Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Mctwist

Medlem
  • Innehållsantal

    157
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Mctwist

  • Placering
    Avancerad medlem

Kontakt

  • Hemsida
    http://www.malmro.com

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Mctwist

    BKK by night

    Tack för det
  2. Mctwist

    Utanför Koh Tao

    Martin - Ja, min bild.
  3. Mctwist

    Första resan - hjälp sökes! :)

    Flyga till Ranong är bara att glömma då det inte är några bolag som trafikerar sträckan längre. Åtminstone var det så för en dryg månad sedan och har varit så sedan jag var där redan 2008. Och bussen från BKK-Ranong tar mellan 10-12 timmar och är inte att rekommendera, särskilt om man har begränsat med tid. Har själv åkt den sträckan ett par gånger men nu kommit på bättre tankar och skulle aldrig se det som ett framtida alternativ. Men visst, det är billigt, vilket är den enda fördelen som jag ser det. Och vad gäller shopping så nej, inte så mkt av det på Phayam eller Chang. Men resenärerna har ju ett par dagar i BKK. Och det är nog svårt att hitta ett bättre shoppingparadis än just BKK. Och Phuket fungerar väl bra om man vill betala bra mkt mer än på många andra ställen i Thailand. Och visst finns det fina ställen där också. Dock ett ställe som jag nuförtiden undviker i största möjliga mån. Vill jag ha överfulla stränder och turister i massor så åker jag lika gärna till något medelhavsland. Det är iaf min högst personliga uppfattning. Bra mkt trevligare att åka till ställen där man faktiskt uppskattar de turister som kommer och inte enbart gör allt för att trissa upp priserna. Ja ja, jag vet att det GÅR att hitta billigt boende, etc., även på Phuket, men generellt ligger prisnivån en bra bit över andra ställen i Thailand.
  4. Mctwist

    Koh Samui??

    Chaweng beach och Lamai beach är de dominerande stränderna på Samui. Lamai är lite lugnare, men fortfarande relativt mkt folk, även om det inte går att jämföra med Phuket. Annars är det ganska dåligt med mindre stränder utan så mkt folk på just Samui. Ett förslag är att ta båten över till Koh Phangan eller Koh Tao där det är bra mkt lättare att hitta lite mer undanskymada stränder utan mängder av turister. Förutsatt att man inte åker dit under en fullmånehelg då ön invaderas av folk som vill vara med om ett "Full moon party" *Suck*!
  5. Mctwist

    Utanför Koh Tao

    Tack för det CT
  6. Mctwist

    Bangkok

    Snyggt Clirre
  7. Mctwist

    Nöjd svåger

    Svågern rejält nöjd med fångsten
  8. Mctwist

    Sunset

    Solnedgång på västkusten utanför Koh Chang
  9. Mctwist

    Nattfiske

    Fisketur utanför Koh Chang
  10. Mctwist

    Utanför Koh Tao

    En liten ö utanför Koh Tao med utmärkt snorkling
  11. Mctwist

    BKK by night

    Från hotelltaket i BKK
  12. Mctwist

    Första resan - hjälp sökes! :)

    Ett tips: Koh Chang Ett annat tips: Undvik Phuket Annars kan jag bara instämma i föregående postare; Koh Phangan och Koh Tao är kanonöar båda två. Bra mkt bättre än stora Koh Samui som ligger i närheten, även om Samui också har sin charm. Oavsett vart ni åker så kommer ni garanterat få en aha-wow-upplevelse Sen så finns ju Koh Phayam och lilla Koh Chang, på västkusten utanför Ranong. Överlägset bästa öarna jag varit på hittills. Lite bökigare att ta sig till dock, särskilt med tanke på att ni inte skall vara nere så länge. Resvägen är som följer: Från BKK med flyg till Suratthani, sen buss till Ranong och därifrån båt ut till Phayam/Chang. Phayam är mer bebyggt, men det finns inga bilar på ön och inga hotellkomplex utan bara bungalowställen. Helt perfekt. Två långa stränder, den norra mer glesbefolkad än den södra, som även den inte är direkt crowded. Koh Chang är mer "spartansk", även om det nuförtiden t.o.m. finns en väg på ön, men inte heller där några bilar. Bästa öarna som sagt.
  13. Ja, ungefär så. Eller så är det så att dem misshandlat flertalet turister varav flera av dem hamnat på sjukhus. Så flertalet av alla turister som åker till Thailand blir misshandlade?!?!? Det tror jag knappast. Själv har jag iaf inte hamnat i trubbel. Men jag kanske tillhör den lyckligt lottade minoriteten
  14. Mindre än 4 veckor kvar. Bkk-Surathani-Ranong... Sweet!
  15. Knappt åtta veckor kvar. Arlanda -> BKK -> Surathani -> RANONG Lär gå fort...
×