anders w

Medlem
 • Innehållsantal

  1 729
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om anders w

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1954-11-09

Kontakt

 • Hemsida
  http://www.anderslena.travelblogg.se

Profilinformation

 • Kön
  Male
 • Plats
  fagervik
 1. För att inte ha en aning gissar du bra. Ubon Ratchathani även kallad Ubon som ligger på östra sidan av landet nära gränsen till Laos. Var där för två år sedan på vägen till Laos och en veckas kryssning på Mekongfloden. Tykte att Ubon verkade rätt ok fast han inte kolla så mycket eftersom vi inte stanna så länge. Så nu väntar vi på din bild
 2. Nej inte Hat Yai och för att komentera vädersträcket: väldigt fel. Dagens ledtrådar. Har en flygplats och är provinshuvudstad. Kanske inte så mycke enklare då det ändå finns några provinser i Thailand.
 3. Chiang Mai? Nix fel vädersträck
 4. En något svårare uppgift kanske. För att inte göra det alltför svårt räcker Stadens namn.
 5. Tror det är på norra sidan......Bo Phut kanske?!
 6. 1984 landade jag för första gången i Bkk. Egentligen på väg till Laos men med ett uppehåll i Bkk. Sedan blev det ett uppehåll tills för 15 år sedan då vi tog en skamligt dålig charterresa med fritidsresor och hamna på coral island söder om Phuket. Dock tändes en förälskelse till landet so fortfarande sitter i och en månad om året vill vi nog vara i Thailand ävrn om det inte är Phuket som drar numer utan andra orter.
 7. ChoenMon kan väl knappast räknas som oexploaterad, men den är fin en av de bästa och några Höghushotell finns inte,
 8. Har aldrig hört tala som räkor som biter folk, men det omvända lär visst förekomma ganska ofta
 9. Är i Bang Rak nu och åker gärna upp till ChoengMon som har i mitt tycke Samuis bästa strand. Bra sand (lagom grov/fin)även ute i vattnet, bra service om jag ska ta upp något negativt skulle det i så fall vara att där börjar bli lite mycke folk dock inte som Lamai eller Chaweng. Om Lamai skulle vara en 5:a så måste jag ge ChoenMon minst en 6:a. Tycker dock att Lamai inte klarar upp till samma nivå som Chaweng eller chawengNoi. Jag vill dock vara tydlig med att det är som badstränder jag här gjort min bedömning.
 10. Bara ta båten in till Ban Phe och därifrån tar man bussen till Rayong. Det finns lite att göra i Ban Phe också om man inte vill åka in till Rayong. Som Rayong aqvarium (ligger i BanPhe) marknader och lite sånt.
 11. Jaha då var det en till som blivit "smittad" av Thailand. Någon känd meducin mot åkomman lär inte finnas och "besvären" är att betraktas som kroniska. Andelen som återinsjuknar lär vara hög. Återbesök rekomenderas.
 12. Åkte på Mekong i södra änden av Laos från Paxe ner till vattenfallen. Turen tog 3 dagar och vi var hade det helt fantastiskt skönt med strandhugg i lagom omfatning god mat i stora mängder.
 13. Boende på dessa stränder vet jag inget om eftersom jag brukar bo i Chaweng eller Lamai. Men vad gäller solstolar så ägs de offtast av resturanger och du betalar inte någon avgift för stolen. Men det är så att du i stället äter din lunch och dricker ditt kaffe o.s.v där det är inte dyrare att äta där en någon annan stans, ett bra och trevligt system tycker jag. Hotellen som har solstolar reserverar dessa för sina gäster. Några rena stolsuthyrare som på Phuket m.fl platser har jag inte sett på Samui över huvud taget men så har jag inte sett allt heller.
 14. Utan att ha bott på alla stränder på Samui men dock några av dem och besökt de flesta. Så är min åsikt att det liksom beror på vad du vill ha ut. För mig blir då den bästa stranden en kombination av flera stränder. Mitt boende vill jag defenetivt ha på Lamai då Lamai är alldeles otroligt LAGOM. Lagom stor, lagon komersialiserad o.s.v. Men när jag ska bada då gäller andra krav, här duger inget lagom. Chaweng noi eller Choen Mon är två stränder med precis den där rätta fägen på vattnet, den perfekta grovleken och färgen på sanden och givetvis långgrunda. Två stränder som är helt fantastiska att bada på men jag vill inte bo där.
 15. Jag antar att du menar en enklare "badsarong", Det finns även mycket stiliga och strikta saronger och dessa kan du gå på vilken tillstälning som helst i medan en enklare badsarong passar bäst till och från stranden och lite enklare lunchresturanter. Så (enligt min uppfattning) beror det på hur du bär den, vilken resturang du går på och när. Jag ska ge ett exempel där det är ok. Strandresturangerna brevid fotbolls-stadion i Karon under lunch.