Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

fragvis

Medlem
  • Innehållsantal

    44
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om fragvis

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Kanon, tack för info! Noi låter ju riktigt bra! Något hotelltips också kanske?
  2. Tack för svar! Då låter det som att Noi är bättre för oss tror jag. Någon uppskattning kring hur många restauranger det rör sig om där? Åker man på att käka på samma varannan kväll om man bor 10 nätter?
  3. Kanon, då är vi på rätt spår! Thong Nai Pan kollade jag in nu, verkar ju riktigt trevligt! Var är bäst att bo, Noi eller Yai?
  4. Låter lovande, vi har bokat in oss på just Haad Salad (Salad Beach Resort) i 10 dagar och har höga förväntningar.
  5. Vi åker till Thailand i fyra veckor i januari och kommer spendera omkring tre av dem på östkusten. Har försökt komma fram till vilken strand på Samui som kan passa oss, men är nu nästan inne på att det vi söker inte finns där. Gillar sedan tidigare ställen som Railay, Koh Lipe, Koh Mook, Koh Hai och Klong Nin på Lanta, det vill säga ställen utan massa trafik och större kommers men med mysiga restauranger och barer på stranden. Shopping är vi ointresserade av. Har tittat på Mae Nam, Bo Phut och Choeng Mon, men fastnar inte riktigt för någon av dem. Mae Nam verkar ju ha en starkt trafikerad väg där de flesta restaurangerna ligger (?), om Bo Phut läser jag att stranden inte är särskilt bra. Choeng Mon kanske är hetaste tipset, men tycker inte det ser fantastiskt ut när jag kollar exempelvis Youtube. Vill gärna hitta ett ställe där tillvaron helt spenderas kring stranden, utan att behöva gå upp till ngn huvudgata med massor av trafik etc. Railay och Lipe har ju sina walking streets, och den nivån känns helt ok, men där är ju heller inga bilar. Nu är vi därför inne på att skippa Samui helt och enbart satsa på Koh Phangan som verkar mysigare och mer vad vi söker. Kollar på att dela upp vistelsen på 10 nätter vardera på Haad Salad/Haad Yao. Vi vill sola, bada och äta god thaimat, vi reser med vår 9 månader gamla son och det viktigaste är att vi bor bra på en fin strand. Det är viktigare än att se en massa olika platser den här gången, även om vi som sagt gärna byter strand efter ett tag. Vad säger ni som är proffs på Samui? Går vi miste om något om vi skippar det? Vill ha allt bokat i förväg för att slippa strula på plats, så därför vill vi "välja rätt" innan vi åker, inte åka ner och kolla vad som passar oss. Bonusfråga: Vill egentligen gärna till Koh Tao också, men får för mig att resan dit från Samui/Phangan kan vara rätt jobbig? Har speedboatfärden från Lanta till Lipe i färskt minne och en sådan helvetesresa (även om det gick bra) vill jag absolut inte vara med om med sonen, fruktade för livet där ett par gånger ... Vet ju att det går färjor till Tao och inte bara speedboats, men har hört att de också kan vara rätt jobbiga, stämmer det?
  6. fragvis

    Boende Maenam Beach?

    Tack för input! Jag kollade också Google Maps och fick inte ihop det där med trafiken, men då handlar det förmodligen om att den stör om man ska upp i "stan" och gå runt. Att det inte är långgrunt gör inget då sonen ändå (troligtvis) inte kan gå när vi åker. Men känner mig inte så lockad av Florist efter din beskrivning M_Olsson, får nog leta vidare. Mippson, det där såg ju riktigtt trivsamt ut däremot, ska absolut kolla upp!
  7. fragvis

    Boende Maenam Beach?

    Som rubriken lyder, skulle gärna vilja ha lite tips på boende på Maenam Beach på Samui i januari/februari. Åker med sambo och 9-månaders bebis, vi söker lugn och ro men gärna mysiga restauranger längs stranden. Kikar lite på The Florist som många rekommenderar här i forumet och lite varstans, men blev avskräckt av en tråd om att det skulle vara mycket trafik kring det hotellet? Eller gäller det hela Maenam? Vill absolut inte bo längs med eller för nära någon stor väg (gärna slippa trafik helt). Har även tittat på Hacienda Beach och The Hammock, men hittar inget på forumet om dessa, någon som känner till något av dem och kan säga bu eller bä? Andra tips på hotell? Vi stannar ca 10 nätter och det vore trevligt att slippa lägga så mkt mer än 8-10K för dessa nätter (gärna mindre såklart). Vagn/sulky, går det att köra på Maenam (i sanden), eller är det bärsele som gäller om man vill förflytta sig lite längre sträckor med bebis?
  8. fragvis

    Har du koll på Khao Lak?

