vårsol

Medlem
 • Innehållsantal

  390
 • Gick med

 • Besökte senast

Om vårsol

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Nå nu hittade jag orsaken. Flygtidtabells ändring. Via det slapp jag in. Tack!
 2. Tyvärr så är det endast ett streck vid seat. Kanske jag hade möjlighet då jag bokade biljetterna att boka platsen men inte då tog chansen? Börjar vara en tid sen dess. Nåja vi lär väl få ett säte iallafall.
 3. Hej Kan någon berätta åt mej hur jag får bokat sittplatsen på Qatar. 2.5 vecka kvar till avgång
 4. Prebokade 4 nätter vid Serenity. Ska bli skönt att börja semestern pådenhär sidan av ön
 5. Huvudsaken att vägen är bättre än västra sidan. Mat hittar man oftast i Thailand. Vi planerar vidare
 6. Tack för ditt svar. Enligt Airbnb sidan så finns det en restaurang i närheten av huset sen är det 2-3 km till följande. Är vägarna lika backiga som västra sidan? Vad jag kan se på google maps ser det ganska rakt ut. Mindre trafik än västra sidan?
 7. Vi kikar på Koh Changs nordöstra del. Är det någon som bott på den sidan av ön? Boendet är via Airbnb men inte Siam royal view utan österut från färjfästet.
 8. Ja men jag är på riktigt intresserad av vad du tycker är bra ställen i Thailand.
 9. Till Khao lak åker man för de vackra stränderna och lugnet. Berätta gärna om era ställen som är det riktiga Thailand
 10. Coconut är före White sand. Man kan säga att de hör ihop. Sväng i vid 7/11 vid pakarang korsningen. Efter ca 1 km kommer en skylt till hö coconut och kantary . När du kommer ner till cocnut stranden så finns det en bra restaurang ca 200 m till hö som lånar ut strandstolar. Mycket lugnare än White sand. Marknaden är åtminstone lö och ons em och kvällar
 11. Coconut beach och bangniang marknaden
 12. Bokade igår Qatar Hel- BKK nov för 713€ för 2 personer
 13. Tack för en utförlig beskrivning.
 14. Usch va obehagligt. Tur att ni fick bra hjälp. Jag steg för ett antal år sedan på ett armeringjärn på khao lak stranden. Det hade varit storm och då hade det kommit från gammalt skrot från Tsumamin. Järnet for djupt in i fotsulan, hoppade upp och landande en gång till på samma vassa järn Tuppade nästan av... Som tur fick jag utmärkt vård på en klinik som putsade såren och satt nya dränar varje kväll. En annan kvinna jag träffade vid kliniken hade inte samma tur. Hon hade stigit på ett grillspett på Nang niang marknaden. Blivit förd till en annan klinik som sytt ihop sticksåret. Nästa dag var hela benet infekterat. Som tur fick de det under kontroll på den andra kliniken. Dethär har inte heller hindrat mej från att gå barfota men jag tackade då högre makter att det var jag som fick lida varje kväll i 7 dagar och inte våra söner.
 15. Har nu varit hemma 2 veckor redan men längtar nog tillbaks. Vi gjorde en lite kortare resa denna gång eftersom vår tonåring stannade hemma. Vi flög igen med Finnair och var lika nåjda som i våras med det. Efter ett kort och hektisk byte i BKK anlände vi till Phuket, Vi hade förbokat taxi via en tysk som har en tillförlitlig websida i Khao lak. Tyvärr hade vi ingen taxi när vi anlände. Chauffören el. tysken svarade ej heller när vi ringde. Efter att vi fått lånat en Thaitelefon så svarade chauffören att hon farit iväg men skulle komma. Eftersom hon inte kunde säga när så bestämde vi oss för att ta en annan taxi mot KL. 3 dagar senade skickade tysken ett argt mail att vi hade anlänt till fel ankomsthall och att vår chaufför krävde oss på 500 bath när vi inte lämnat och vänta på henne. Vi hade uppgett vårt flygnummer och ankomsttid och hade stått och väntat 45 min. Nåja vi svarade aldrig på mailet... Första 4 nätterna bodde vi vid Fanari vid Bang niang i bugalow. Första rummet lukade starkt mögel men vi fick byta till en fräsch bungalow nära poolen. Fruksten var bra och läget helt ok, trots att det inte låg vid stranden. Två dagar hyrde vi moppe och besökte coconut beach. Härlig stand och god mat. En dag vandrade vi från Bang Niang till Nangtong. Nästan alla strandrestauranger hade fått stänga ner. Stora skyltar men Thaitext fanns på stranden. Det var 5 år sedan vi sist besökte KL.Sorgligt nog såg man stora förändringar på ständerna. Bang Niang stranden fanns nästan inte mera utan stora stenar hade blivit ditförda för att skydda stora, höga betongväggar som byggt för att skydda poolerna och hotellen. Även Nangtong stranden stora träd hade sågats ner efterom rötterna hade gett vika. Stränderna försvinner men fortfande bygger man hotell väldigt nära strandkanten. Efter 5 nätter bytte vi hotell till JW mariott som verkligen var lyxigt. Tyvärr hade vi då 2 regndagar men vi hade en underbar balkong att sitta på dessa dagar. Efter 9 nätter i KL flög vi igen till BKK. Bodde en natt vid Ibis Riverside som var riktigt trevlig. Vi hade redan betalt för 2 nätter vid Mercure Siam. Annars hade vi säkert lämnat alla 3 nätterna vid detta hotell. Sköna sängar, helt ok frukost och bra pool. Lite litet rum men där sov vi bara. Sista 2 nätterna bodde vi då brevid MBK vid Mercure. Blev igen uppgraderade till en svit. Efter lite shopping så var det skönt att sitta ute på loungens terass som var på 25 våningen. En guidad tur vid Jim Thomson house hann vi också med. Nu får vi börja spara till nästa resa för till Thailand vill vi igen.