lola5

Medlem
 • Innehållsantal

  95
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om lola5

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Får jag kapa tråden lite och höra vad Hille kan tipsa om i Ban Phe, då vi ska dit om någon månad ? Alla skriver bara överallt viken tråkig liten by det är utan något att göra. Vi ska iofs inte göra så mycket utan att slappa, men tips på bra restauranger, marknader osv är alltid välkommet.
 2. Bara för de finns där betyder det inte att man måste äta där. Det finns andra restauranger också...... Vi hyrde hus och bodde inte på hotell, så det enda vi åt hemma var frukost. Vi åt på restaurangerna efter stranden och där såg jag inga menyer med köttbullar. Men självklart, äter man bara på de stora restaurangerna med svenska flaggor så är det klart det finns köttbullar, men det är aldrig något som har lockat oss. En favorit var restaurangen bakom det stora Steakhouset (vad det nu kan ha hetat, vi åt aldrig där) den var lätt att missa, god mat och underbar personal.
 3. Vi mötte inga mäklare och såg inga köttbullar på menyn förra året när vi var där. Beror nog på vilka restauranger man väljer och vilka man pratar med. Visst det var många skandinaver i området vi bodde i, men jag tror inte jag såg någon av dem någon annanstans än i området. Vi tyckte det var lugnt och skönt. De första dagarna var stranden väldigt skitig, antar att det beror på hur vinden ligger på (?) för sen var det inte alls lika hemskt även om man dock ska vara medveten om att det inte ser ut som på turiststränderna. En moppe för att ta sig runt är ett bra tips..... När vi var där tänkte vi att visst vi har haft det bra, men vi kommer nog inte tillbaka, men efter någon månad hemma så var vi inte alls lika främmande för det och när vi tänker tillbaka nu var det underbart. I år blir det dock närmare Ban Phe.
 4. Vi åker till Mae Phim i slutet av feb och tar också gärna emot tips när ni kommer tillbaka !
 5. Vi har hyrt ett hus bland alla andra svenskar på Seabreeze.
 6. Har försökt få lite svar/info om Mae Phim på Mae Phim forumet, men det är extremt låg aktivitet där så jag testar här istället. Söker tips på aktiviteter och platser i närheten, bra moppe uthyrare (sidovagn), marknader mm. Det jag vet finns är sköldpaddsön, Koh Samet, Rayong akvarium, Delfin show, Tiger "klappning", Djungel restaurangen. Har även läst om en linbana man kan åka som är i olika etapper och totalt någon km lång, någon som vet något mer om den ? Undrar även om det finns hjälmar att köpa på vanliga varuhus (har aldrig tittat efter det tidigare) ? Planerar ta med sparkcykel till sonen som kan lämnas kvar, men har bara en dyr hjälm hemma som vi helst inte vill "släpa" fram och tillbaka (tar så mycket plats).
 7. Det kan det ha varit, men jag har för mig att tipset gällde en specifik strand... eller så är det bara något jag fått för mig. Ingen som varit i närheten och kan rekommendera något ? Gärna hotell också för det verkar svårt att hitta.
 8. Vet att jag läste ett tips om en plats i närheten av Ban Phe för någon månad sen, men nu lyckas jag inte hitta det igen. Skulle därför gärna vilja ha tips. Var ska vi åka ? Plats och hotell Har varit på Samet och älskar det, men skulle gärna vilja prova på fastlandet i närheten. Inga stor krav på "underhållning" förutom pool till barnen. 2 Vuxna och 2 barn (1,5 och 3år).
 9. De kunde inte hjälpa till med lagliga bröllop när jag letade arrangörer, utan endast en cermoni, men det kan ha ändrats nu.
 10. Vi gifte oss 08, dock på Lanta. När jag gjorde eftersökningar fanns det ganska många som kunde hjälpa till med bröllop, men ville man ha det lagligt och inte bara en cermoni så återstod bara TI och Lanta divers. Därför blev det Lanta för oss även fast jag egentligen inte ville det. För mig skulle det vara ett riktigt bröllop eller inte alls..... Googla så får du nog upp endel svar....
 11. Ladda har fått ganska mycket dålig kritik här inne den senaste tiden. Gör en sökning så hittar du den tråden.
 12. Vi bodde på Phu Khao lak (http://www.phukhaolak.com/) i november 06. Det var prisvärt och mysigt då, men kan inte svara för hur det är nu. Mycket trevlig och hjälpsam personal och liten pool. På deras hemsida står det att det ligger mitt i khaolak centrum, men det håller jag inte riktigt med om. Kommer man från Phuket hållet så ligger det precis efter kullen alltså längst bort i Nang Thong och på andra sidan vägen jämfört med stranden. När vi var där var det fortfarande inget byggt på motsatta sidan vägen mot stranden så då kunde man gena ner där. Nu kanske det ligger något nytt hotell där
 13. Vi både smöjde in och hade solskyddskläder på vår 1,5åring när vi var där förra året. Däremot är han så tunn så han frös och var blå om läpparna efter att ha badat så vi hade dem bara på torra och han fick torka under parasollet efter badet. Håller med om att många föräldrar är väldigt oansvariga och bara har badbyxor på barnen. Visst det kanske var ok när vi var små och man inte riktigt visste hur farlig solen var, men nu när vi vet så kan jag inte förstå varför man väljer att inte ha det. Vägrar barnet så är det en fajt man får ta tycker jag, samma sak som att man har cykelhjälm på sig när man cyklar, bilbälte på sig i bilen och flytväst när man är på sjön...... Vårt största problem inför den här resan har varit att hitta en till lilltjejen. Man ska nämligen inte vara i solen om man har mindre stl än 74/80, dock ingen som har tänkt på att man kan vara liten även fast man är fullt rörlig och vägrar sitta stilla.....
 14. Inte i dyksyfte, men MaiBritt hjälper även till med bröllop och vi har anlitat henne för det. Verkar mycket trevlig, dock kan det dröja med svar ibland pga att de har väldgit mycket att göra... Kan tyvärr, som sagt, inte säga något om dyk delen.