gr0ttan

Medlem
 • Innehållsantal

  1 514
 • Gick med

 • Besökte senast

1 följare

Om gr0ttan

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1980-07-18

Profilinformation

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg
 1. Jag får väl ligga på lite när flygbiljetterna är beställda så man har ett datum. Både Dewa och Gajapuri verkar som du säger inte riktigt för barn och ligger väl aningen över vad vi har lust att betala. Är mer ute efter den mer avslappnade känslan där val av kläder kanske inte kommer i första hand.
 2. Tror nog vi kommer hålla oss på land med lill-tjejen. Känns säkrast så Har bott på wsb innan och förutom ett par vettiga restauranger och bra strand så är det som du säger rätt omysigt överlag. Gillar Siam Beach på Lonley annars. Bhumiyama är väl också ett säkert kort men det är dyrt. Coconut Beach på Klong Prao var också bra men från att ha kostat 2500 baht/natten för deras superior bungalow för 7 år sen så kostar dom nu 4500 baht. Saftig höjning måste jag säga.
 3. Tack! Har du andra tips förutom KB?
 4. Det verkar ju dock som att det inte spelar någon roll vilket datum jag än petar in, det står "no room avalible" oavsett. I vilken typ av boende har du själv haft där? Inga andra tips på liknande resorts?
 5. Sitter och kikar lite på resa till nästa vinter. Åker troligtvis i början av januari 2018. Har varit på KC två ggr tidigare dock utan barn i bilden. Nu kommer vi åka med en 2,5 åring vilket kanske kräver en lite mer noggrann planering av boende osv. Finns där några säkra kort när det kommer till boende med yngre barn? WSB går bort. Kai Bae har vi aldrig testat men är helt klart intressant. KB Resort har ju alltid blivit hyllat här, men vad är problemet med deras egna sida? Det finns ju inget ledigt vilket datum jag än väljer öht? Mail verkar dom inte heller svara på. Ska man verkligen behöva ringa? Även tips på större bra bungalows för 4-5 personer mottags då kanske föräldrar och syskon följer med och dela boende funkar om det finns separata rum. tack på förhand!
 6. Beroende lite på vilken typ av människa man är så bör man fundera över just Koh Maak. Tyckte personligen ön var trist och inte speciellt fin. Visst om man är i 20-års åldern och gillar att festa med troll-holk så kan nog Monkey Island vara kul men inte annars. Koh Kood är betydligt finare.
 7. Förvånansvärt bra pizza på oodie's! Brukar äta på Nong Bua Seafood på WSB också, mycket att välja på, rörigt, stojigt och på nått sätt charmigt trots plaststolar och enkla bord. Lunch intages lämpligen på den lilla restaurangen längst norrut på WSB, förbi Rock Sand och WSB Resort, längst bort där stranden tar slut vid några klippor. Då får man dessutom se den bästa delen av WSB. Vi åt på Nong Bua en gång under på vår resa men ingen av oss tyckte det var gott allt smakade unket och dåligt 4 olika rätter och ingen tyckte åt upp mer än hälften. Märkligt, har ätit där tiotals gånger och hittills varit mycket nöjd med maten. Antingen är smaken väldigt olika eller så hade ni väldig otur. Skall prova igen om...10 dagar och återkommer med en personligt färgad recension. Kollar man på TripAdvisor så tycker de flesta att maten är bra eller mycket bra men samtidigt några som tycker att den är urusel. Kan hålla med om att uppläggning t.ex. inte håller stjärnkrogsstandard men WTF. Tyckte också Nong Bua var suveränt, grymt pris, grymt käk.
 8. Jag och min fru och dotter planerar åxå att vara på Koh Chang i april och nu följer jag tråden för att se om någon har någon nyttig väder info. Vi börjar dock vår resa på Phuket Kamala för att sedan ev. ta oss över till andra sidan Vädret förra året var helt okej ett par dagar regn och resten molnigt och mestadels soligt. Oavsett om det var regn eller sol så var det varmt oftast över 33 uppemot 38 som varmast. Vi var på ön runt påskas förra året. Galet varmt, alldeles för varmt i mitt tycke.
 9. Föredrar Lonley Beach alla dagar i veckan. Mer gemytligt, mindre, mysigare, närmare till Bang Bao och skönare stämning helt enkelt. Utbudet på restauranger är mindre men enligt mig fullt tillräckligt då man oftast hamnar på samma ställe ändå på kvällarna. Magic Garden är oerhört trevligt. Sen har du ganska nära även till Kai Bae där du har ännu mer restauranger och butiker. Stranden är riktigt bra enligt mig. WSB har du betydligt större utbud på restauranger och butiker (vilka säljer samma skit som överallt). Stranden är lång och fin. Finns en riktigt trevlig restaurang som heter Nong Bua om jag inte missminner mig, smockfullt varje kväll, rekommenderas varmt! Båda ställena har sina fördelar men jag föredrar isåfall att åka in nån kväll till wsb och kanske äta och bara gå runt lite och kika.
 10. Det finns inget centrum så vitt jag vet. Resorts har ofta sin egna strand. Det finns en fiskeby som jag aldrig besökte dock.
 11. Om du tror det ska finnas taxi och service liknande den på Koh Chang kommer du bli besviken. Jag trivdes på The Beach Natural men där fanns inte ens el dygnet runt när vi var där och restaurangen stängde inte allt för sent. Kood handlar till 100% avslappning enligt min upplevelse där. Jag tror inte ön passar ALLA.
 12. Koh Kood = bra Koh Maak = skit om du inte gillar att röka braj
 13. Ok, wierd...men det har säkert med massa saker att göra. Vi funderade nämligen på att bo nån natt lr två på KB Resort men när jag gick rakt ner mot havet med restaurangen på höger sida så såg det inte direkt ut som på din bild.
 14. Uh april, då kommer det vara varmt var själv på Koh Chang nu vid påsk och det var brutalt. Anyway, jag tycker att Lonley Beach är klart bästa platsen på Koh Chang av ett par anledningar. Nu har jag inte varit inne i varenda resort/hotell på ön men i regel så får man klart mer för pengarna nere på LB än t.ex WSB. Vet att många gillar KB Resort på Kai Bae men jag var där nere vid påsk och om man inte behöver någon strand så visst...för det fanns ingen vid den årstiden. En annan bra sak med Lonley Beach är närheten till både fiskebyn där det finns en oerhört trevlig strand för övrigt och närheten till Kai Bae om man vill ha lite annat utbud. Jag har bott på Warapura vilket är riktigt fint, tyvärr så ligger det inte på stranden och man får åka moppe ett par min eller gå i kanske 10 min till stranden. Detta ligger i själva byn. Nu sist bodde vi och stortrivdes på Siam Beach Resort, ligger på stranden (den delen av stranden som är bäst vid den årstiden). Sanden flyttar sig visst under vissa årstider och södra delen av stranden blir helt avskalad och stenig. Finns flera typer av boende där vilket passar de flesta tror jag.
 15. Kan säkert vara en idé att även boka på Koh Chang om ni hittat nåt ni gillar. Om man kan tänka sig hyra moppe så rekommenderar jag verkligen att ta några nätter på Lonley Beach, själva byn ligger en liten bit från stranden som kan vara trist att gå. Sen finns det en riktigt bra strand nere vid fiskebyn Bang Bao som också är smidig att åka till om man har moppe. http://www.siambeachresort.in.th/ är ett trevligt ställe mitt en fin del av stranden. Bodde där drygt en vecka nu vid påsk. Trivs ljusår bättre där nere än uppe på WSB.