izafisa

Medlem
 • Innehållsantal

  1 314
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om izafisa

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Samui, Phangan, Tao absolut men hellre Bangkok.
 2. Vi har de senaste 7 åren rest till Thailand, borta 3-4 veckor. Åker för fösta gången under sommaren i år. Barnen beviljades ingen ledighet och julen är, än så länge helig med släkt och vänner. Funderingar att nästa år fara mer österut, Bali, Gili öarna, men vi få la se…Charter inget för oss och det insåg vi tydligt när vi klämde in en Turkiet resa förra året, trots att vi visste hur det brukar vara. Att boka allt själv, boende och flyg, är ju halva nöjet. Resorna till Thailand har väl blivit ett andningshål för oss. Kopplar av, umgås, läser mycket. Hade ju kanske lika väl kunnat bli något annat land, men vi har ständigt återkommit. Det är något med landet som jag inte kan sätta fingret på. Lätt ta sig runt i landet, kan kombinera lugnare öar med de mer motsatta och värme såväl i luften som i människorna. Jobbar inom landsting och ett privat företag. Gillar att träna med allt från ridning, gym till yoga. Har 2 tonåringar, make, hund och katt. Bor i villa på landet med en alldeles för stor tomt.
 3. Jag åker gärna till Thailand både vår, vinter och sommar. Visst är den svenska sommaren fin men ett lotteri. Det gäller att tippa rätt veckor eller dagar om man vill ha sol, värme, kunna sitta ute ljumma kvällar och bada i havet. Att Thailand är hett under sommaren är oftast inget problem,älskar att basta . Thailand är Thailand, det blir inte samma sak hemma. Det ska rensas i trädgårdens rabatter, klippas gräs, lagas mat, städas, tvättas…Vi diskuterade innan resan i sommar att åka till syd europa, men nej det är inte samma känsla.
 4. Hej! Har varit på Lipe 2 ggr och under 5 veckor. Kan hålla med att ön har exploaterats väldigt snabbt på kort tid. Skräpigare, mer turister som hittat dit och börjat med taxi moppar på en så liten ö, förstår samtidigt att befolkningen måste få inkomster, men turismen äter upp mer och mer av ön på bekostnad av öborna som fortfarande bor i enkla plåtskjul. Allt beror ju vad man är ute efter, sol och bad och ett lite enklare boende på en lugnare strand tror jag fortfarande finns, var senast på ön 2014.
 5. Tänk så olika det kan vara. Oftast bor vi centralt med mycket shopping in på knuten. Efter bra frukost, kanske vi badar vi poolen, tränar om man orkar. Lunch runt knuten och därefter en runda till valfritt shopping center. Vila, mer bad, kanske massage. Förra året blev det Bangkok by bike på dagen, en toppen utflykt, i år blir det kvällsrundan. Planerar även att besöka Thomson museet. Värmen och trafiken är inget vi störs av, oftast har vi bott enkelt på stranden på en ö,i en bunge på stranden, gått barfota hela dagarna, snorklat och läst böcker i en hängmatta, sparkat boll, spelat spel, ja bara slappat. Bangkok känns som en härlig kontrast med folklivet, ljuden och dofterna. Men det här är vi, som även gillar New York, San Francisco, London, Singapore, Barcelona bl a.
 6. Oj på begäran av barnen? Här har det alltid varit tvärtom, de vill stanna längre och längre…Finns ju massor att uppleva i kontrast till "ö-livet".
 7. Finns absolut många fina lugna öar. Leta på fler forum som tripadvisor eller Travelfish, en Favvo.
 8. Nja inte en vår favorit direkt, men smaken är ju olika. Hade mycket hellre varit i Bangkok som är en klar favvo för oss.
 9. Svårt veta vad ni är ute efter. Vi åker 1 mån samma period och stannar totalt 6 nätter i Bangkok och resterande på Samui och Phangan. Öarna kommer vi antagligen inte göra mer än vi måste på, komma ner i varv, umgås, läsa böcker,slappa. Bangkok älskar vi och vill tipsa om "Bangkok by bike". Cykeltur med guide i lugnt tempo genom områden man annars inte skulle se. För alla åldrar, barn till pensionärer.
 10. Kombinera Samui med Phangan och eller Tao.
 11. Kika in på Travelfish t ex som har både forum och info sidor.
 12. Tur att vi tycker olika. Vi gillade inte alls KC Grand, för mycket charterstuk över det hela. Paxade stolar i ottan, fullt med ungar överallt, mycket svenskar. Vi gillar mer att bo i en bunge på stranden, hänga i en hängmatta, komma ner i varv, läsa böcker. När barnen var mindre så sparkade t ex boll med lokalbefolkningen eller lekte i vattnet.Våra barn älskar även att snorkla och på White sand beach finns inget att titta på under vattnet, men man kan ju åka på båtutflykter och få den biten. Vi brukar kombinera öar med Bangkok som barnen bara vill stanna längre på för varje år, i år 1 vecka. Våra favvo öar är Lipe, Samui, Phangan , Tao bl a.
 13. Vill ni umgås med svenskar, åk till Lanta. Tycker både Chang och Samui är fina, men väljer personligen Samui.
 14. Tackar! Alltid lika kul att läsa hur Era resor varit och alla tips.