pellebl

Medlem
 • Innehållsantal

  780
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om pellebl

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1946-12-23

Profilinformation

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm / Koh Lanta
 1. Finns det någon annan än Tiger Lines?
 2. Bergen i Norge.
 3. På stora vägen lite snett emot Bajen, åt Saladan räknat.
 4. Fram i mars? Så brukar det vara Old Town Lanta festival. Brukar vara trevligt med mycket mat och handla!
 5. Hade en dags overstay i april. Räknat fel. Gick på internationell inchecknin i Krabi. Fick betal 500 bth per pers plus inskrivet i passet om overstay. Sedan boardingkort oh incheckning. Inga större problem, gick ganska smidigt.
 6. Om man söker SINK-skatt får man inte äga någon form av boende i Sverige förutom sommarstuga.
 7. Många av oss är nog pensionister som har tiden och pensionen och besparingar som gör att vi kan vara längre tider. Har man dessutom investerat i ett eget boende som man kan hyra ut när vi själva inte är där så ger det ju lite pengar att leva för på plats.
 8. Till Koh Lanta gäller Krabi flygplats. Till Kao Lak gäller Phuket flygplats. Däremellan minibuss, taxi eller liknande. Detta sagt om man kommer reguljärt till Bangkok. Är det charter som gäller får man nog välja den ena eller den andra.
 9. En bra tanke är kanske att åka till Thailand för att slippa alla inskränkta svenskar av bägge könen i just Sverige. Där är dom säkert fler än i Thailand.
 10. Vet inget om de områden du nämner men på Koh Lanta, där vi håller till, betalar vi 30 - 40 bth/kg. Lämnar en dag, hämtar nästa.
 11. På Koh Lanta finns det två svenska skolor med ca 150 elever per skola. Är väl en stor anledning till att det finns så många svenskar på ön. 150 elever x 2 plus 2 x föräldrar plus ... Är väl fantasiskt att kunna ta barn till skolan där barnen och förädrarna skaffar si bekantskaper från hela Sverige. Visste inte att det för vissa finns en naturlag som säger att jag måste nog vara den enda svensken annars är det inget vidare. Pröva Patong eller Pattaya.
 12. De två första stränderna, Klong Dao resp Long Beach är bra men lite olika. Klong Dao långgrund = barnvänlig. Long Beach blir det djupt ganska snabbt. Sedan finns det många fina stränder längre söderut. Kan bero hur ni vill ha närhet till t ex Saladan för shopping etc.
 13. Bra, då är jag med! Min kommentar kanske syftade på andra.
 14. Känns som om jag fortfarande inte fått svar på frågan varför ingen svensk ska få vara där du är?
 15. Hur står ni ut hemma i Sverige där de flesta talar svenska?