai så har ni två timmars väntan i Bangkok om ni åker vidare med dom till Samui. Enligt mig väl värd väntetid. Övertala tanten nu, tror ni båda blir nöjda då. Jag vet. Ska jobba på det. Tack.
 23. Luftfuktighet så det är extremt jobbigt? Har bara varit i Thailand januari/februari. Stor skillnad mot då? Är det stor skillnad så att det är jobbigt så kanske det är värt att vänta ett par år,men ack så tråkigt!!
 24. +1 om du nu absolut vill till Phuket. Edit. Hoppas det räcker om jag bara svarar i denna tråd. Absolut. +1,alltså inte bra? Jag vill väl mer till Koh Phangan,möjligtvis Samui. Men frugan vill vara "framme" när hon kommer till Thailand. Då är det väl Phuket som är att föredra. Annars måste vi ju fortsätta via flyg. Som sagt,jag vill vidare men får acceptera det.
 25. Sverige Ska till Koh Samui om en vecka. Hoppas att det ar sa bra som vi hort. Gar ju att fa bade lugn o ro eller mycket folk och hets har jag forstatt. Vi ska bo pa Chaeng mon beach dar det ska vara lugnt och skont men vill man ha mer folk och livat sa har man en kort bit till Chaweng och dar ar det mer livat. Hoppas att ni hittar nagot ni trivs pa snart.