jakthund

Medlem
 • Innehållsantal

  752
 • Gick med

 • Besökte senast

Om jakthund

 • Placering
  Avancerad medlem

Kontakt

 • Hemsida
  http://soundcloud.com/ststrand

Profilinformation

 • Kön
  Male
 1. Var på Lanta på Klong Dao i mars nu i år o har varit där många gånger o alltid gått barfota på den stranden men den här gången fick jag (den enda av 7 pers) någon mask i foten som jag upptäckte någon månad efter hemkomst. Ser ut som en röd gång vid tån som flyttar sig lite då o då o kliar. Var till VC o läkaren visste inte ett dugg om detta varvid jag hade skrivit ut några sidor från nätet om larva migrans o visade honom. Den enda medicin som var godkänd i Sverige mot hakmask är Vermox varvid jag skulle ta två kurer av. Har inte ätit klart av det ännu o kan också konstatera att jag tycker mig se några svarta maskar på toa papperet när man torkat sig. Fy fan va äckligt! Hoppas man överlever.......
 2. I morse runt kl: 06:00 blev min son bestulen på mobil o pengar han lagt i sina kläder intill vattenbrynet på Long Beach (Lanta) när han o en tjej tog ett snabbdopp. Hon blev också av med sina värdesaker. Sååå det gäller ju o hålla koll på grejorna hela tiden eftersom det kan sitta korpar o vänta in rätt tillfälle!
 3. Just därför jag skrev "om man inte har annat för sig". Det är ju inte ett av världens underverk men väl värt ett besök om man ändå är ute och far. Skulle nog inte ta taxi utan vi har alltid haft egna motorbikes. Lanta är trevligt att åka runt på moppe och enda stället tillsammans med Phangan som jag anser det vara relativt "säkert" att hyra moppe! Vi hade tänkt hyra en scooter, har inget MC-kort, men har varit lite försiktig på tidigare resor till Thailand gällande trafiken. Om jag fattar det rätt så är det lugnare trafik på Lanta. Vad kostar det att hyra en scooter? Kände väl att man ibland kan känna det gött att komma ifrån "turist-sidan". Fortsätt du o va försiktig i trafiken! Du ska inte tro att det bara är o tuta o köra bara för att du är på Lanta. För två år sedan dog en kvinna där som blev överkörd på sin moppe av en lastbil. Olyckor kan ju hända men i det här landet verkar de ha dödslängtan. Jag själv känner att jag är nära döden varje gång jag sätter mig i en tuk tuk. O då är jag en gammal roadracing kille o rädslan blir ändå inte mindre då andra kör som jäv.. galningar. Jag blir som pånyttfödd när jag blir avsläppt o inser att jag överlevt!
 4. Jag har haft annat för mig än att åka till Old Town alla gånger vi varit på Lanta o det har gått bra
 5. Skulle inte sätta min fot i Mexico!! Verkar ju vara komplett livsfarligt om du inte vill låsa in dig på ett All inklusive.
 6. Ja passet o mobilen får nog vara kvar på rummet i någon låst väska men resten som kamera o ev. solbrillor samt fickpengar till changen o lunchen m.m.lägges i strand dojorna o en filt över runt 10 m innan vattenlinjen utan problem o man har ju koll från vattnet också. Sedan beror det väl på om det är rena rama e-4an på stranden men där jag brukar blöta mig trängs man definitivt inte.
 7. Varför flyger ni till Phuket om ni inte vill vara där? Och varför åker ni ett gäng svenskar o undrar sedan om ni kommer att stå ut med svenskar? Tjo san kan nog passa er!
 8. Om de har barn borde de väl vara runt 25-30 år?
 9. Du vill ha tips på bra boende och o läge o bästa stränder m.m. och får det. Nu säger du att ni måste åka med Ving för ni har presentkort där. Att du inte hostade ur dig det tidigare eftersom Ving inte har resorts på alla stränder i Thailand och dessutom endast ett par ställen på Lanta. Har ni inte prövat att kolla på Vings hemsida vad de har att erbjuda???
 10. Inga strandförsäljare o inga vattenskotrar heller för den delen!
 11. Ärligt talat skall man nog ha mer "trafikfobi" än "tsunamifobi" med tanke på hur ofta en tsunami inträffar här jämfört med hur ofta trafikolyckor inträffar. För oss har det varit i snitt varannan gång sträckan Krabi - Lanta som det inträffat bilolyckor minuter innan vi passerat med bilar som voltat eller moppar som blivit påkörda. En gång fick vi ta en omväg/grusväg för att det inträffat en olycka. Vi själva fick också en gång en moppe som körde in i vår bil på väg till Krabi. Jag såg moppen långt innan med två pers krossa flera körfält i hög fart när vi åkte om i ännu högre fart varvid moppen dunkade in i vår bil. Chaffisen den gången var polkillen på Summer House och han fattade inte vad det var innan jag berättade det för honom. Fick förövrigt säga till fartgalningen att lugna ner sig flera gånger och det var enda och sista gången vi anlitade honom. Så.... trafiken är dock ett större orosmoment en tsunamin är även om man naturligtvis skall vara uppmärksam på det.
 12. Då ska ni ta en allvarlig funderare på det jag tipsat om tidigare i tråden.