Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Sirre

Medlem
  • Innehållsantal

    100
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Sirre

  • Placering
    Avancerad medlem
  • Födelsedag 08/26/1990

Kontakt

  • Hemsida
    http://nerdsection.blogspot.com

Profilinformation

  • Kön
    Female
  1. Hej! Jag läste thailändska på Lanta februari-april 2011. Hoppas mina svar kan räta ut några frågetecken 1. 3 månader ger en bra grund att bygga vidare på. Man får ett hum om strukturen på stråket, men så klart tillkommer det hela tiden saker som vänder upp och ner på det lilla man tror sig ha greppat. Jag anser dock att det var för mycket repetitioner under kursens gånng - till en början frustrerande eftersom jag ville lära mig mer mer mer men så småningom vande jag mig och gjorde uppgifterna slentrianmässigt. Upplevde inte att man behövde lägga ner särskilt mycket tid på läxor för att klara kursen. 2. Sammanhållningen var jättebra när jag gick på LILS och vi umgicks mellan klasserna även på fritiden. Det var sällan en måltid intogs ensam och alltid var det ett strandhäng efter skoldagens slut. Det var lite på gott och ont förstås, för umgängeskretsen på ön var huvudsakligen svensk och inlärningen av thai hämmades nog av det. 3. Koh Lanta är en ö där livet går i maklig takt. Vare sig du är intresserad av sol & strand eller ej så är risken att det blir enformigt. Moped rekommenderas. Jag var aldrig över till Phuket, däremot åkte jag och vänner till Koh Phi Phi några helger som omväxling till vardagslunket.
  2. Sirre

    Bangkok air - mysko flygtider?

    Air Asia flyger från Suvarnabhumi. ja i ca 2 månader till ja, sen går alla flyg från don muang (1a okt) Ahh, där ser man. Jag kollade nämligen augustiflyg igår så det var nog därför jag inte fick någon notifiering. 5 månader i Sverige och man hänger inte längre med i svängarna
  3. Sirre

    "Vad blir det för mat ?"

    Tre rätter som min moder "spontant" slängt ihop mellan växthusarbete och ombyggnationer - tom kha gai, lax i teriyakisås och en fläskwok. Synd bara att anlagen för matlagning inte förpassats vidare till mig...
  4. Sirre

    Bangkok air - mysko flygtider?

    Air Asia flyger från Suvarnabhumi.
  5. Sirre

    Resa med svenskt & thailändskt pass

    Då måste din fru ha en en ganska bra kontakt med immigration på flygplatsen. För när man blir svensk medborgare, så makuleras allting i det Thailändska passet. Så det går alldeles utmärkt som du skriver, ut på det svenska och tillbaka igen, men ut från Thailand?? Enbart på ett thaipass? Man måste numera ha visum för att resa till Sverige. Jag har dubbla sedan 1986, när jag reste in sist, så fick jag under inresestämpeln att jag har ett annat medborgarskap. Men jag kan ha fel. Det går kanske numera att åka ut på ett thaipass utan visum? I så fal måste det ha ändrats nyligen. Måste arbeta, hat så bra. Vet att hon vid ett par tillfällen varit tvungen att visa både svenskt och thailändskt pass vid utresan från Thailand. Just för att frågan om visum kommit upp. Men detta har bara hänt ett fåtal ggr. Innebar detta alltsa att det ar okej att aka in i Thailand med ett pass och ut med ett annat? Jag menar, om jag maste visa upp svenska passet vid utresan (eftersom det ar det namn min biljett star pa, eller ar det irrelevant?) och det saknar en stampel pa att jag faktiskt akt in i landet for aktuell vistelse... blir det inte tjafs da? Ursakta om jag kranglar till det men jag ar sa forvirrad. Sarskilt nar mina handlingar star med svenskt respektive thailandskt efternamn. ER En fråga bara: Talar du thai flytande? Nej, langt ifran. Kan bara litelite grann.
  6. Sirre

