L8

Medlem
 • Innehållsantal

  595
 • Gick med

 • Besökte senast

Om L8

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1974-11-27

Profilinformation

 • Kön
  Female
 • Plats
  Halmstad
 1. Velar mellan buss och flodbåten mellan Siem Reap och Phnom Pehn! Vilket tar kortast tid? Mest sevärda resan?
 2. Nu är resplanen klar! Det blir som du skrev, Siem Reap-Phnom Pehn- Sionoukville-Koh Chang. Läser om varningar för att köpa hela resan till Koh Chang i Kambodja, att man blir lurad och bör bara köpa resan till gränsen o sen från gränsen till Koh Chang. Hur gjorde ni? Visum, fixade ni det hemma i Sverige eller när ni kom till Kambodja?
 3. Tackar!! Kändes Kambodja tryggt att resa i ?
 4. Tack Krabban!! Låter som en bra plan! Vad har man för restid från Phnom Pehn till Sihanoukville och från Siem Reap till Rayong?
 5. Gärna övriga tips oxå, vad man ska tänka på ang visum, säkerhet osv 😊
 6. Funderar på o kombinera Kambodja & Thailand nästa resa! Vill så klart besöka Ankor wat, Killing fields o ev Phnom Pehn. Hur lägger man upp resan bäst? Vi vill utgå från Bangkok, flyg till Kambodja lutar det åt. Buss känns för många timmar.... Funderar på att stanna på Koh Chang o sen nån natt på Koh Samet på väg upp till Bangkok igen. Vi har tre veckor på oss, hur ska vi lägga upp det? Lagom antal dagar på respektive ställe i Kambodja?
 7. Bra där Cleo! Jag har faktiskt koll (denna gång) Om jag tänkt rätt Vi kommer via Bangkok till Lipe, då får vi 30 dagar ju, är på Lipe en vecka och sen minst tre nätter på Langkawi. När vi kommer tillbaka till Thailand så får vi femton nya dagar (fast vi redan har pågående30) Rätt ? Alltså ca så här ser det ut: anländer 3/3 till Bangkok. Lipe 4-11/3 Sedan Langkawi, återvThailand tidigast 14/3. Hemresa 25/3
 8. Då finns där liite o göra i alla fall? Vi är absolut inte ute efter ös men att sitta ensamma på kvällarna är inte så kul 😊 Fina stränder? Hotelltips?
 9. Snart dags att bege sig mot underbara Lipe! Jag har aldrig haft så lite planlagt som för denna resa Tanken är en vecka på Lipe och sedan ev Langkawi....men sen då? Funderar på Bulone men är det helt dött? Vill gärna ha lite lagom kvällsliv.... Vi har tre veckor på oss och tänker hålla oss i Lipe regionen så kom med tips om andra öar värda ett besök.... Och gärna lite Langkawi tips oxå....skybridge är väl det jag vet ungefär
 10. Ni kör samma upplägg som vi tänkt då, förutom att vi ska testa Langkawi har vi tänkt. Vi brukar ha Lanta som utgångspunkt men denna gången flyger vi till Hat Yai! Åker i mars -15 Vi har aldrig varit på Bulone, rekommenderar du Pansand före Bulone Resort?
 11. Tror vi gav 800 baht förra året Lanta- Mook t/r med färja. Jag undviker speedboat så långt det går. På Mook finns det ju inte så många restauranger, bästa maten på kullen i djunglen som jag skrev, ca 60 baht för en rätt. På Sivalai har jag bara ätit lunch, betydligt dyrare. Är ni människor som vill att det ska finnas liv o rörelse kring er, nåt att göra på kvällarna osv så tror jag ni tycker Mook i 14 nätter blir trist....låter underbart med "öde ö" men blir snabbt rätt trist enligt mig.
 12. Bara svårt med boende tycker jag, ganska dyrt i förhållande till vad man får :-\
 13. Jag gillar Lipe mest för att det finns allt man vill ha fast i myyyycket mindre skala än på stora ställen! God mat, otroligt mysigt strandhäng på kvällen o ändå mysiga Walking Street där allt man behöver finns. Duger fint för mig för att stilla värsta shoppingsuget Efter några resor upptäcker man ju dock att det är samma saker som hänger kvar nästa år
 14. Finns en affär vid Charlies o säkert en vid Sivalai men nästan inget att köpa i dom Lite svindyra Chang & det nödvändigaste bara.
 15. Oj 15 nätter Alla är vi olika men det är inget för mig. Jag vill se o göra saker när jag är i Thailand. Det blir kostsamt med utflykter även om det är billigt i Thailand. Åker ni charter har ni kanske möjlighet att boka om till en kombination av Mook & tex Lanta eller Krabi? Smaken är olika men om ni aldrig varit på Mook innan så hade jag definitivt testat stället innan jag bokat två veckor. Låt er inte luras av Sivalais fina strandbilder Visst är där jättefint men två-tre dagar max för min del! Lycka till