gosatta

Medlem
 • Innehållsantal

  5 403
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om gosatta

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1976-12-20

Kontakt

 • Hemsida
  http://www.gosatta.org

Profilinformation

 • Kön
  Male
 1. man sitter två och två mitt emot varandra och dom platserna byggs om till en våningssäng på kvällen och det finns gardiner man kan dra för, brukar fungera bra. folk rör sig i vagnarna, det är Thailand
 2. Ja det beror ju på vilka tåg / klass man väljer. 2a klass sleeper brukar fungera bäst tycker jag, undvik AC vagnarna det är helt hysteriskt kallt! Tåg är inte snabbt men helt klart bekvämast/roligast sätt att ta sig fram på!
 3. http://www.bungsamran.com/index.php är en bkk klassiker
 4. finns lite små butiker å en del trevliga restauranger ut på pirar i vattnet, annars är det inte mycket att se. Någon dag behöver man garanterat inte. Brukar ta motorcykel dit.
 5. låter som en fågel som klämmer ur sig ett högt wOOOw wOOOOOw då och då.. nästan som nån vrålapa en väldigt liten sak, typ som en blåmes.
 6. Självfallet finns det gott om Thailändska turister överallt men man f¨r ju tänka på prisnivån, på dom dyrare orterna som tex. Phuket är det folk med mer pengar som åker och hänger då oftast på sina 5 stjärniga hotell. Sen är ju Thailändare som dom flesta andra folk i världen så dom hänger ju mest med varandra. Samet, Pattaya å Hua Hin är väl rätt bra orter om man vill träffa mer "vanligt" folk, på helgerna då.
 7. jordenrunt biljetter är ju just sånt som resebyråer petar ihop till rabatterat pris, vet inte hur det är nu men för säg en 10år sen var dom absolut vanligast för ungdomar (typ Kilroy) Brukar ju även komma som erbjudanden från flygbolag då och då men då är man ju låsta till deras rutter
 8. för att vara lite fördomsfull så spelar nog åldern in lite (är själv 37) det var ju eoner lättare å resta själv när man var i 25års åldern. Sen om man inte trivs själv kan det nog skina igenom rätt bra också. Men som LantaMas sa, stanna längre på samma ställe, försök å välja ett ställe som inte är uppbyggt runt barnfamiljer (läs Lanta, som förövrigt va grymt resa-själv ställe på 90 tidigt 2000 tal) Amerikaner är också ett bra tips, mer pratglada människor är svåra att hitta om man orkar med deras babbel Finns hordvis med männiksor som reser själv över allt så gäller ju att hålla sig på samma ställen om man vill ha sällskap. Men som redan skrivits är det ju en rejäl fördel om man trivs med sig själv också annars är det ett utmärkt tullfälle att lära sig att göra det!
 9. fiska i bungsamran
 10. Songkhla Lake som det heter är helt klart värt en omväg! helt unikt område i hela sydopstasien! Bör gå massvis med organiserade resor från songkhla town. (även hat yai)
 11. Hat Yai är underskattat! ingen vacker stad men trevlig och dom har riktigt bra mat! Visst har staden drabbats av några bombdåd men inget man behöver gå och oroa sig för. Däremot bör man ha försäkringsfrågan i bakhuvudet.
 12. Bott på Aero Thai (typ thailändska luftfartsverket) anläggning som ligger direkt vägg i vägg med flygplatsen nere vid stranden och flygplanen störde inte alls. Däremot var det kul som redan är nämnt att ligga på stranden precis vid inflygningen och kolla på planen. rakt utanför finns det även en hel del koraller som går å vada ut till om man inte gillar å dyka
 13. KL är en ganska liten stad så man hinner med rätt mycket.. några dagar räcker!
 14. Norra, centrala, östra och södra på västsidan har statistiskt bäst (minst regn) under jul/nyår. Allt är ju fortfarande bra men gulfen är lite regnigare. Koh Phangan har statistiskt sätt mycket regnigare väder än Koh Chang då. Men statistik är bara statistik.
 15. hur gamla är dina barn? BKK är ju inte öarna, det är en megastad! Allt det där billiga du pratar om finns också men då måste du oftast ut i "vanliga" thaikvarter eller turistgetthon som Khaosan. Men har ni inte varit där förr bör ni ju göra alla "måsten" Royal Palace (finns trevliga men kanske inte jätte billiga restauranger nere vid floden efter) är ni inte trötta på tempel Wat Poo eller Arun (om inte det är stängt för renovering nu) Asiatique är också trevligt å fungerar nog ypperligt med barn, Själv hänger jag mest på övre Sukhumvit (phron phong och uppåt) där det är tjockt av treliga restauranger å ställen på sidogatorna. Allt finns ju (ja förutom stränder då) beror ju mycket på vad man är ute efter. Vill ni bada finns det flera shoppingcentrum med vattenparker på taket.