    Nu bär det snart av till Thailand igen (jan/feb 2015), och den här gången är jag ute efter era bästa tips om Khao Lak! Åker tillsammans med sambo och son som är 9 månader gammal, och det blir därför en stillsammare resa än tidigare år, då vi mest ägnat oss åt öhoppning i Krabi- Trang- och Lipe-regionerna. Denna gång planerar vi att stanna ett par veckor i Khao Lak kombinerat med några nätters boende på Phuket i anslutning till bägge flygresorna för att minimera restiden för vår yngsta familjemedlem. (Vi köper charterstolar för att slippa mellanlandning, så att variera avrese- och ankomstflygplatserna är dessvärre inte möjligt.) Till frågan. Vilken strand i Khao Lak ska vi välja om vi söker lugn och ro men ändå närhet till flera mysiga strandrestauranger och barer där man kan ta en öl i solnedgången? Har dålig koll på Khao Lak överlag, finns det ett "centrum", eller finns det flera? Är det i så fall något av dem som är lugnare och mer avslappnat än de andra, utan att vara dött? Gillar sedan tidigare ställen som Railay, Lipe, och Klong Nin på Lanta, finns det liknande ställe/stämning någonstans i Khao Lak? Gillar däremot inte Patong, Karon, Kata, Ao Nang etc., för att ge en hint om vad vi inte söker. Tar också gärna emot hotelltips på den strand du rekommenderar, gärna bungalows med bra standard på stranden!
  9. fragvis

    Tips på rolig mellanlandning?

    Tack för svaren!
  10. fragvis

    Tips på rolig mellanlandning?

    Äntligen är det dags att börja planera vinterns Thailandsresa, den här gången även med sonen som då kommer vara 9 månader. Funderar nu lite på själva flygresan. Å ena sidan lockar det att köpa charterstolar direkt till Phuket för att snabbt komma till södra Thailand, men å andra sidan kanske resan blir roligare och smidigare med ett stopp på vägen, både för jetlag och för att slippa så lång resa i ett svep med en niomånaders. Dessutom är det ju en chans att se ytterligare ett land på vägen. Vi räknar med att vara borta ca 6 veckor, så det gör inget om resan tar ett par dagar extra. Vill därför gärna ha tips på roliga/intressanta stopp på väg till BKK och gärna erfarenheter kring dessa platser och t/r flygplatserna, boende m.m. Tänker t ex: Istanbul med Turkish Doha med Quatar Dubai med Emirates Osv
  11. fragvis

    Samui, Phangan och Tao?

    Efter ett gäng resor på västkusten runt Krabi och lite kring Phuket har det nu blivit dags att överväga en tripp till östra Thailand, d v s Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao inför sommaren. Vet att vädret diskuteras flitigt i många trådar, och självklart finns inga garantier, men visst ska dessa öar vara relativt solsäkra under den svenska sommaren (augusti i detta fall)? Öarna är helt oskrivna blad för mig, vilket känns jätteroligt! Jag tar gärna emot tips på mysiga ställen att bo på, så här tidigt i processen letar vi framförallt stränder/orter att satsa på, men även hotelltips är givetvis välkomna. Vill ha bra och badbara stränder med flera restauranger att välja på, men söker absolut ingen "stad-känsla" liknande Ao Nang eller många av stränderna på Phuket. Shopping är mer eller mindre ointressant. Som referensram kan jag nämna att favoritställen från tidigare resor är Railay Beach, Koh Mook, Klong Nin på Lanta osv. Vi har bara två veckor på oss, så att hinna med alla tre öarna kanske kan tyckas hetsigt, å andra sidan besökte vi fyra olika ställen runt Krabi under vår förra tvåveckorsresa, så ingenting är omöjligt! Vi är rätt rastlösa av oss och tycker det räcker med ca 4 nätter på varje ställe. Vore kul att höra tips, och gärna lite jämförelser mellan öst-/ och västkusten, vilket ni gillar bäst och varför.
  12. fragvis

    Koh Hong?

    Ok, bra tips! Tackar!
  13. fragvis

    Koh Hong?

    Nu handlar det om timmar innan det bär av till Thailand, helt fantastiskt! Vi inleder med några nätter på Railay, och jag funderar nu på om det är värt att göra en utflykt till Koh Hong? Har varit på Poda tidigare och tyckte det var lite överskattat, sjukt mkt folk och motorbåtar och rätt skräpigt. Folk & båtar är det ju på Phranang också, men jag gillar ändå den stranden bättre. Är Hong likställt med Poda, eller rekommenderar ni ett besök där? Går det att ta sig direkt från Railay eller måste man till Ao Nang och byta longtail?
  14. fragvis

    Relax bay på Koh Lanta

    Det fanns faktiskt en reggaebar även på "min" tid, den hette Independence och låg en bit bort på stranden. Då var det inget vidare hålligång där som störde, men det kan ju alltid ändras från säsong till säsong. Har det dessutom dykt upp fler kan det ju bli mer stimmigt också. Spökhuset goes ganja är nog inte den granne jag skulle välja heller! Jag återvänder snart till Lanta, och den här gången har vi bestämt oss för Klong Nin. Ska bli spännande att se om det kan vara nåt bra!
×