    Resa med svenskt & thailändskt pass

    Då måste din fru ha en en ganska bra kontakt med immigration på flygplatsen. För när man blir svensk medborgare, så makuleras allting i det Thailändska passet. Så det går alldeles utmärkt som du skriver, ut på det svenska och tillbaka igen, men ut från Thailand?? Enbart på ett thaipass? Man måste numera ha visum för att resa till Sverige. Jag har dubbla sedan 1986, när jag reste in sist, så fick jag under inresestämpeln att jag har ett annat medborgarskap. Men jag kan ha fel. Det går kanske numera att åka ut på ett thaipass utan visum? I så fal måste det ha ändrats nyligen. Måste arbeta, hat så bra. Vet att hon vid ett par tillfällen varit tvungen att visa både svenskt och thailändskt pass vid utresan från Thailand. Just för att frågan om visum kommit upp. Men detta har bara hänt ett fåtal ggr. Innebar detta alltsa att det ar okej att aka in i Thailand med ett pass och ut med ett annat? Jag menar, om jag maste visa upp svenska passet vid utresan (eftersom det ar det namn min biljett star pa, eller ar det irrelevant?) och det saknar en stampel pa att jag faktiskt akt in i landet for aktuell vistelse... blir det inte tjafs da? Ursakta om jag kranglar till det men jag ar sa forvirrad. Sarskilt nar mina handlingar star med svenskt respektive thailandskt efternamn.
  7. Såja! Då har man gått och blivit med ett thailändskt id-kort och så småningom även ett pass. Min undran nu är hur jag ska gå tillväga vid in- och utresor framöver. När ska respektive pass visas upp? Och kan jag använda det thailändska passet under denna resa? Jag befinner mig i Thailand med ett 60-dagars turistvisum. Resan varar 5 dec – 16 feb. Hemresan står på Sirre X och planet avgår från Bangkok. I mitt thailändska pass kommer jag dock att heta Sirre Y. Tanken var att resa till tex Laos innan visumets slut och â€stämpla ut mig†på det svenska passet. Därefter visa upp det thailändska passet tillbaka in i Thailand*. Men kan jag göra så och ändå åka hem till Sverige på min nuvarande biljett? För i så fall skulle jag befinna mig i landet som thailändsk Sirre Y, medan biljetten står på Sirre X och tillhörande svenskt pass måste visas upp vid utresa. Ett pass som då saknar en inresestämpel. *Jag funderar nämligen på att skjuta upp hemresedatumet om det är möjligt och kunna stanna i Thailand som medborgare, utan att behöva tänka på visum och visaruns.
  8. Sirre

    Vart ska alla åka?

    tack snälla för svar! Och jag som tycker att det varit förvånansvärt svalt på morgon och afton i Lanta & Phuket, ovan som jag är vid att vistas i Thailand i december... Ska dock inte klaga - detta är rena himmelriket i jämförelse med april Men det kanske blir att inhandla ett par långbyxor åtminstone.
  9. Sirre

    Vart ska alla åka?

    Sista dagen i Phuket, sedan beger jag mig till Chiang Mai! Börjar redan gruva mig för om jag har nog med varma kläder för en vistelse i staden Efter två dagar där kommer resrutten att se ut som följande: 18-24/12 Kamphaeng Phet 25-28/12 Chiang Mai (eller möjligtvis Pai) 29/12-3/1 Lampang 4-...? Bangkok och den 8 januari är det tänkt att jag ska befinna mig på Koh Phangan, lagom för fullmånen att dyka upp. Ha en trevlig resa allihopa!
  10. Väntar på att få boarda planet nu
  11. Sirre

    Taxi suva-Pattaya på fredag?

    Åh herregud. Jag tror mina nerver just gick av på mitten av nervositet. Jag landar på Suvarnabhumi 11.35 och planet till Krabi (bokat med Air Asia) avgår 14.00. Har alltså från 11.35 till 13.15 på mig. Hur ska detta gå...?
  12. ขอบคุณที่ชมผม 4km det va verkligen korta sräckor för att hitta olika dialekter, vilken stad är detta i Jag har noll koll på språket utanför Bangkok förutom viss sydthai. Det ända jag känner till från tex isaan är "bå dai" Sydthai får jag inte alls grepp på; det går i alldeles för snabb takt för mig. Där satt man på lektionerna på LILS och kände att hjärnan faktiskt sugit åt sig lite lärdomar, och sedan gick man ut och försökte snacka. Som att bli beskjuten av en kulspruta var det. Ba rap ap ap ap. Större delen av släkten talar en isaan-variant (tror jag) men jag förstår bara "sääb baa" och "iang".
  13. ...och då brukar man få fortsätta att köra utan "mokhanok (hjälm) resten av dagen utan nya böter.Blivit själv stoppad utan en gång till ock med hjälp av gamla böteslappen var inga nya böter aktuella. Jo jag har hört det på olika håll, men jag var paranoid resten av dagen och anade poliser i ögonvrån... Senare bodde jag i samma byggnad som en polis och han brukade glatt försäkra mig om att det inte var några poliser utefter vägen beroende på i vilken riktning jag skulle (det här var alltså på Lanta).
  14. Hoppsan. Får mig att tänka på när jag blev stoppad för att ha kört utan hjälm (dumt av mig, jag vet, borde pryda huvudet varje gång jag tänker agera vägmarodör). Polisen frågade om jag hade körkort varpå jag något darrig svarade att det var hemma på rummet. Han måste ju ha godtagit detta för böterna blev 200 baht (för frånvaron av hjälm) och kvitto fick jag.
  15. Endoo, Chryzaliz mfl, beundrar och avundas era förmågor. Jag är så grymt imponerad, ni anar inte! Har växt upp med en thailändsk mamma men vi snackar inte thai hemma även om jag alltid har velat (åter)lära mig språket. Så jag har egentligen haft de bästa förutsättningarna men inte kommit mig någonstans förrän jag pallrade mig ner till Lanta och hostade upp kursavgiften för något som borde komma sig naturligt. Kanske är det lite off topic, men jag blir så nyfiken på att höra hur ni låter pratandes thailändska. Finns det ingen möjlighet till ett videoklipp med en kort hälsning? Na kha, na kha?
×