Ojva

Medlem
 • Innehållsantal

  42
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Ojva

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Vi(familj med två barn 8 & 11år) funderar på att ta en tre veckors till Phuket och då hålla oss till Nai Harn för boende.Naturligtvis kommer vi någon dag/kväll att åka till Kata, Karon, Patong men övrig tid...hur är det med restauranger mm på kvällstid? Kikat på att bo på Sunsuri Phuket Hotel och om jag förstår det rätt så finns det dels en del restauranger i anslutning till stranden och dels åt andra hållet i själva byn? Några frågor kring det:Restaurangerna vid stranden, är de öppna på kvällarna? Finns det lyse längs vägen, både ner mot stranden och in till byn? Vad finns det för lättillgängliga utflykter som utgår från närområdet, tex båt från Rawai? Jag gissar att ganska närbelägna öar som Coral Island, Bon Island, Racha Island går att nå från Rawai? Om man eventuellt vill åka längre bort tex Koh Yao Islands eller Phi Phi, utgår båtarna från andra ställen då? Finns det något annat i området som man inte bör missa? Har förstått att Ya Nui beach är värd att besöka och Promthep Cape, något mer? Vad tror ni, får man lappsjuka om man stannar där tre veckor? Tacksam för hjälp
 2. Det finns tre stycken runt Hua Hin(ett av dem i Cha Am), nyöppnade Vana Nava i Hua Hin, var riktigt trevligt, Black Mountain Waterpark, helt ok och rätt få besökare(klart bäst vågmaskin) och i Cha Am Santorini Waterpark, även den helt ok. Har varit på alla tre och skulle nog välja Vana Nava eller Black Montain, fast är man i Hua Hin kan man ju ta alla tre om man vill
 3. Kan flygbolaget/incehckningen neka mig påstigning om jag har en ToR då vistelsen är 32dagar i Thailand istället för 30dagar? Om ja så känns det väldigt vanskligt att chansa på det...
 4. Jaså? Det trodde jag var mitt problem men så är det alltså inte, utan flygbolaget ansvarar för det alltså? Trodde det skulle räcka med att slanta vid avresa alternativt besöka och slanta på immigration. Fast kommer man inte ens ner så är ju den möjligheten borta
 5. Ligger precis i pipelinen för att boka en biljett på 32 dagar ToR, dvs 2 dagars overstay med Etihad(air Berlin som underleverantör tror jag) från Arlanda via Tegel och Abu Dahbi. Nu läste jag någonstans att vi skulle kunna bli nekade redan vid incheckningen om flygbolaget/incheckningen upptäcker att vi har 2 dagars overstay. Stämmer det? Om det är så...vad fan har dem med det att göra? Är väl mitt problem och inte deras, eller?
 6. Var ett par år sen jag var i Kata/Karon/Patong nu men då var stället lika invaderat av ryssar som Krimhalvön. Dessa ryssar har ju ett speciellt förhållningssätt till andra människor...
 7. Hua Hin kanske? Lagom stor stad och stranden som finns där kanske inte riktigt är Nai Harn men den är helt ok.
 8. Shoppingen är obefintlig på Koh Samet och inget att ha på Chang heller. Pattaya har ju däremot allt, så det är ju helt rätt att shoppa lite där.
 9. Då Ni troligen vill åka ut och besöka öarna som tidigare nämnts så är det longtailbåt som gäller i de flesta fall. Något Ni bör ha med är flytvästar till barnen...finns oftast inte.
 10. Hej! Tack för svaren Det jag då undrar över är om det kanske är för "dött" där? Vi kommer dit efter en vecka på Koh Samet och där är det väl väldigt lugnt har jag förstått. Då kan det ju vara kul att vara på ett ställe där det åtminstone finns någon form av centrum med lite butiker, restauranger mm. Är Mae Phim bra i det avseendet? Är Rayong bra att bo en vecka i och kanske åka iväg till någon finare strand/stränder ett par gånger? Vad är att föredra med barn?
 11. Verkar inte helt lätt att hitta något hyfsat bra och billigt hotell i Mae Phim som inte verkar ligga lite offside. Har du tips på några bra, prisvärda hotell med bra läge?
 12. Tack för svar men eftersom vi bara stannar ca en vecka så kör vi på hotell. Frågan är om Mae Phim eller Rayong Town passar oss bäst. Skulle vi bo i Rayong så blir det på Kameo House, i och runt Mae Phim hittar jag inget klockrent hotell, ska vi bo där så är det ju gärna på eller i direkt anslutning till strand och som sagt att det finns ett litet utbud av restauranger inom gångavstånd. Kanske finns någon annan bra strand i området också?
 13. Hej! Är en familj med två barn på 3 & 6år som ska köra en sex veckors i Thailand. Bland annat har vi tänkt ta en av veckorna i området runt Rayong. Nu undrar jag om någon kan tipsa om vad som är bäst i eller runt Rayong? Vi ska bo på Koh Samet i en vecka så det behöver Ni inte tipsa om. Hur är Rayong som stad? Vi gillar att knalla runt lite på kvällarna så det är bra om det finns ett hyfsat utbud av restauranger mm. Mae Phim är väl betydligt mer "öde" än Rayong town gissar jag? Självklart närmare till strand, som ska vara bättre om jag inte läst fel? Våra barn badar ju mest i pool men det är klart att det är trevligt att ha nära till fin strand. Finns det någon annan bra strand med lite möjligheter på kvällarna? Behöver inte på något sätt vara ett hålligång ställe men lite utbud av restauranger etc.
 14. Funderar på en 4veckors till Thailand i vinter. Varit i Patong, Karon och Kata tidigare. Är lite sugen på Surin Beach den här gången. Bara besökt den stranden en gång på kvällen för att äta. Hur är det att bo i Surin? Att det är mindre utbud av allt än i Karon/Kata förstår jag men finns det hyfsat många restauranger eller är det bara dem som ligger vid stranden och dem på hotellen? Shopping verkar det ganska dött med, inte för att det är så viktigt men kul att kunna strosa runt lite på kvällen och kika om man känner för det. Funkar det att bo där i 4veckor eller blir man snabbt uttråkad och får lappsjuka? Då vi är två vuxna och två barn, 1 och 4år, så har vi kikat på boende på Courtyard by Marriott at Surin Beach som verkar vara ett bra hotell med en hel del att göra för barnen. Någon som kan berätta lite om det hotellet, omgivningarna mm?