Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

longtail

Medlem
  • Innehållsantal

    51
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om longtail

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. longtail

    Vad lockar i Thailand för dig?

    Sol, stränder, snorkling och att få sitta på en strandrestaurang med sand mellan tårna.
  2. longtail

    Vart är ni på väg?

    Ja, det är öppet i mars men lågsäsong som jag fattat det..... Återkommer med info när vi kommit hem igen :-)
  3. longtail

    Vart är ni på väg?

    13/2 åker vi (2 vuxna en 5 åring och en snart 2 åring) till Nai Yang 2 nätter Koh Kor Khao 5 nätter Khao Lak 5 nätter Koh Lanta 4 nätter Koh Lipe 4 nätter sedan vidare till Malaysia och Penang 3 nätter Perhenthian 5 nätter Redang 5 nätter för att avsluta med en natt i KL innan det bär av hemåt igen...
  4. longtail

    Tandläkare Khao Lak

    Det ska jag göra. Tack för tipset!
  5. longtail

    Nai yang

    Bodde på Nai Yang Beach Resort 3 nätter förra vintern och kommer bo där några nätter kommande resa oxå, så jag tycker det är ett bra hotell. Vi bodde i ett rum mot en av poolerna och det var rymligt och fräscht. Bra läge nära stranden (tvärs över gatan), restauranger och en supermarket precis intill. Ett extra plus till hotellet för ärlighet då vi lyckades glömma våra svenska pengar på rummet vid avresan och personalen kom springande efter oss.
  6. Räkor eller kyckling med vitlök och peppar är en av mina favoriter.
  7. Åker till Khao Lak om någon vecka och har funderingar på att besöka tandläkare för undersökning, borttag av tandsten och kanske tandblekning. Är det någon som kan rekommendera en tandläkare i Khao Lak? Är också nyfiken på ungefär vad man kan vänta sig att priset är för ovanstående?
  8. Bodde några nätter på Nai Yang Beach Resort förra året och hela familjen tyckte det var bra.
  9. longtail

    Equatorial Hotel - Ho Chi Minh?

    Hej, Bodde på Equatorial för några år sedan (tror det var januari 2004) och tyckte det var väldigt bra. Rummen var fina, poolen bra och personalen trevlig och hjälpsam. Läget var också centralt och bra. Det var ju några år sedan men jag skulle boka där igen om jag var på väg till Ho Chi Minh.
  10. longtail

    Khao Lak

    Bodde på Cousin Resort (Bang Niang) december förra året och tyckte det var jättebra. Ligger ganska nära stranden, bra bungalows och en liten pool. Vi bokade via deras hemsida www.cousinresort.com
  11. longtail

    Patong eller Kata?

    Helt klart Kata. På senaste resan med en 4-åring och en 8 månaders bodde vi några nätter på BangTao och passade då på att hälsa på några bekanta som bodde på Patong. Helt hopplöst att ta sig fram med barnvagn i den trängseln och samtidigt ha koll på 4 åringen, mer än 1 kväll och jag hade blivit tokig.
  12. longtail

    Någon som har någon erfarenhet av Frist Stop?

    Vi valde fritidsresors first stop alternativ för några år sedan när vi skulle vidare till Koh Lanta, tror det var dec 2008. Då hamnade vi i Phuket town och om jag minns rätt var det Phuket Merlin Hotel. Transfer ingick inte (gick säkert att köpa till) men det är ju inga större problem att fixa taxi på plats heller. Tyckte hotellet hade bra standard och fräscha rum, tror att frukost ingick.
  13. Vi bodde på the Kib (Koh Kor Khao) 6 nätter i december, åkte dit efter Khao Lak och bodde då på the Kib. Enligt min åsikt ett riktigt bra ställe med rymliga fina bungalows (vi hade en garden bungalow), bra uteplats stort badrum med badkar och dusch inomhus och även en dusch utomhus. Även de bungalows som hade poolaccess såg jättefina ut. Ganska mycket svenska barnfamiljer på hotellet då Apollo har denna i sitt program men för oss var det bra då 4-åringen hade lek-kompisar hela tiden Stranden utanför hotellet är fin och lång. Det finns några små mysiga restauranger på stranden och inne vid piren (ej gångavstånd) finns några till. Koh Kor Khao är lungt, inget party, ingen shopping.
  14. longtail

    koh lanta eller phuket kata beach

    Personligen föredrar jag Koh Lanta framför Kata beach. Tycker att Lanta är mysigare, fler hotell av bungalowtyp, små restauranger och barer i sanden på stranden, begränsat med strandförsäljare. Både Klong Dao beach och Long beach, stränderna efter varandra nedanför Saladan har en hel del matställen att välja på och här är det också mest folk. Ju längre söderut du kommer desto mindre folk. Utbudet av utflykter är bra från både Lanta och Kata beach. När det gäller shopping så är Kata bättre.
×