Evert

Medlem
 • Innehållsantal

  3 800
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om Evert

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Nu är det verkligen lågsäsong på hotellen, framförallt i södra Thailand. Du/ni ska ha en jädrans tur om det överhuvudtaget finns någon som läser mejlen ni skickar, sedan ska någon förstå er engelska, nästa steg ha rätt befogenhet att ta beslut och inte minst ids svara. Jag har frågat flera hotell varför de inte svarar - och jag får inget svar. Ring !! och förhoppningsvis kanske du kan få kontakt med någon som vågar ge besked - och även ta ansvar för sitt besked Tror inte att många boenden är fullbokade redan nu, tvärtom bokningssajterna har bara tillgång till ett begränsat antal rum - egen erfarenhet.
 2. Om du nödvändigtvis måste ha handduk kan du ju nyttja de handdukar boendet tillhandahåller.
 3. Du/ni ska inte vara oroliga Koh Lipe ser INTE värre ut än någon annan "paradisö". Du bör förstå att de som lagt ut dessa bilder verkligen letat efter det dåliga för att nedvärdera Koh Lipe. Visst byggs det lite här och var och allt är inte färdigbyggt, visst är Pattaya beach fullpoppat med longtail båtar men så är det varstans där det är populärt, bara se hur det är på Phi Phi. Plasten kan du inte komma undan, så är det PRECIS överallt. Att det ibland ligger en båt som lastar sopor eller en tankbåt på redden får ni räkna med - med lite otur precis utanför ert boende, men det är sånt man få ta med i beräkningen.
 4. Varför skulle Koh Lipe vara annorlunda än alla de andra "paradisöarna". Baksidan av nästan varje boende är oftast något man inte vill se och oftast också slipper se Desto mindre och populäre ö desto smutsigare baksida, tyvärr är det oftast så. Koh Lipe var kanske något renare förr, då eldades mer eller mindre allt som eldas kunde
 5. När du landat går du annars fram till de som säljer biljetter för landtransport och talar om vart du ska och hur fint ni vill åka. Egen bil 13 mil kostar runt 2200- 2500 baht, plats i en minibuss runt 250 baht/pers - har tyvärr inte priserna i huvudet just nu. Beställer du transport via boendet får du/ni nog räkna med minst 3000 baht
 6. Har du tänkt åka in till stan och möta där eller har du tänkt fixa upphämtningen på flygplatsen. Troligtvis hinner du med båda alternativen, dock bäst med en upphämtning på flygplatsen.
 7. Titta lite på A plus hotel, läget är ok. För övrigt anser jag det INTE värt besväret att åka till Koh Lipe. Du betalar ett rejält överpris för boendet men inte minst servicen, dessutom finns Samui fortfarande kvar. Så stor är inte skillnaden mellan Samui och Lipe att det uppväger merkostnaden. Lipes stora fördel under Januari är vädret och det oftast klara vattnet mellan Lipe och Adang. Ett paradis för snorkling eller diving.
 8. Pattaya beach har garanterat finast sand, dessutom är det lä där vintertid medan på Sunrise kan blåsa rätt bra, det blåser alltid mer där, dessutom är sanden grövre och inte alls så långgrunt.
 9. Blir lätt några hundra meter, ibland hämtar hotellet upp med en cykelkärra, visst sjörövarna kör dig till rätt beach mot 60 baht, men tro inte att dessa bär upp ditt bagage utan dricks. Varför i hela fridens namn flyga med ett så sent flyg, ta i stället ett tidigare flyg med Air Asia och då från DMK, kostar 800 baht. Varför inte 7.25 eller 10.30 På flygplatsen i Hat Yai kanske du/ni måste vänta in fler passagerare för att få en minibuss ned till Pak Bara. Landar ni sent får ni kanske själva ta en bil/minibuss och då blir det dyrare. För övrigt tar det knappt 2 timmar ned till Pak Bara från flygplatsen. I Thailand ska man vara ute i god tid och INTE ha någon brådska, har man den inställningen går ALLT mycket snabbare/bekvämare än man förväntat sig. För övrigt är Thaitid = thaitime +- en timme när som helst. Bokningssidorna har inte till gång till ALLA rum, trots att sidorna säger att det är fullbokat så är det inte så.
 10. Visst går det bra med resväska, men du behöver inte fylla den helt. Räkna med att du SJÄLV få dra den i sanden. På Lipe kan du ibland få hjälp och Walking street går det "bra" att dra väskan. Väskan bör helst också klara diverse vattenstänk.
 11. Bulon är inte alls så exploaterad som Lipe, finns bara några få boenden - än så länge.
 12. Sista speedbåt avgår kl 15.00
 13. En del är dumma och betalar, annars kostar (kostade) det 700 baht Hat Yai Airport - Koh Lipe. Du köper en plats i en minibuss på flygplatsen i denna ingår det ÄVEN biljett med speedbåt till Lipe. Du kan även flyga från Don Muang (Bangkok) med Nok air vidare med färjan, tar runt 5 till 6 timmar och priset är ca 1700 baht/pers enkel resa.
 14. Speedboat Pak Bara - Koh Lipe 450 baht/pers Finns flera operatörer och massor av försäljningsställen i Pak Bara, dock är det samma pris. ALLA pockar på just din uppmärksamhet
 15. Båtresan kan vara rena spyresan, ok de delar ut spypåsar direkt. Båtresan mellan Donsak - Lipa Noi (Samui) är en fröjd. Båtresa mellan Chumpophon - Samui kan vara fin men också ett litet helvete, samma kan det även vara till Lipe, dock räcker det gott och väl att åka båt i ENA riktningen, men det är jag det. När det gäller att dyka/snorkla hör områden utanför Koh Adang till ett av Thailands bästa. Boende på Koh Lipe är dyrt, lindrigt sagt och kvalitén/servicen är under all kritik. Trots bara en 75 % beläggning går det INTE att pruta en baht, då låter de hellre rummen stå tomma. På den gamla goda tiden (för 10 år sedan) var det Pattaya beach som gällde, men nu rekommenderar jag hellre Sunrise beach. Oberoende vad jag eller andra tycker tror jag det är bäst att du kollar upp på TripAdvisor + gå in på You Tube och se filmer om hur det ser ut på Lipe. Har man aldrig varit på Lipe/Bulon/Adang är de väl värda ett besök. Själva blev vi dock VÄLDIGT besvikna när vi var där i våras, var 10 år sedan sist och vi kände knappt igen oss + att paradisstämpeln var HELT bortbyggd. Å andra sidan är det så lite varstans i Thailand, även på Samui/Phangan och inte minst Koh Samet. Flyger ni ned till Hat Yai på morgonen är ni i god tid på Lipe. Speedboat mellan Pak Bara och Lipe. Väljer ni båtresa blir det två dagar till sjöss, kan bli helt underbara men även rakt motsatta. Personligen ger jag inte mycket för Koh Lanta däremot är Krabi's arkipelag helt fantastisk. M.a.o. skippa Lanta och kom in i rätt rytm på Lipe i stället. Kradan och Krabi kan jag gå med på