skruttan

Medlem
 • Innehållsantal

  1 131
 • Gick med

 • Besökte senast

Om skruttan

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Se till att inte vara beroende av bara ett bankkort. Vi har alltid ett Visa och ett Mastercard. För många år sedan så hittade vi ingen ATM i Bang Saphan som tog Mastercard utan vi fick åka tillbaka till hotellet Ban Krut och hämta vårt Visa. Dessutom så kan ju något bli avmagnetiserat och stulet. Spärra också korten för internetköp och för köp i utlandet när ni inte använder korten. (Fast det gäller att gå in på nätet och låsa upp det innan man tar ut pengar eller handlar. (Det glömde vi en gång och det tog en stund innan vi kom ihåg att vi hade låst det!!!) Ha inte för mycket pengar på kortet, utan ha ett sparkonto att kunna gå in på nätet och överföra pengar från innan ni går och tar ut i automaten. Och så spärra det sen genast efteråt om ni inte direkt ska använda det till att betala med. Ha också kopior på passen med er. Mygg ja, Usch. Ha inte fönster och dörrar öppna. Tyvärr så har ju ofta städpersonalen det när de städar. Brukar spraya rummet efteråt, stänga och genast gå därifrån några timmar.
 2. Och som vanligt så instämmer jag i Ban Krut!
 3. Hm, svenskt kaffe? Alltså kaffe americano som motsvarar vanligt kaffe finns ju på flesta ställena. I Katas mataffärer kanske det finns att köpa, där fanns i allafall Ahlgrens bilar och djungelvrål , haha😄 Mig veterligt så finns inget svenskt kaffe ens i Sverige! ! !
 4. Bra! Hoppas nästa steg leder till att stänga stället, det är inga djurvänner som önskar djur detta livet! Bojkotta!
 5. Har fått info från Koh Lanta, att där finns inga solstolar på stranden, men att det tydligen inte funnits där tidigare heller. Men hon bor nära stranden så det är bara att ta sig ett dopp efter jobbet. Bor man inte i tätorterna så ligger ju hotellen ofta vid stranden så Freddebois råd att boka hotell intill stranden är nog det som återstår för barnfamiljer och för många av oss pensionärer. Om det stämmer vad som sades i P4Värden igår, så får man ju inte ta med sig egna solstolar heller, men man får ta med sig parasoll som inte får säljas i anslutning till stränderna!!!!!!!! Kanske blir parasoller hårdvaluta på marknaderna! Eller starka solskyddsmedel!
 6. P4 Världen idag handlade om vad som händer i Thailand där militären haft makten i snart ett år. Vi ska prata om de stränga undantagslagarna i landet nu. Och vad som händer med den avsatte premiärministerns mest geniala och underliga idé - att låta robotar ta fram den perfekta thaimaten. Och så om hur det är att vara halvthailändare med en västerländsk förälder. De höjs till skyarna som fotomodeller men ses också ner på, som barn till prostituerade. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4734
 7. Kanske har de infört onsdagen som städdag på stranden. Så har det alltid varit i Cha Am. Då plockas alla stolar bort från stranden och tvättas. Stranden rensas efter alla rökare och snusare. Dessutom ser man då några som går med metalldetektorer. Konstigt att de valt just onsdagen, lika som i den närliggande orten Cha Am. Många av de soldyrkande turisterna i Cha Am åkte just till Hua Hin på onsdagarna p.g.a. detta!
 8. Den 7 dec börjar vår semestermånad. Igår började jag prova kläder för att se om de krympt i garderoben! Började skriva lista igår och idag ska jag nog ta fram väskor! Veckorna går ju fortare nu för tiden! I år har jag bestämt mig för att maken baske mig ska få packa sitt själv!!! Hmm, får se om mina nerver klarar av att vänta ut honom för jag är säker på att jag behöver komplettera en hel del åt honom!
 9. Kom på lite mer uppgifter till Mr C i Cha Am Bildgalleri: http://www.pbase.com/win13/cha_am Phuk Tien (Buktien) strax norr om Cha Am kan kanske vara intressant att åka till och titta på de fantastiska groteska statyerna i vattnet och på land också. Som badstrand är det inte direkt den rätta platsen, men en del att se. Kolla i bildgalleriet också samt i föjande länk. http://www.gt-rider.com/thailand-motorcycle-forum/showthread.php/38223-Puek-tian-cha-am-huge-statues-in-the-sea-as-the-legend-says Thakiab eller apberget i södra Hua Hin är populärt. Det är belägrat av massor av närgångna apor, ibland t o m aggressiva. Vill du upp och se på templet och utsikten så hoppas jag du är frisk och inte har hjärtproblem. Det är kämpigt att ta sig upp och att också hela tiden få värja sig mot aporna. Bär du på en påse så har du tur om inte en apa sliter till sig den. Vi träffade på en man som blev av med sina glasögon som en apa slet till sig och sprang iväg med! Market Village är ett köpcentrum i södra Hua Hin. Förutom många affärer så finns också flera bra restauranger och caféer. Har hänt att vi åkt dit bara för att ta paus och fly värmen till svalkan därinne och sen ätit anka på MK eller buffé på Sizzler eller något annat av flera val. http://huahin.thaivisa.com/restaurants-cafe%C2%B4s-in-market-village-shopping-in-hua-hin/#.VGX4WT90xjo
