Malvina

Medlem
 • Innehållsantal

  97
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Malvina

 1. Sista anhalten på resan ska bli Krabi för att dagen därpå flyga hem, efter en härlig 3 veckors resa. Någon som kan rekomendera ett bra boende för 2 personer nära flygplatsen, enda kriteriet är rent och trevligt, pengarna börjar nog tryta så här dax, så inget dyrt boende. Jag har aldrig flygit från Krabi flygplats (flera gånger i Krabi) så jag känner inte till tillgängligheten mellan Krabi och flygplatsen, så kom gärna med förslag!
 2. Landar i Krabi, och ska vidare till Koh Samui och slutligen då med båt, troligtvis med buss eller med bil. Någon som kan ge en detaljerad bild med företag som kör transport mellan de här två ställena, kommer jag över till Koh Samui utan att byta transport medel. Ser fram mot era förslag.
 3. Jag tror att vi köpte vår biljett på Bangkoks järnvägs station`s övre plan, men det var en stor miss, bussen stannade var 100`ade meter så det tog väldigt lång tid. Köp biljetten på plats så du kan se bussen, så att det går att avgöra om det är en sk. lokalbuss.
 4. Jag tycker att det är tråkigt att det inte är mer aktivitet här än så här: 13 mars till 2 juli, det är sorgligt. Blev det så när sidan gjordes om eller vad har hänt?
 5. Hejsan Som rubriken lyder, någon som har erfarenhet av detta, och hur man tar sig här imellan (kanske flera alternativ).
 6. Känns som det lutar åt det.
 7. Om man jämför tåg mellan Bangkok järnvägsstation till koh lipe och Singapore flygplats (järnvägsstation) till koh lipe, hur är restiden (timmar) med tåg dessa två orter?
 8. Jag håller med om detta, nu är det 3 år sedan vi var i väg sist men var nöjd med det upplägget på sidan som var då. Har kanske inte satt mig in i hur sidan är fullt ut nu, men tycker som Jimmieboy att det var bättre tidigare.
 9. Hejsan, finns det någon direktförbindelse med flyg mellan Koh Chang och Krabi, skulle vara nice att flyga ner.
 10. Jo så är det nog. Men människan är ju lat av naturen och i det här fallet så vill vi ju åka från A till B och inte A till C och sedan till B
 11. Jag har varit inne och sett att det inte går direkt med Bangkok Air, är det bara dom som trafikerar Trat flygplats? Känns lite bökigt att göra ett mellanstopp.
 12. Rasamus, Nu var det ett par år sedan vi var på Koh Lipe , vet inte om det ändrat sig något men kommer bara ihåg en angöringsplats, och då fick vi minsann släpa våra väskor själva.
 13. Det handlar inte om 10kr utan när man varit på resande fot sedan Svedala att då behöva ytterligare en gång behöva forsla resväskor mellan båtar 50m utanför stranden när man tror att man är framme och bara längtar att slänga av sig skiten och känna smaken av en öl.
 14. Var 3-4 år sedan vi var på Koh Lipe, är det fortfarande så att strax utanför stranden måste man byta båt för att komma iland. Kommer inte ihåg men har för mig att det kostade 50-100 baht för att komma iland.
 15. Hade tänkt åka till Koh Tao o Koh Samui veckorna efter jul, men efter att läst på lite här på forumet, så kanske det inte är tillräckligt varmt och skönt under den tiden. Koh Chang, Chang Mae, Koh Lanta, Koh Samui och Koh Phangan är ställen som vi har varit på tidigare en eller flera gånger, så några andra sk. paradis ställen skulle vara fint att få lite tips om. Enkla eller bättre boende och god mat med en eller annan utflykt skulle sitta fint och det gör inget om vattnet är klart också, inget hålligång halva nätterna eftersöks. Jag läste här på forumet att det var någon som varit här 17 gånger så det måste finnas gott om ställen kvar att utforska, så lite tips tack.
 16. Just därför kan det vara en chansning.
 17. Eluf, om man lyssnar av här på forumet om Koh Tao och Koh Samui under den här tiden som vi vill åka så är det inte så varmt och relativt höga vågor, det är vad de vice säger här på forumet, rätta mig gärna om det är fel för det är hit resan skulle gå.
 18. Jo det var meningen att dett skulle bli Koh Tao och Koh Samui, men eftersom vi försöker att utnyttja de röda dagarna som vi har här hemma, så var det meningen att det blir efter jul. Och den här tiden så är det tydligen en chansning med tanke på vädret att åka hit under den här tiden.
 19. Tänkte inte så långt, det var ett tag sedan vi var där (-04 tsunamin)
 20. Ok tack, är det någon som åkt taxi från hamnen till WSB till södra delen.
 21. Kommer in och kapar tråden lite, hur mycket är rimligt att betala från hamnen där de mesta båtarna kommer in ifrån fastlandet till WSB södra änden. Kan vara kul att veta när vi står där den 27/12 .
 22. Hur är det med prisnivån för övrigt tex maten på blå elefanten?
 23. Ser rätt så exklusivt ut, vad är prisnivån, tacksam för svar.
 24. Vi åker nu ner till Thailand den 26 december 2012 och det är vår 4 resa och vi har lite ågren vart vi ska åka, vi kommer att ligga still i 2 veckor (kanske max 2 stopp) och ca 2,5 veckor stannar vi, har varit på Kho Chang, Kho Samui, Shiang Mia, Kho Lipe, Kho Lanta, Phi Phi Island (innan tsunamin)och en hel del andra små öar dess i mellan och vill till ett nytt ställe med inte allt för mycket folk och fina stränder och skapliga resturanger på kvällarna. Jag har läst på forumet att Krabi ska ligga i ett dyrare läge, Phuket vill jag inte till, ser gärna att få träffa på folk ifrån andra länder har haft väldigt roligt då., Vi har passerat 60 års åldern men tycker att resorna är rätt kul. Jo jag vet att jag har en del krav men det vore kul att hitta nya ställen som är intressanta och roliga, så kom gärna med en hel del tips vi kommer att ta åt oss alla. Ha det so gött
 25. Ang. svaret om Hua Hin så kollade jag på 4 st hotell och varav 3 st så fanns det inga rum eller bungalow, det kan väl inte vara så att det redan är mer eller mindre fullt, eller vad tror ni som vet??