Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

marielled

Medlem
  • Innehållsantal

    75
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om marielled

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. marielled

    Julbord eller buffé Pattay

    Tack för svaren än så länge. Vanlig buffé då? Rekommendationer, gärna nära areca lidge, beach road 2
  2. Vi kommer tillbringa julafton i Pattaya. Vi har två barn med oss som absolut vill fira jul. Antingen äta svenskt julbord på kvällen eller i alla fall buffé. Någon som kan rekommendera något ställe?
  3. marielled

    Taxi Koh Chang

    Om ni vill ha med taxichauffören kolla också in kohchangminibuss.com
  4. marielled

    BKK - Koh Tao

    Jag kommer till Koh Samui den 19/1 o till Koh Tao den 21/1. Ska sen resa runt lite och den 12/2 åker även jag till Filippinerna. Var på Palawan, Boracay mm förra gången så nu blir det nog södra
  5. marielled

    Bangkok, demonstrationer.

    Åka eller inte åka... Sitter just nu nere på Phuket men har bokat flyg till Bangkok den 14/1 samt hotell Grande centre point som ligger intill terminal 21. Vi hade planerat några dagars shopping och lite sightsing. Börjar kännas som att vi ska avboka hotellet och ta oss utanför Bangkok till den 17/1 då planet går hem. Då typiskt, barnen är jätte besvikna, de såg verkligen framemot lyxhotell och storstad. Hur skulle ni gjort? Vart ev åka istället?
  6. Hej! Föredrar Koh Chang. Barnen älskade det. Många fina öar runt omkring och bra stränder. Ao Nang har jätte fina öar runt men det blir både dyrt och jobbigt att varje dag åka ut till öarna. Själva stranden i Ao Nang är inte badbar. Miljön är jätte vacker men vi upplevde Ao Nang dyrt och massor med turister, vi var där i slutet av januari. Lycka till med ert beslut! Tror ni blir nöjda vad ni än väljer!
  7. Kambodja, mitt tips, Otres beach, lite folk dagtid (inte som Phuket) och väldigt lugnt på kvällen men bara byta strand om man vill ha mer liv. Billigt! Öl 7:-, mat 20:- på restaurang och fint bad på Otres
  8. marielled

    Thailand jul/nyår - var firar ni?

    Nyår blir på Kamala, Phuket jul blir hemma då vi åker juldagen
  9. marielled

    FlyHi.se Någon som har erfarenheter?

    Jag, samt två andra familjer har bokat via Flyhi. Tvekade också en hel del först. Men nu är det gjort och betalt. Verkar ok. Fick e-biljett och kan gå in på check My trip och se resan.
  10. Då provar jag ambassaden och Svenska kyrkan. Tack för tipsen! Fler mottages gärna
  11. Vill hemskt gärna skriva i ett att land då internationellt arbete intresserar mig. Kommer troligen att läsa till magister så blir ytterligare en uppsats för mig som jag kommer lägga här hemma. Då jag förhoppningsvis kommer att åka på Sida stipendium ses detta som meriterande när det gäller att söka arbete i Sverige
  12. Jag läser till socionom och nästa vår kommer jag att skriva min c-uppsats om missbruksvården i Thailand. Det jag skulle vilja ha hjälp med är om någon vet var jag ska vända mig. Hittar olika "lyxbehandlingshem", behandling hos munkar, vet att det ska finnas kliniker i Bangkok men hittar inget konkret. Behöver någon att kontakta. Hur fungerar socialtjänsten finns det något som i Sverige att man kan vända sig till socialtjänsten för att få hjälp? Skulle dessutom vara mycket intressant, om man nu får säga så, att skriva om missbrukssituationen i slummen. Kommer dessutom att behöva en kontaktperson i Thailand för hjälp med kontakter och ev tolkning vid intervjuer, detta är ett krav från skolan. Är det någon som har förslag på några ställen eller vem jag ska kontakta vore jag jätte tacksam! Blev lite rörigt men hoppas att någon kan ta sig tid att hjälpa mig lite
  13. marielled

    Backpacking i Thailand och Kambodja

    I Kambodja skulle jag säga att Angkor Wat är ett måste. Dessutom älskade vi Sihanoukville men välj Otres Beach. Sen tycker jag absolut ni ska åka ut till Koh Rong som är en ö. Riktigt paradis! Kambodja är billigare än Thailand, men det är inte heller så turistanpassat. Skulle säga att det är på både gott och ont. Skönt att slippa massorna med turister men ibland kan man kanske sakna vissa saker. Jag gillade inte Phnom Penh alls, åker inte dit igen. Älskade Kambodja, kommer åka tillbaka!
  14. marielled

    Hur kommer folk undan så billigt??

    Vi åker alltid reguljärt nu mera med våra två barn. Våra resor på 2-3 veckor brukar landa på 50-60 000:- men då är det flyg, boende, mat, utflykter ja allt. Bara boende o flyg med charter blir samma pengar! Alltså sparar vi massor. Att flyga direkt till krabi är dyrt, billigare till Bangkok och sedan inrikes. Det behöver inte bli jätte lång restid bara för man behöver byta. Det går ju att stanna någon natt i Bangkok och gå t.ex på Dreamworld ( det ska vi göra denna gång)
×