 10. Vad det är för sorts "församling" man tillhör verkar vara en "öm tå"! Förutom de som är fanatiskt frälsta på Pattaya (och kanske är hemmablinda), är de som bara varit där några gånger, eller de som fått nog och upptäckt andra ställen och slutat åka dit; är det folk som inte går att lita på eller är deras upplevelser och åsikter mindre värda? Kram på er alla som är så galna och inte tycker lika som jag!
 11. Hej Mr C, Här får du lite mer om Cha Am: Onsdagsmarknaden vid järnvägsstationen. En mycket stor thailändsk marknad. Ändå är det där som också faranger träffas över en öl vid barerna till vänster strax efter man kommit in efter rondellen. Man köper mat vid några stånd och sätter sig där och köper en öl eller cola och äter och umgås. Rangyen liten familjedriven trädgårdsrestaurang vid soi busstation Leelawadee; vid Methavalai hotel. På fred o lör en fantastiskt fräsch buffé (säger jag som normalt avråder från bufféer) med massor av skaldjur, sallader och sen om du orkar, massor av kallskuret och grillat direkt vid grillen av en kock. Efter det kan man försöka trycka i sig av allt som finns vid frukt, efterrätts- och tårtbordet. Värt att kosta på sig en gång när man är i Cha Am. Fiskebyn har många bra fisk- och skaldjursrestauranger. Vår favorit; sväng ner till höger precis innan fiskbassängerna invid havet. Utmärkt att inta en lunch med utsikt ut över havet. Utöver alla matvagnar så finns många små bra Thailändska restauranger utefter hela Ruamchit road och de flesta är riktigt bra. Nayang Bat cave Mäktig syn att vid skymningen se hur miljontals fladdermöss flög ut ur grottorna. Cicada Market i södra Hua Hin strax före Thakiab (apberget). En jättefin marknad med kvalitetsgrejer och med mycket hantverk och konst och en stor scen med uppträdanden och musik och en avdelning med massor av bra mat att välja på. Man köper kuponger och handlar lite här och var och sitter ner bland borden. Kuponger som blir över löses in. En favoritmarknad som för oss och är ett måste! Googla så ser ni bla. många bilder därifrån. Nattmarknaden i Hua Hin strax intill Clock Tower. Stor marknad varje kväll, också med restauranger.
 12. Baankrut
 13. Om det inte är flinka ficktjuvar, så har man ju hört att de snabbt sliter till sig en obevakad väska och springer. Tar de vår, så får de med sig stolen! Vi har alltid med ett spännband som vi binder fast väskan med. Då hinner inte tjuven troligen inte göra sig besväret att krångla ur knutar etc. Men inte har vi värdeföremål och pass med oss till stranden!
 14. Så klart det också finns många bra hotell med många bra pooler så man slipper gå ner till stranden eller ens utanför hotellområdet och att man kan söka sig till områden utanför centrum, men hur kul är det, att på semestern behöva söka sig utanför citykärnan. Många vill nog inte behöva söka sig utanför centrum för att slippa konfronteras med råsupande och prostitution och för att få uppleva en thaiändsk stad. Är Pattayas citykärna representativ för en thaiändsk stad? Har man inte sett det så kan man googla på Pattaya och det första man får upp är en bildkavalkad, kolla där! Wikipedia säger: Pattaya är en stad i Thailand som ligger två timmars bilfärd sydsydost från Bangkok vid Siamviken. Ortens näringsliv kretsar kring turismen. Staden hade 98414 registrerade invånare 2004. I den siffran ingår inte det stora antal thailändare som arbetar i Pattaya och står kvar som registrerade på sina hemorter. Många långtidsboende utlänningar ingår inte heller i detta befolkningstal. "Upptäckt" under Vietnamkriget av amerikanska soldater på permission växte den tidigare fiskebyn kraftigt och blev en medelstor stad som levde av utlänningarnas pengar. På grund av kraftig prostitution försvann Pattaya som resmål från de svenska charterbolagen i början av 1990-talet. Samtidigt som de svenska turisterna försvann kom de ryska nyrika turisterna och dessa utgör en stor majoritet av turisterna. Och härmed kan vi väl lämna tillbaka tråden till Mr C’s Cha Am.
 15. Visst. Pattis och omnejd är ju tryggt, och framförallt väldigt fräscht! Eller hur! Ett riktigt bra ställe att semestra i för dom flesta, och speciellt för barnfamiljer. Skojar. Pattis är nog Thailands sämsta ansikte ut mot omvärlden. Vanliga Thai skäms över "industrin" i Pattaya Förmodligen har du bara varit här och gjort allt det som du kallar dåligt och bara besökt de ställen "som vanliga thai" skäms över. Pattaya är Thailands största turistmål(BKK undanräknat) och det finns hur många turister som helst som gör annat än det du har gjort här. På helgerna och på helgdagar så invaderas Pattaya/Jomtien och alla dess stränder av "ovanliga thai" som tar ett break från vardagen. Ps. Var skall man semestra då, där det är så tryggt och fräscht? Menar du att det är ett stort missförstånd vad Patthaya är känt för? Är det sånt man aktivt måste söka för att finna där? Vad är Pattaya känt för? Vad är det som lockar miljontals med besökare? Jo, allting finns här, det är bara att välja vad man vill göra. Ha ha, den var riktigt bra. Du är ju riktigt komisk! Ha ha, visst är det sant! I Pattaya finns en hel del som många faranger väljer!